Zemljani Znaci u Horoskopu i Njihove Osobine

zemljani znaci u horoskopu

Osetite Zemlju pod našim nogama, tlo koje održava sve oblike života. Pogledajte moć i lepotu planina, simbola stabilnosti i čvrstoće zemlje. Svakodnevno doživljavamo fizički svet, hodamo ovom zemljom, uživamo u lepoti i blagodatima Majke Zemlje i osećamo udobnost boravka na čvrstom tlu.

Povezana sa znakovima Bika, Jarca i Device, Zemlja predstavlja praktičnu, realističnu i materijalnu stranu naše prirode. Nastoji da uspostavi stabilno, bezbedno i strukturirano okruženje u kojem možemo da funkcionišemo. Osetite zemlju pod nogama, čvrstu i stabilnu dok hodate polako.

Zemlja je strpljiva i pouzdana. Čvrsta je i jaka. Biti na čvrstom tlu podstiče čoveka da traži praktičan i najlogičniji odgovor na problem. Zemlja može biti stabilizirajuća sila u odnosu, doprinoseći strukturi i organizaciji koju treba postići.

Ravnoteža i harmonija. Zemlja održava rast, gledajte kako biljni život raste. Od žira raste hrast; tako i čovek raste od mladosti do zrelosti. Shvatite ogroman rast u svakom aspektu života.

Preterana ekspresija ovog elementa može se videti u tvrdoglavoj, rigidnoj ličnosti, koja teži da ostane u zoni udobnosti u životu, plaši se rizika. Može se manifestovati i kao ljubav prema materijalnoj strani života, udobnosti materijalnog blagostanja; materijalna vrednost može biti prenaglašena i to može dovesti do stresne, zabrinjavajuće situacije.

Slabosti Zemljanih Znakova u Horoskopu: privrženost, škrtost, materijalizam, opire se promenama, previše pažnje na detalje i propuštanje celokupne slike nečega.

Bik (21. april – 21. maj)

Bikom vlada Venera i njegov simbol je bik. Bik je zemljani znak koji je povezan sa plodnošću i stabilnošću. Volite luksuz i senzualnu udobnost kao što su svilenkaste satenske posteljine, ogrtači prikladni za kralja ili kraljicu i prelepo okruženje. Tražite udobnost, sigurnost i lepotu.

Savršena romansa za vas je ona koja je harmonična i lepa, čak i pomalo materijalistička. Zbog vaše naklonosti prema lepim stvarima, ponosno ćete pokazivati svoju imovinu i kupovnu moć. Lažerni ste, smireni i prijatni.

Uživate u deljenju „trenutaka tišine“ sa svojim partnerom, a takođe se uzbuđujete svakodnevnim aktivnostima kao što su kupovina, kuvanje i obedovanje. Skloni ste da budete tvrdoglavi i učinićete sve što možete da dobijete ono što želite.

Kada je reč o obasipanju naklonosti prema partneru, uživate u fizičkom kontaktu. Imate veoma senzualnu prirodu i cenite užitke u hrane, umetnosti, muzici, parfemima, milovanju ili seksu.

Zato što cenite prirodu; šetnja šumom, planinarenje i penjanje po stenama mogu se smatrati pravim sastankom za vas. Takođe volite kampovanje, zalaske sunca, baštovanstvo i jednostavno boravak na otvorenom, a mogu da vas privuku oni koji su podjednako prizemni i otvoreni.

Sve dok vaš partner ili bračni drug pokazuje kvalitete lojalnosti i poštenja koje vi verovatno posedujete, oni će imati vašu beskrajnu odanost i vezu koja je predodređena da izdrži test vremena.

Devica (23. avgust – 22. septembar)

Devicom vlada Merkur i simbolizuje je Devica. Kao zemljani znak, Devica je povezana sa materijalnim stvarima i praktičnošću. Vrhunski organizator, gravitirate ka svemu što koristi vaš analitički um.

Prema spoljašnjem svetu možete izgledati rezervisano i skloni ste da obuzdate svoje emocije, kada je u pitanju ljubav. Pokazujete veliku pažnju na detalje koji se mogu smatrati srećom ili prokletstvom kada su u pitanju veze.

Dobro pamtite želje svog partnera (čak i onih koje su samo usputno pomenute) i volite da udovoljite tim željama. Za vas se organizovanje predmeta vaših osećanja smatra „flertom“. Vaša omiljena uloga je da budete od pomoći i usluge prijateljima i partneru.

Vi ste duhoviti, pronicljivi i logični. Vaše sposobnosti rasuđivanja pomažu vam da lako i brzo rešavate sukobe i odvedete svoju romansu do novih dubina. Potreban vam je partner koji će vam pomoći da olabavite svoju opreznu stidljivu prirodu. Vi ste dobar slušalac i komunikator, važan aspekt u romantici.

Često ste nepotrebno zabrinuti oko svog partnera i ponekad se možete smatrati kritičnim. Dobro zdravlje je od velike važnosti za vas i naporno radite da biste se brinuli o sebi. Device najviše privlače oni koji održavaju fizičku formu.

Jarac (22. decembar – 20. januar)

Jarcem vlada Saturn, a simboliše ga morska koza. Kao zemljani znak, Jarac je motivisan, odlučan i postavlja praktične ciljeve. Preuzimanje nepotrebnih rizika nije vaša „stvar“, čak ni u oblasti romantike.

Ambiciozni ste i odgovorni. Međutim, uradićete „šta god je potrebno“ da biste dobili ono što želite. Društveni status, reputacija, položaj i karijera su vam važni. Koristite ih da impresionirate i privučete osobu svojih želja.

Kada je u pitanju ljubav, nema glupih igrica za vas, više volite zreliji pristup udvaranju. Glamur i sjaj su više vaš stil, tako da bi veče koje počinje u limuzini bilo savršeno. Vi ste podrška i pouzdani ste, dobre osobine u bilo kojoj vezi.

Sigurnost, dobar dom i finije stvari u životu su ono čemu težite. Ne zazirete od posvećenosti, sve dok je to sa pravom osobom, u stvari „igrate do kraja“ i bićete zauvek verni. Neki bi vas mogli smatrati usamljenikom.

Žudite za dubokom, značajnom vezom sa pravim partnerom. Jarčevi mogu biti moćni u spavaćoj sobi koliko i u sali za sastanke, pa ljubavnici pripazite.

Vaši vršnjaci vas vide kao „pobednika“ i često ih privlačite. Kada su u pitanju romantične avanture, vi ste i praktični i romantični, tako da bi savršen bijeg za vas mogao uključivati i posao i igru.

Bik, Devica i Jarac predstavljaju energiju koja se direktno bavi praktičnim pitanjima, fizičkom supstancom, finansijskim stvarima i „poslovima“ življenja.

Ova energija podržava, hrani, stabilizuje i promoviše rast, posebno rast investicija. Ovi znaci su konzervativni, čvrsti, pragmatični, konstruktivni i zainteresovani za upravljanje „stvarnim okolnostima“ u materijalnom svetu.

Oni sami su fizički i orijentisani na senzacije. Oni čine stvari čvrstim, sigurnim i utemeljenim u stvarnosti. Oni su razumni, logični, poslovni i stvarni.

Oni su posvećeni dobrom životu u materijalnom i fizičkom smislu. Novac i luksuz privlače ih zbog osećaja, udobnosti i sigurnosti koji pružaju.

Takođe su posvećeni zarađivanju onoga što dobiju radom, veštinom i preduzetništvom. Oni se, pošteno, mogu smatrati materijalističkim, ali su takođe produktivni, stabilni, realistični, organizovani, metodični, strpljivi i diskriminatorni u pogledu toga gde ulažu sebe i svoju energiju.

Oni traže da oplemene, uvećaju, organizuju, iskoriste i uživaju u zadovoljstvima i finijim stvarima koje imaju u životu. Oni su poslovni ljudi, soli zemlje, stubovi zajednice, menadžeri i administratori… zabrinuti za bezbednost sada i u budućnosti. Oni mogu biti zahtevni, kritični, orijentisani na detalje, hedonistički, uporni, pouzdani i izdržljivi.

Zemljani znaci mogu biti ekstravagantni, rasipni, nepraktični, neproduktivni, nefleksibilni, kritični i lenji.

Brzo pokretni, promenljivi vazdušni znaci fasciniraju zemljane znakove iako nemaju poverenja u njihove neizvodljive šeme. Ako vidite da odrasla osoba više puta pita zašto, možete biti sigurni da ste u društvu zemljanog znaka.

Vatreni znaci su previše snažni za njihovu sporiju temeljnu prirodu. Deljenje sa vodenim znacima označava karakteristike zadržavanja, samozaštite i sticanja.

Vodeni znaci će umiriti i utešiti element brige koji se tako često nalazi u zemaljskim ljudima. Uz ovu podršku i ohrabrenje, zemljani znaci mogu da rade i rade i rade.

Slični Članci