Osobine Horoskopskih Znakova Koji Pripadaju Elementu Vatre

vatreni znaci u horoskopu

Horoskopski Znaci Lav, Strelac i Ovan povezani su sa elementom Vatra. Vatra predstavlja životnu snagu koja sija u nama. Ovaj element projektuje samoizražavanje, kreativnost, hrabrost i entuzijazam.

Osetite utešnu toplinu vatre ili toplote kada uđete sa hladnoće. Vatra nam je potrebna da bismo zadovoljili osnovnu potrebu za kuvanjem naše hrane.

Vatra pruža osećaj sigurnosti, topline i inspiracije koji se deli sa onima oko sebe. Vatra jača samopouzdanje za rešavanje problema bez oklevanja. Bez vatre nema sjaja, nema ubeđenja, nema izraza.

Varnica može osvetliti nove ideje, poslužiti kao svetionik koji će osvetliti put ka postizanju ciljeva sa ubeđenjem i entuzijazmom.

Preterano izražavanje vatre može pretvoriti asertivnost u agresiju, smelost u nepromišljeno ponašanje i tako dalje. Kada je uticaj vatre van kontrole, ona nastoji da uništi sve na svom putu.

Slabosti Vatrenih Horoskopskih Znakova: nedostatak interesovanja, egoizam, preterana egocentričnost, samovažnost.

Znakovi su podeljeni na četiri elementa koji ih predstavljaju. Oni su elementi Vatre, Zemlje, Vazduha i Vode. Ovaj post pokriva Vatrene znakove u koje spadaju Ovan, Lav i Strelac.

Vatreni znaci predstavljaju entuzijazam i energiju. Obeležje vatre je inspiracija. Sa životnom radošću, ovi horoskopski znaci mogu biti vatreni, nasilni i imaju tendenciju da budu izuzetno impulsivni.

Vatreni Znak Ovan (22. mart – 20. april)

Ovnom vlada Mars, a njegov simbol je Ovan. Ovan je vatreni znak, impulsivan i energičan. Vi kao Ovan u horoskopu odvažni ste i nestrpljivi, lako se zaljubljujete i često gubite interesovanje ako se pojavi dosada.

Skloni ste impulsivnim nego opreznim akcijama kada su u pitanju stvari srca, pokazujući svoje interesovanje (ponekad prebrzo) i skloni ste da budete veoma direktan – stidljiv nije reč kojom bi se mogao opisati poletni Ovan.

Brzo se oporavljate od odbijanja, iako to nije nešto na što ste navikli, jer volite postići svoje ciljeve u ljubavi i flertu. Dosetke i svađe često se doživljavaju kao predigra sa direktnim Ovnom.

Volite osvajanje u romantici i možete igrati „teško dostupno“. Smatrate da je stimulativno kada objekat vaše naklonosti igra istu igru. Međutim, na duge staze volite da dozvolite da vas uhvate, da vas „ponese“ želja. Gravitirate ka samopouzdanima, a ne onima koji izgledaju potrebniji. Ovnovi vole da ih miluju i govore im da su najbolji.

Vatreni Znak Lav (23. jul – 22. avgust)

Lavom vlada Sunce i njegov simbol je Lav. Kao Vatreni znak, Lavov svet se vrti oko principa identiteta i drame. Volite da budete centar obožavanja i pažnje vašeg partnera. Skloni ste da budete blistavi i melodramatični kada su u pitanju srčane stvari.

Žudite za pažnjom i pronalazite načine da objavite da ste stigli, bilo da je to pogledom, načinom na koji „uplešete“ u prostoriju, načinom na koji zabacujete glavom ili čak načinom na koji priđete nekome i date mu nežan dodir.

Pravi ste romantičar i poznato je da ste napisali jednu ili dve pesme. Imate stila, velikodušni ste i volite da „iznenadite“ osobu svoje naklonosti cvećem i slatkišima. U stvari, iznenađenja su vam druga priroda.

Često imate aristokratski izgled, čak i ako niste rođeni u plemstvu. Volite da vas obožavaju i da vam se dive, a preuzimanje vođstva u romantici daje vam osećaj moći.

Očekujete da budete poštovani i ponašaćete se dostojno poštovanja sa onim koga želite. Znate kako da upalite šarm i podignete žar u vezi. Lavovi vole da ih dodiruju i da im se dive.

Vatreni Znak Strelac (22. novembar – 21. decembar)

Strelcem vlada Jupiter, a simbolizuje ga Strelac. Ovaj Vatreni znak je povezan sa identitetom. Žudite za raznolikošću, novim idejama i novim iskustvima. U stvari, možete biti malo „preterani“, što znači da možete malo preterati – ili mnogo.

Volite da istražujete nova mesta, ljude i hranu. Promena je nešto bez čega jednostavno ne možete da živite. Rutina nije reč koja vam odgovara i svako ko je romantično zainteresovan za streličara bolje da bude spreman za avanturu.

Vi ste tragalac za istinom, volite da učite, a vaša interesovanja su eklektična i raznolika. Skloni ste da malo ulepšate stvari (skoro do tačke preterivanja), posebno kada je u pitanju neko ko bi vas mogao privući. Želite da vas smatraju zanimljivim kao i sam život.

Volite svoj „prostor“ i slobodu i želite da vaš partner oseća isto. Nezavisnost kod drugih smatrate seksi koliko vam je druga priroda. Razigrani sastanci su prava zabava za nekoga ko traži dobar provod. Kada su u pitanju ljubavni interesi, želite da budete „prvo prijatelji“.

Iskrenost vam je najvažnija i očekujete je od onih u svom životu, posebno od svog bračnog druga. Možete biti filozof u jednom trenutku, a u sledećem klovn. Veoma ste veseli i tražite partnera koji će vas zasmejati.

Kada je reč o duhovnosti, sebe smatrate vodičem na dugom i krivudavom putu ka samootkrivanju. A kada je u režimu učenja, Strelac će biti „tragač“ ili učenik onima koji mogu da vas pouče ili inspirišu. Strelce podjednako pokreće stimulativni razgovor kao i senzualno istraživanje.

Ovan, Lav i Strelac predstavljaju energiju koja je direktno uključena u akciju, vođstvo, ličnu harizmu i samoizražavanje. Ovi znaci su samouvereni, dramatični, samopromotivni, bujni, živahni i zadivljujući.

Oni obavljaju stvari, motivišu sebe i druge, daju pravac i strategiju, a ponekad i podignu gužvu. Oni su neodoljivi, orijentisani ka cilju i zabrinuti za ovde i sada i neposrednu budućnost.

Ako nemaju ono što žele, oni to nađu. Oni su entuzijastični, inspirativni, nezavisni i uloženi pozitivnim pogledom na život i svojom sposobnošću da u njemu uspešno manevrišu. Mogu biti nasilni, impulsivni, tupi, agresivni i smeli.

Oni traže da se stalno pokazuju, privlače pažnju i budu na sceni. Mogu biti prilično intenzivni. Biti primećeni i cenjeni i tera ih da se vraćaju po još. Oni su velikodušni i avanturistički raspoloženi.

Vatreni znaci mogu postati bezobzirni, previše samouvereni, egocentrični, narcisoidni i fanatični.

Generalno kompatibilni sa vazdušnim znacima, vatreni znaci mogu postati umorni i dosaditi intelektualnim zapažanjima komunikativnijih vazdušnih znakova. Bez ohrabrenja i ideja vazdušnih znakova, vatreni znaci bi bili izgubljeni. Vatreni znak je šef koji uzima vaše ideje i motiviše i vodi sve zaposlene ka boljoj prodaji i marketingu dok preuzima sve zasluge.

Slični Članci