Planeta Merkur u Astrologiji

merkur u horoskopu

Merkur je planeta koja se najbrže kreće u Sunčevom sistemu, ali u geocentričnoj perspektivi koja se koristi u astrologiji nikada se ne pomera dalje od 28° od Sunca. Dakle, još uvek je potrebno oko godinu dana da se proputuje ceo Zodijak.

U mitologiji, Merkur je bio vesnik bogova, a jedna od njegovih dužnosti je bila vođenje duša mrtvih u podzemni svet. Predstavljen je kao atletski mladić, sa krilatim sandalama.

Merkur u horoskopu predstavlja svakodnevni intelekt kojim komuniciramo, činimo sebe razumljivim i razumemo druge. Naravno, jezik je veliki deo toga ali i svesna misao uopšte.

Postoje dve planete koje predstavljaju um: Merkur upravlja normalnim razmišljanjem, a Uran je uključen u duboke spekulacije. Prvo je ono što je u nama svakodnevno na delu, moglo bi se reći površno i toga smo sasvim svesni. Ovo drugo je proces koji će nas u dogledno vreme učiniti zrelim prema uvidu.

Ključne Reči

Evo dvanaest znakova horoskopa i ključnih reči za karakter koji daju Merkuru, odnosno vašem svesnom umu:

 • Ovan – nestrpljiv
 • Bik – spor
 • Blizanci – brzi
 • Rak – neraspoložen
 • Lav – formalan
 • Devica – kritičan
 • Vaga – logičan
 • Škorpija – zagonetan
 • Strelac – distanciran
 • Jarac – kategoričan
 • Vodolija – dubok
 • Ribe – neizvesan

Vladar Merkur: Božanski Glasnik

Merkur vlada i Blizancima i Devicom, što znači da ima tendenciju da bude najočigledniji i nametnutiji u tim znakovima. Uzdiže se u Vagi i Ribama. Pomalo je oslabljen i otuđen u Biku, a u manjoj meri u Raku i Škorpiji.

Merkur vlada dva znaka zodijaka, Blizancima i Devicom. Oba su intelektualni znakovi, iako su Blizanci element vazduha, dok je Devica zemlja. Blizanci su posebno povezani sa komunikativnom prirodom Merkura, do tačke gde je poznato da neki Blizanci imaju svoje prijatelje koji bespomoćno beže od neprekidne količine reči.

Međutim, duhovna priroda Blizanaca je veoma impresivna. Često smo Blizance videli kao kanale ili medijume, koji prenose reči onih izvan našeg smrtnog razumevanja. Međutim, možda još magičnije je sposobnost koju gotovo svaki Blizanac može da manifestuje jeste da bude na pravom mestu, u pravo vreme. Možda ste se susreli sa jednim.

Sediš na autobuskoj stanici, depresivan, a starica pored tebe kaže pravu stvar da te pokrene da razmišljaš o novoj dimenziji svog života. Ili, možete biti na koncertu i slučajno čujete primedbu nekoga čija percepcija muzike podiže vaše uživanje na potpuno novi nivo. Ovo je Blizanci.

Često će se, zbog prividne nemirne prirode znaka, činiti da su Blizanci svuda. Sa duhovne tačke gledišta, ovo ima savršenog smisla. Ona/on usavršava svoje posebne percepcije i uči da ih artikuliše na takav način da mi ostali bolje razumemo. Mistično, mogli bismo reći da bogovi gledaju kroz oči Blizanaca, a kada to božanstvo odluči da govori, možda bi svi trebali da slušamo. Ovo su Blizanci.

Pod upravom Merkura, naravno, Devica je takođe božanski glasnik. U ovom znaku, međutim, ova tendencija poprima sasvim drugačiji izgled. Tamo gde će nas Blizanci oduševiti i obavestiti, Devica namerava da nas unapredi.

Sa urođenim razumevanjem Božanskog koje se nalazi u svima nama, Devica će videti lepotu savršenstva koja može biti skrivena unutar ponekad ružne ljuske i biće primorana da je oslobodi. Zapamtite, kao zemaljski znak, samo pričanje o Božanstvu nije dovoljno dobro za Devicu, mora se učiniti opipljivim i stvarnim.

Devica se može smatrati više slugom bogova, ali sa posebnim darovima za čovečanstvo. Na primer, lečenje. Merkur ili njegov grčki kolega Hermes, nosio je štap isprepleten sa dve zmije i moderni amblem medicinske profesije. Poznata više po svojim veštinama negovanja nego po „lekarstvu“, Devica intuitivno razume šta je potrebno da bi pružila suštinsku udobnost i za nekoga ko ima bol.

Devica je jedan od karmičkih pokazatelja u karti, koji nosi teret služenja kao obavezu. Iako se svaka Devica neće olakšati tako što će pomoći svom bližnjem ili životinjama (Devica vlada malim životinjama), oni koji su zadovoljniji mogu se naći kako tiho pomažu gde god mogu. Kao Božanski glasnici, oni su često podstaknuti da donesu poruku savršenstva u često žalosni svet, podstičući ga i uznemiravajući ga ako je potrebno, da se probude i osete miris neba.

Starost Planeta

Svako od nebeskih tela predstavlja period u vašem životu od oko sedam godina. U slučaju Merkura, to je deo detinjstva kada učite jezik u govoru i pisanju, tako da savladate primarni alat komunikacije. To je otprilike kada imate 7 do 14 godina.

Položaj Merkura u vašem horoskopu otkriva kakav je taj period vašeg života, uopšteno govoreći. To takođe znači da je način na koji naučite da komunicirate tokom tih godina vašeg detinjstva u velikoj meri način na koji ćete nastaviti da komunicirate do kraja života.

Merkur u Dvanaest Znakova Horoskopa

Merkurov znak opisuje vaše misaone procese i projekciju. Usko je povezan sa svojim prirodnim domom, trećom kućom učenja i komunikacije. Merkur se odnosi na vašu opštu intelektualnu orijentaciju i izražavanje vaših misli i ideja.

Drugim rečima, opisuje način na koji razmišljate i komunicirate i način na koji dobijate informacije. Merkur takođe pokazuje kako volite da putujete kroz život. Da li ste osoba koja vozi prebrzo kroz život koji ide najdirektnijim putem, ili šetate i ponekad skrenete sa puta?

merkur simbol u natalnoj karti
Simbol planete Merkur koji možete videti u Natalnoj Karti

Merkur u Ovnu

Merkur u Ovnu predlaže načine razmišljanja koji su odlučni i konkretni. Ovaj Merkur je argumentovan po svojoj prirodi, što sugeriše da uživate u mentalnom nadmetanju. Vaše razmišljanje je originalno. Volite da stvarate nove ideje i intelektualne avanture.

Dobro razmišljate i debatujete na nogama, ali možete postati nestrpljivi prema protivnicima ili protivljenjem. Mrzite kašnjenja. Prepreke vas beskrajno frustriraju. Ovaj stav se može proširiti i na oblasti vašeg života osim govora, komunikacije i donošenja odluka. Možete voziti prebrzo i postati veoma nestrpljivi u saobraćaju.

Možda nećete moći dugo da se koncentrišete na jednu temu. Prebrzo i uz malo oklevanja donosite zaključke. Impulsivnost ponekad može biti problem. Ako se ova osobina ne kontroliše u vašem svakodnevnom životu, činiće se da imate neku vrstu intelektualnog egoizma koja je krajnje najneprivlačna. Čuvajte se da ne budete previše tvrdoglavi u svom razmišljanju i donošenju odluka. Brza narav je ponekad nusproizvod ovog položaja.

Vaš um je duhovit i inventivan i obično ste veoma brzi na mentalnom okidaču. Možete doći do pametnog i brzog odgovora na bilo koje pitanje. Iako možda niste najbolji u dubokom kopanju po temi, kada je u pitanju brzo dobijanje neke vrste odgovora, sigurno ćete prednjačiti.

Merkur u Bik

U Biku, Merkur proizvodi um koji je strpljiv i praktičan. Vaše razmišljanje je često konzervativno, a vaši misaoni procesi su fiksni i stabilni. Vi ste skloniji da učite iz iskustava nego iz formalne obuke.
Vaša moć koncentracije je izuzetna. Razmišljanje i donošenje odluka zasnivaju se na onome što je praktično, materijalno i okruženo zdravim razumom.

Mnogi će vas smatrati „sporim“ kada su u pitanju mentalna pitanja i prenošenju ideja. Sporo formirate mišljenje jer mnogo razmišljate o pitanjima pre nego što date odgovor i ne volite da vas požuruju u ovome.

Možda ćete biti izvrsni u rešavanju finansijskih pitanja, jer ste veoma pouzdani u upravljanju novcem. Imate pametan poslovni um i prirodnu sklonost ka upravljanju resursima.

Često ova pozicija označava stepen mentalne tvrdoglavosti i postojanosti. Jednom kada se odlučite, ne želite da ga menjate ili da čujete različite argumente i ideje.

U ekstremnim slučajevima, možete zanemariti očigledne zaključke koji se razlikuju od vaše prvobitne odluke. Čuvajte se sklonosti ka intelektualnoj tvrdoglavosti i visoko ubeđenih stavova koji ponekad muče osobe sa Merkurom u Biku.

Merkur u Blizancima

Blizanci su prirodni dom za Merkur, a položaj proizvodi čisto logičko rezonovanje najvišeg reda. Ovaj Merkur označava munjevitog mislioca. Vas zanimaju činjenica i nepristrasno razumevanje, a ne lične preferencije.

Komunikacija je laka, brza, tačna i često elokventna. Vi ste zanimljiv i neprekidan sagovornik. Merkur je najbrži i najbolji kada se nalazi u Blizancima.

Ako dobijete odgovarajuću obuku, izvrsni ste u matematici, kao iu jezicima. Veoma ste logični i vaš um se kreće veoma brzo. Volite logiku, što vas čini odličnim učiteljem ili reporterom.

Kada se raspravljate, možda ćete propustiti osnovnu premisu, ali ste ipak dovoljno pametni da pobedite. Protivnik je ubeđen vašim racionalnim primedbama. Imate veliki broj interesovanja i vaš um može da prebacuje s jedne ideje na drugu, nikada ne kopajući duboko.

Imate intenzivnu radoznalost koja vas navodi da želite da znate ponešto o skoro svemu. To vas čini veoma zanimljivom osobom, ali retko stručnjakom u nekoj određenoj oblasti.

Loša strana Merkura u Blizancima je osetljiv nervni sistem koji se često primećuje. Teško vam je da isključite spoljnu stimulaciju bilo koje vrste. Možda ćete s vremena na vreme biti prisiljeni nositi se s previše aktivnosti i previše utisaka.

Ako dozvolite sebi da budete izloženi previše stresa i previše zahteva tokom dužeg perioda, možete postati iznemogli i podložni slomu. Očigledni znaci ovog problema su razdražljivost i mentalna konfuzija.
Osnovni uzrok ovoga je jednostavno pokušavati raditi previše stvari u isto vreme, tako da ne možete posvetiti dovoljno vremena ili pažnje nijednoj od njih. Udaljavanje od svega toga uglavnom pruža brzi lek.

Merkur u Raku

U Raku, Merkur proizvodi um koji je veoma intuitivan. Na vas više utiče pozivanje na čula, nego logika ili zdrav razum. Vaše razmišljanje je regulisano duboko ukorenjenim emocionalnim obrascima, od kojih su mnogi možda duboko ukorenjeni u vašoj podsvesti.

Objektivno razmišljanje nije lako za vas jer izgleda da vas vaše pristrasnosti teraju da donosite određene odluke i ignorišete određene činjenice koje se ne slažu sa vašom unutrašnjom prvobitnom procenom.

Vaše pamćenje je izuzetno, posebno za imena, datume i istorijske događaje. Duboko cenite istoriju i bilo koji artefakt ili relikviju prošlosti. Vaši odgovori na današnje probleme često se crpe iz prethodnika i prošlih događaja.

Na vas utiču oni oko vas, vaša rana obuka i mišljenja prijatelja i porodice. Veoma ste bliski sa porodicom, prijateljima, pa čak i sa zemljom. Lojalnost i patriotizam su duboko u vašoj prirodi.

Čini se da najbolje učite izlaganjem informacijama putem životnog iskustva, kao osmozom. Veoma ste prijemčivi za podsvesne poruke ili suptilne zaključke koje primate.

Osetljivi ste prema drugim ljudima i teško vam je da budete sa onima za koje smatrate da su na neki način neprijateljski raspoloženi prema vama. Možda je teško objasniti zašto se osećate neprijatno sa nekim, ali jeste.

Glavna prednost ovog plasmana je to što ste veoma simpatičan slušalac. Ipak, morate biti pažljivi da se ne identifikujete previše sa problemima drugih i prihvatite te probleme kao da su vaši.

Merkur u Lavu

U Lavu, Merkur proizvodi um sa jakom snagom volje i tvrdoglavo utvrđenim ciljevima. Vaše razumevanje je široko, a vaš izraz je autoritativan, ponekad čak i dogmatičan, budući da pozicija naginje samomišljenju i krutom gledištu.

Vaše razmišljanje ima veoma ljudski dodir, dozvoljavajući vam da donosite odluke koje većina ljudi prihvata i sledi. Skloni ste liderstvu jer imate takvu sposobnost da izazivate poštovanje.

Volite da vas smatraju autoritetom u pitanjima koja se tiču vašeg područja delovanja, a verovatno i jeste. Ovaj osećaj autoriteta je potpomognut dramatičnim i snažnim načinom na koji se izražavate usmeno i pismeno.

Vaša mentalna harizma i stil vođenja vas ponekad čine pomalo ponosnim i hvalisavim. Ponekad se možete malo zaneti važnošću svojih ideja i izraza. Mentalni ponos i arogancija mogu biti problem.

Obično s Merkurom u Lavu postoji tendencija da postanete pomalo lenji u mentalnom smislu. Često postoji potreba za negovanjem više pažnje i vežbe za um.

Vaša snaga je da se bavite temama na širok način i veoma uopšteno. Možete zanemariti važne detalje zbog kojih vaš plan ponekad bude oskudan. Kada se to desi, teško vam je da priznate grešku.

Merkur u Devici

U Devici, Merkur proizvodi um koji je logičan, ali veoma kritičan. Matematički ste, praktični i pažljivi prema detaljima. Vi ste jedan od onih ljudi koji brzo shvataju stvari, a svoje zadatke obavljate uredno i poslovno.

Ovaj položaj ukazuje na odlične analitičke sposobnosti i dobar zdravorazumski pristup većini mentalnih aktivnosti. Potrebno vam je uređeno okruženje i efikasne metode rada.

Postoji neka tendencija da vam nedostaje samopouzdanje ili da vam se barem čini da nemate samopouzdanja. Oklevanje koje prethodi akciji verovatno se odnosi na vašu naviku da proveravate, proveravate i ponovnog pregledanja stvari poslednji put, pre nego što preduzmete konačnu akciju.

Retko dozvoljavate da budete toliko opterećeni da ne možete biti sigurni da li ćete proizvesti svoj standard tačnosti i diskriminacije. Želite takav stepen sitne preciznosti i tačnosti da će vas mnogi doživljavati kao nekoga ko često pronalazi greške ili donosi oštre i nepravedne presude.

Uopšte nije neuobičajeno da oni sa Merkurom u Devici traže profesionalni i finansijski uspeh tako što stiču mnogo obrazovanja i posebne tehničke veštine. Takođe možete posedovati posebne sposobnosti u komunikaciji i opštem pisanju.

Vaša upotreba jezika i gramatike je verovatno skoro savršena. Pazite da ne postanete opsednuti detaljima i poslom, da postanete stidljivi i povučeni, i da ne budete uspešni u opuštenom i ležernom razgovoru.

Merkur u Vagi

U Vagi, Merkur proizvodi um koji je dobro uravnotežen, racionalan i veoma razuman. Mrzite svađe i više volite raspravljati o problemima ili zajednički rasuđivati. Uglađeni ste u svom izrazu lica i to vam pomaže da uvek delujete veoma diplomatski. Možda ste veoma zabrinuti za ljudske odnose i psihologiju.

Imate radoznalost prema ljudima i načinu na koji razmišljaju. Dobro se slagati sa drugima je veoma važno za vaša interesovanja. Sa vama je lako razgovarati jer slušate sa interesovanjem i iskreni ste u svom odgovoru.

Iako ste druželjubivi i širokih pogleda, možete biti strogi kada su vaši principi uključeni. Pravda i ravnoteža su jaki u vašoj prirodi. Ne podnosite baš najbolje konflikte, a kada ljudi razgovaraju s vama na grub ili neotesan način, vi se povlačite i odbijate svaki kontakt, ako možete.

Zaista se ne možete lako prilagoditi situacijama koje se brzo menjaju, jer imate takvu tendenciju da pažljivo proučavate probleme pre nego što se posvetite.

Morate se uvek koncentrisati da biste stekli osećaj ekspeditivnosti ili odlučnosti. Ipak, na vas se može računati da ćete u potpunosti povezati obe strane svakog pitanja. Donošenje odluke između dve dobre opcije ponekad može biti veoma teško za vas.

Merkur u Škorpiji

U Škorpiji, Merkur proizvodi um koji je tajnovit, istraživački i pronicljiv. Vaš način izražavanja je pozitivan, a možda i malo netolerantan, skeptičan i sumnjičav.

Dubok i prodoran mislilac, možete da proniknete u srž svakog pitanja uz malo izgubljenog vremena ili truda. Vaš intuitivni um je sposoban za duboke uvide.

Veoma ste dobri u čuvanju tajni. Planovi i šeme se često sprovode u tajnosti. Takođe ste veoma dobri u otkrivanju tajni i otkrivanju dna složenih pitanja. Dakle, sa ovim plasmanom možete imati veštine da postanete detektiv, istražitelj ili istraživač.

Merkur u Škorpiji ima mnogo naučnih sposobnosti zbog urođene radoznalosti. Toliko ste pronicljivi da „znate“ neviđene slabosti i prednosti ljudi sa kojima dolazite u kontakt. Imate način da tražite skrivene istine i možda skrivene tajne samog života.

Možete biti veoma oštri jezikom ili sa svojim perom. Često koristeći oštar jezik, odbijate da pazite šta govorite ili pokazujete veliku brigu za osećanja drugih. Ili kažete tačno ono što mislite ili potpuno ćutite.

Možete biti veoma tvrdoglavi u svojoj mentalnoj odlučnosti i upornosti. Vaša prilagodljivost je ograničena u intelektualnom smislu jer vaš visoko emocionalni pristup često dovodi do predrasuda i fokusiranja na postavljeni cilj.

Merkur u Strelcu

U Strelcu, Merkur proizvodi um koji je nezavisan, svestran i lutajući. Vaš način izražavanja je impulsivan, veoma direktan, a ponekad i argumentovan. Ipak ste društveni i veoma komunikativni sa svima koji žele da slušaju.

Možda vam nedostaje tolerancija prema stavovima drugih kada se odstupaju od vaših. Vi ste nešto kao jevanđelista za svoja mišljenja i volite da se držite nečega prema čemu gajite jaka osećanja.

Prirodna težnja je da kažete tačno ono što vam je na umu, bez obzira na činjenice ili stvarnost. Nestrpljivi ste i ne čekate uvek dovoljno dugo da napravite ispravan sud.

Ipak, ljudi vas slušaju jer ste zanimljivi. Vaša divna mašta može vas učiniti prirodnim pripovedačem. Dobar si u poboljšanju istine.

Vaša čula su izoštrena, ali može vam biti teško da se koncentrišete na bilo koju temu tokom dužeg vremenskog perioda. Možete propustiti detalje jer je vaš fokus na širokom pogledu.

Čini se da vas sve zanima. Posebno vas privlače teme koje imaju značaj izvan svakodnevnog. Možda ćete uživati u filozofiji, psihologiji, stranim kulturama ili religiji. Traženje dubokog razumevanja ovih širokih tema može zauzeti veliki deo vašeg razmišljanja.

Možda ćete postati doživotni student, jer se nikada ne umarate da učite i delite znanje. Zaboravljiv i nepraktičan, vaš um može biti kao onaj zaokupljenog rasejanog profesora.

Merkur u Jaracu

U Jarcu, Merkur proizvodi um koji je bistar, ponekad krut i uzak, i uvek oprezan i snalažljiv. Vaše razmišljanje je metodično i pažljivo. Znate kako da preduzmete stvari korak po korak, pri čemu se svaka činjenica temelji na prethodnoj misli.

Vaš govor je organizovan i prati logičan i uredan obrazac koji sugeriše da pažljivo pregledate i uredite svoje reči pre nego što izađu. Retko kad kažete nešto zbog čega vam je kasnije žao.

Ne učiš brzo, ali si onaj koji nikada ne zaboravlja ono što je upijeno. Imate odlično pamćenje i pažnju na posao koji vam je pri ruci; prizemljen i praktičan mislilac.

Nesigurni u svoje mentalne sposobnosti, naporno radite da biste se razvili uz mogućnosti obrazovanja i iskustva. Možda se malo branite zbog svog nedostatka obrazovanja, to je slučaj. Posebna potreba da se dokažete, na ovaj ili onaj način, često je slučaj sa Merkurom u Jarcu.

Imate tako dobre sposobnosti koncentracije, dostojanstva i ozbiljnosti zbog koje možete izgledati previše ozbiljno. Možete imati sklonost ka neraspoloženju i durenju, a možda ćete morati da poradite na tome da pokažete bilo kakav duh optimizma.

Ovakav položaj Merkura, posebno ako je vaše Sunce takođe u Jarcu, proizvodi čoveka koji je veoma tih. Čak i ako je vaše Sunce u komunikativnijem Strelcu ili Vodoliji, Merkur u Jaracu nije baš pričljiv i društven. Posebno ste samosvesni kada razgovarate sa strancima.

Imate veoma prizeman pristup razmišljanju i komunikaciji. Planiranje i organizovanje su vaša posebna snaga i oni vas nose daleko u poslovnom i profesionalnom životu.

Posebno se dobro snalazite na dugim, razvučenim projektima koji zahtevaju istrajnost i odlučnost. Kada se jednom posvetite nekom zadatku, on će sigurno biti završen i dobro obavljen.

Oprezni i skeptični, možda ćete biti konzervativni. Vaša ljubav prema tradiciji i prirodni pesimizam čine vas sporim da menjate obrasce i premise koji su funkcionisale u prošlosti. Ideje koje poljuljaju dugotrajna uverenja nisu često prihvaćene.

Merkur u Vodoliji

U Vodoliji, Merkur proizvodi um koji je originalan, odvojen i apstraktan. Ideje vam dolaze kao navale uvida. Vaš um je hiperaktivan i neprestalno radi.

Misli su retko organizovane, pre stižu u bljeskovima i fragmentima koji su često seme pronalaska i napretka. Obrazac razmišljanja je naučan i nepristrasan.

Vaše ideje se ponekad mogu smatrati veoma progresivnim, a neke mogu biti daleko ispred svog vremena. Vaš jedinstveni pristup će naterati neke da vas etiketiraju kao malo ludog ili barem ekscentričnog.

Volite da radite stvari koje su neobične ili avangardne samo da biste uzdrmali establišment i stvorili kontroverzu. Ne poštujete tradiciju i malo brinete za lekcije iz prošlosti. Vi ste čisti progresivac. Volite da se pobunite protiv sistema u podržavanju uzroka i ideja koje su kontroverzne i revolucionarne.

Veoma ste intuitivni, i shodno tome, odličan sudija karaktera. Pošto ste veoma pošteni, vi sudite o ljudima po onome što izgleda da znaju ili šta rade, a ne po tome ko su ili na kom položaju.

Čvrsto verujete u jednakost i fer plej. Humanitarac, podržavate ideje i programe koji pomažu onima koji imaju manje sreće od vas i podržavate koncepte totalne društvene reforme.

Vi ste duhoviti i otvoreni za širok spektar ideja, ali s vremena na vreme postanete mentalno fiksirani u svojim mišljenjima i veoma tvrdoglavi. Pričljivi ste i društveni, ali često delujete kao prilično povučeni i razumni.

Možda će vam biti teško da nađete zajednički jezik u mnogim društvenim krugovima. Bez obzira na to, veoma ste verbalni i uživate u izražavanju svojih stavova svima koji žele da slušaju. I pisanje i govor vam padaju lako.

Merkur u Ribama

U Ribama, Merkur proizvodi um koji je prijemčiv i kojim vladaju osećanja. Vaše razmišljanje je obojeno psihičkim tendencijama i obično sledite svoje instinkte, a ne bilo kakav smisao za logiku ili razum.

Vi ste sanjar koji se može izgubiti u svojim fantazijama. Ne obraćate mnogo pažnje na svakodnevne detalje svakodnevnog sveta u kojem živite. Vaši misaoni obrasci i ideje su neprozirni i nejasni.

Vaša ljubav prema muzici i drugim oblicima umetnosti može biti veoma jaka. Imate fantastičnu maštu i umetnički ste orijentisani. Vidite oblike i čujete zvukove koje drugi ne, jer ste vrlo osetljivo podešeni na na zvuk i boju.

Umetnost ili kompozicija mogu biti lakši načini za komunikaciju od usmenog izražavanja. Kreativna mašta je najjača u ovom znaku.

Često ste previše osetljivi i lako povređeni, postajete neraspoloženi i negativni kada je tako. Ova oštra osetljivost može vas dovesti u dodir sa materijom u nevidljivom carstvu.

Vi ste vidovitiji od većine ljudi i svakako ste veoma intuitivni i pronicljivi. Meditacija, molitva i duhovna misao dolaze prirodno za vas.

U vašoj prirodi postoji izvesna naivnost. Poverljivi ste i nežni, u svakom vidite dobro. Kao rezultat toga, lako se možete prevariti i zavesti.

Može vas zavesti dobra nesrećna priča i biti ubeđeni bilo kojom lažnom šemom koja se pojavi. Ranjivi ste u mnogim svojim poslovnim i ličnim stvarima.

Slični Članci