Škorpija Horoskopski Znak

Škorpija Datum: 23 Oktobar – 22 Novembar

Škorpija horoskopski znak
23 Okt – 22 Nov

Simbol: Škorpion

Element znaka: Voda

Astrološki kvalitet horoskopskog znaka Škorpija: Fiksan (tj. stabilnost)

Vladajuća planeta: Pluton

Boje znaka: Crveno-ljubičasta

Dragi Kamen: Topaz

Metal horoskopskog znaka Škorpija: Gvožđe, čelik

Najbolji dan u nedelji: Utorak

Najjače vrline: Lojalnost, odlučnost, hrabrost

Najdublja potreba horoskopskog znaka Škorpija: Da se transformiše

Slabosti znaka: Ljubomora, fanatizam, osvetoljubivost

Moto: „Želim“

Deo tela: Genitalije

Horoskopski znak Škorpija, je 8. znak zodijaka u horoskopu. Pripada elementu voda i njegov kvalitet je fiksan. Znak zodijaka Škorpija je uznemirivač, onaj koji treba da uzburka stvari i učini da ono što je skriveno ispod površine ispliva. To je znak strasti i svega misterioznog.

Sunce ulazi u Škorpiju oko 23. oktobra, kada stiže jesen. Škorpija pripada elementu voda, njen kvalitet je fiksan, a naelektrisanje negativno. Njegov vladar je Pluton, a Neptun se u njemu uzdiže. Moto Škorpije je: „Želim“.

U horoskopskoj karti, Škorpija donosi misteriozan i uznemirujući karakter planetama ili kućama u njima.

Škorpija Uznemirivač

U horoskopskom znaku Škorpija ima element vode, ali ne i talase na površini ili razigranu kišu sa neba. Ovo je duboka voda, u tami daleko ispod površine, gde je malo ko otišao. Škorpija je horoskopski znak skrivenih sila, koje su moćne iako nisu poznate niti objašnjive.

To su sve vrste nepoznatog, poput misterije magije i okultizma, ali i podsvesti, čineći nas nejasno svesnim svog postojanja kroz snove i čežnje iz dubine. Iako su ove sile uglavnom nevidljive, one su od velike važnosti u tome kako zapravo živimo svoje živote, posebno u pogledu impulsa koji nas povremeno odvode, često na sopstvenu frustraciju.

Ključna reč za horoskopski znak Škorpije je strast, ali onda se mora razumeti da su emocije ovog velikog obima obično sadržane u nama. Plašimo se moći koja se oslobađa ako ih izrazimo, pa dajemo sve od sebe da ih potisnemo. Znak zodijaka Škorpija u horoskopu je isti, ali svesno: Škorpija voli da drugi izražavaju snažne, gotovo haotične emocije koje svi krijemo u sebi, dok Škorpija ostaje naizgled nepromenjena. Kao katalizator.

Škorpion je relevantan simbol horoskopskih osobina Škorpije, mala, ali opasna životinja, koja izaziva i strah i fascinaciju. Arhetip mađioničara je još jedan dobar primer karaktera horoskopa Škorpije. Kao i glumac, koji igra ulogu kojom se pobuđuju osećanja drugih, ali glumac ostaje nepromenjen.

Škorpije Zvezdani Znak

Oni koji imaju Škorpiju kao svoj zvezdani znak rođeni su kada je Sunce bilo u Škorpiji, obično od 23. oktobra do 21. novembra (malo se razlikuje iz godine u godinu, zbog prestupnih godina). Zbog toga se takođe tačnije naziva Sunčevim znakom.

Sunce u vašem horoskopu je vaše prirodno ja ono što ste kada se opustite, kada druge planete u vašem horoskopu nisu aktivne. To je vaš osnovni nagon, karakter koji imate kao sastojak manje-više očigledan u svemu što radite iu svemu što jeste.

Sunce je najvažnija tačka u vašoj horoskopskoj karti, ali naravno nije jedina stvar koja opisuje vašu ličnost. Morate pogledati sve komponente svoje karte rođenja, da biste dobili tačan astrološki opis sebe. U nastavku ćete naći šta se uopšte može reći o osobinama horoskopa Škorpije, samo na osnovu položaja Sunca.

Škorpija Ličnost, Karakteristike i Osobine

Škorpija je horoskopski znak strasti, ali Škorpija nije ta koja to izražava to je ostavljeno porodici, prijateljima i drugima u okruženju. Na osobine horoskopa Škorpije uglavnom ukazuje, nesvesno, okolina. Škorpija ima način da natera druge da izraze sva osećanja, dok Škorpija ostaje naizgled smirena.

Ako je vaš zvezdani znak Škorpija, vi ste tajnovita osoba, koja uživa u snažnim emocijama koje proživljavate kroz druge ali se držite prilično uzdržano. Ključna reč za Škorpiju je strast, ali mora se razumeti da je strast toliko snažno osećanje da se teško može izraziti. To je potisnuto. Ispod površine i duboko unutra, tu luta strast Škorpije.

Ipak, to je ono zbog čega Škorpija pokreće druge da to prožive. Naterate ih da osete vaš unutrašnji nemir, a da ne znaju njegovo poreklo, što ih čini zbunjenim i zabrinutim.

Škorpija uživa u tajanstvenom i neshvatljivom, unoseći začine i uzbuđenje u život. Žudite da svoje želje ostvarite, više kao magijom nego svojim konkretnim delovanjem, ma koliko to bilo malo verovatno. Škorpija takođe ima ukus za bizarno. Za Škorpiju, život je čudesno misteriozan i bio bi mnogo dosadniji kada bi se sve misterije otkrile.

Škorpija ima prilično jak temperament kojem ne treba mnogo da se razbukta. Imaju tendenciju da dugo budu ljuti. Škorpije su izuzetno duboke prirode i gvozdenog lica koje ne dozvoljava da bilo šta utiče na njih ni na najmanji način. Škorpija voli da istražuje i otkriva duboka i mračna pitanja.

Prema Grčkoj mitologiji, Orion, najbolji lovac na svetu, tvrdio je Artemidi i njenoj majci Leto da će ubiti svaku životinju na zemlji. Geja, Majka Zemlja, bila je uvređena njegovim rečima i delom i poslala je džinovskog škorpiona u borbu sa njim. Škorpion ga je ugrizao za nogu što je dovelo do njegove smrti. Zevs, intrigiran njihovom borbom, postavlja i velikog škorpiona i Oriona na nebo kao sazvežđe Škorpije.

Škorpija u Horoskopu Povezanost sa Ocem

Sunce u horoskopu takođe predstavlja vašeg oca (majku predstavlja mesec). To znači da vaše osobine Škorpije otkrivaju nešto o karakteristikama vašeg odnosa sa ocem.

Ako imate Sunce u znaku Škorpije, vaš odnos prema ocu je neizvesnost i neobjašnjiva napetost. Niko od vas to ne pokazuje, ali među vama postoje brige i frustracije, kao i bezbroj pitanja koja nikada nisu postavljena naglas. Znate kako da igrate na emocije svog oca, izazivajući brojne njegove ispade i u tome uživate.

Ali i tvoj otac zna kako da ti ide na živce. Retko se svađate jedni sa drugima, barem ne glasno, ali uglavnom se stekne utisak da se to može dogoditi svakog trenutka. Iako često iritirate jedno drugo i dalje uživate u društvu jedno drugog možda uglavnom zbog uzbuđenja.

Škorpija Horoskopski Znak Pozitivne Osobine

Škorpija ima jednu duboku osobinu a to je snaga karaktera. Škorpije imaju kvalitet ogromne izdržljivosti i psihički i fizički. Škorpije su neobično misteriozni što ih čini privlačnim drugima. Škorpija gospodari sobom i ima svaki aspekt sebe pod kontrolom. Škorpije tačno znaju šta će im biti od koristi i neće gubiti ni svoje vreme ni trud na nečemu drugom. Škorpije imaju sposobnost da znaju sve što se dešava oko njih.

Škorpija će često znati najdublje i najmračnije tajne ljudi, a da im ta osoba ne kaže. Imaju jak osećaj intuicije koji im vodi životni put. Škorpija odlično procenjuje karakter i obično je dovoljan samo jedan pogled da otkrije sve o osobi. Škorpije su najstrastveniji ljubavnici, ali često mogu postati nasilni u vezi. Oni vode život pun bujnosti i avanture i jedan su od znakova zavidnosti.

Škorpija Horoskopski Znak Negativne Osobine

Škorpije imaju zavidne pozitivne osobine, ali isto tako imaju i negativne osobine. Škorpija ne otkriva drugima apsolutno ništa o sebi. Stoga je Škorpijin odnos prema drugima potpuno lažan, a njihovi pravi motivi su maskirani gomilom pretvaranja. Škorpije su majstori prevare i obmane i mogu izgledati totalno hladni dok to rade. Škorpija poseduje negativne osobine kao što su ljubomora i sumnjičavost i ako se njihove sumnje pokažu istinitim, jako teško praštaju.

Škorpije ponekad mogu biti opasne jer njihova ljutnja može dostići brutalne nivoe na kojima sadistički nanose nasilje nad drugima. Imaju stalne promene raspoloženja. Škorpije mogu biti izuzetno tromi i lenji. Škorpija je izuzetno tvrdoglava i učinila bi sve da nešto dobije, čak i ako je potrebna sila. Škorpije mogu izgledati kao neosetljive i veoma egocentrične. Ovi ljudi u nepovoljnim uslovima mogu patiti od opsesivno-kompulzivnih poremećaja.

Šta Škorpija Voli

Škorpija ima veliku ljubav prema saznanju istine. Škorpije vole da rade stvari koje im se čine smislenim i ne troše napore na stvari koje nisu bitne. Škorpije imaju tendenciju da se uzdignu kada se prepoznaju njihov rad i trud. Imaju želju za pobedom i išli bi do svake mere da postignu ciljeve u životu.

Škorpija voli misterije i tajne, i voli da ih istražuje i otkriva. Škorpije imaju ubedljivu ličnost i vole da transformišu ljude na način koji im odgovara.

Šta Škorpija Ne Voli

Škorpije ne veruju ljudima lako i mrze ako ih okolnosti na to primoraju. Oni mogu da prihvate pohvale, ali ne vole da im se laska više nego obično, a ako ih neko obasipa sa previše komplimenata, njihove sumnje se podižu skoro odmah.

Škorpije ne podnose iskorišćavanje. Ako ih izdaju, Škorpije mogu biti izuzetno zlobni. Škorpije vole da održavaju misteriju i mrze ako neko pokušava da sazna previše o njima, tj. više nego što bi želeli da otkriju.

Škorpija Ljubav i Seks

Škorpija je intenzivan, seksualno nezasitan ljubavnik čija želja za seksualnim istraživanjem često može nadmašiti želju njihovog partnera.

Škorpija je jako verna i njihova strast ponekad može postati neodoljiva.

Mrze rutinu i vode ljubav sa izuzetnim intenzitetom, i mogu da dominiraju nad svakim pokretom u spavaćoj sobi.

Ljubomora je glavna karakteristika ovog horoskopskog znaka što često dovodi do toga da Škorpija postaje sumnjičava prema svom partneru do te mere da ih guši.

Škorpije generalno imaju visoke standarde. Škorpija voli i živi na svoj način i vro teško će da promeni svoje mišljenje ili poglede.

Škorpija je poznata po veoma jakom magnetizmu – hipnotički kod muškarca i fatalna žena kod žena, Škorpija lako privlači druge prema sebi.

Škorpija vlada genitalnim organima. Nežno maženje u ovoj oblasti probudiće i osloboditi neverovatnu strast Škorpije.

Najbolji prijatelji u krevetu za Škorpiju: Ribe, Jarac, Devica, Rak i Škorpija.

Škorpija Posao i Karijera

Zbog njihove fascinacije mistikom, životom i smrću i misterijama, ove ljude ćete često naći u oblastima doktora, iscelitelja, astrologije, psihologije ili istraživačkog tipa, poput policije ili privatnog detektiva.

Škorpija je odlučna i aktivna, i vodi se logikom „pobednik uzima sve“. Škorpija će držati pogled na cilju i nikada neće odstupiti.

Škorpije vole da upravljaju, stvaraju i rešavaju probleme, više vole da budu primer i vole da pobeđuju. Škorpija ima snažan um i može daleko da dogura u profesionalnom smislu, ali nisu uvek zainteresovane za postizanje statusa, radije koriste moć i manipulišu iza kulisa.

Takvi kvaliteti često privlače mnoge Škorpije ka tajnovitom istražnom poslu kao što su privatni detektivi, policija, tajni rad, poreski inspektor, špijun, pa čak i kriminalne aktivnosti.

Njihovi prirodni istraživački kvaliteti zajedno sa njihovom fascinacijom za mistiku, život i smrt često ih mogu privući ka karijerama u psihijatriji, psihologiji, patologiji, istraživanju. Škorpije sa jakim uticajem Marsa mogu tražiti karijeru u vojsci.

Ovi ljudi su rođeni da vode, istražuju, stvaraju, leče i podučavaju. Škorpiji će se svideti svaka karijera ili zanimanje u skladu sa takvim kvalitetima.

Muškarac Škorpija

Intenzivnu ličnost poput muškarca Škorpije teško je naći u bilo kom drugom horoskopskom znaku. On je strastven za svoj život, karijeru, religiju, ljubav ili bilo koji hobi koji može imati. Tvrdoglav je i u svom ponašanju. Više voli da radi stvari na svoj način.

Kada je u pitanju njegov rad, Škorpija muškarac je izuzetno posvećen i odlučan pojedinac i vredno će raditi da ostvari svoje ciljeve. Ali on je i veoma emotivan i osetljiv čovek koji mnogo brine o drugima. Zaljubljeni muškarac Škorpija je veoma romantičan, ali i sklon da bude ljubomoran i posesivan prema svojoj voljenoj osobi.

Žena Škorpija

Baš kao i muškarac Škorpija, žena Škorpija je prilično ambiciozna u svom životu. Ići će na sve da postigne ono što želi i tako postigne svoje ciljeve u životu. Ako ne uspe u prvom pokušaju, ponovo će ustati i pokušati jer je veoma odlučna. Ali ona takođe ima egoističnu i ćudljivu prirodu.

Njeni prijatelji mogu da računaju na nju, pošto je ona prijatelj od poverenja, ali može biti tajanstvena o sebi. U ljubavi je strastvena, brižna, kao i izuzetno posesivna i ljubomorna. Jednom kada pronađe svog savršenog partnera, biće mu odana do kraja života.

Škorpija Zdravlje

Škorpija vlada nosom i genitalnim organima, prostatom, hemoglobinom, gonadama, i rektumom. Škorpije pate od glavobolje, infekcija i groznice, uz razne bolesti.

Tri Različite Škorpije

Horoskopski znak ne daje potpuno isti uticaj tokom svih svojih 30°. Njegova prva trećina ima nešto od kardinalnog kvaliteta, kakav god da je kvalitet znaka u celini, njegova druga trećina je nešto fiksiranijeg kvaliteta, a poslednja trećina je promenljivija.

Ako ste rođeni krajem oktobra, Sunce je na početku Škorpije. Onda ste veoma dobri u tome da drugi ljudi prožive vaša osećanja i to vam izuzetno prija. Vi ste misteriozni i uživate u tome da druge zbunjujete.

Ako ste rođeni početkom novembra, Sunce je u sredini Škorpije. Onda držite sve svoje emocije u sebi i dozvolite ljudima da znaju vrlo malo o tome šta osećate. Tajanstveni ste, ali uživate u onome što ljudi mogu pogoditi o vama sve dok ne pogreše. Pošto je ovo fiksni deo znaka i fiksiran kvalitet Škorpije, oni sa svojim Suncem ovde su najtipičnije Škorpije, sa većinom njegovih osobina. To znači da su odlični u skrivanju onoga što se dešava u njima. Dakle, mogu se uočiti, ne po onome što pokazuju, već po svemu što kriju.

Ako ste rođeni sredinom novembra, Sunce je na kraju Škorpije. U ovom slučaju ste zabrinuti za svoja osećanja, plašeći se da možda nećete moći da ih potisnete dovoljno da ih držite skrivenim. Stoga se pomalo uplašite kada drugi ispuste svoja osećanja – iako vi to zaista želite. Brinete se da bi njihovi emocionalni izlivi mogli zapaliti vaše. Za vas je svet opasno mesto. Ne verujete nikome, čak ni sebi.

Poznate Škorpije:

Vhoppi Goldberg, Roseanne, Bo Derek, Demi Moore, Leonardo DiCaprio, Julia Roberts, Goldie Havn, Kevin Klane, Dilan McDermott, Pat Sajak, Jaclin Smith, John Cleese, Marla Maples, Richard Dreifuss, Kate Jackson, Jane Paulei, Larri F. Čarls Bronson, Loreta Svit, Tejtum O’Nil, Peti Pejdž, Hedi Lamar, Tonja Harding, Ed Asner, Linda Evans, Ted Tarner, Džodi Foster, Elenor Pauel, Džejmi Li Kertis, Dejdra Hol, Bili Grem, Hilari Rodam Klinton

Predhodni ČlanakSledeći Članak

Ostavi Komentar