Venera u Vašem Horoskopu „Moć Ljubavi“

venera u horoskopu

Venera je druga planeta od Sunca. Pošto se kreće unutar Zemljine orbite, vidimo je kao da prati Sunce oko Zodijaka – nikad više od 48° od njega.

U horoskopu Venera predstavlja zadovoljstvo, želju, a samim tim i vaš erotski ukus i postupke. To je i planeta kreativnosti, koja pokazuje u kojoj ste oblasti i u kojoj meri ste talentovani. To je korisna planeta, često čini dobro i veoma retko stvara probleme. Kada je previše stimulisano ili prisiljeno, može vas naterati da preterate u nečemu – ali verovatno se ne biste žalili na to.

Venera, u svom najčistijem smislu, simbolizuje ljubav. Iz tog razloga, to je jedna od ključnih planeta u poređenjima kompatibilnosti. To je zato što opisuje kako gledamo na ljubav, izražavamo svoju ljubav i kako želimo da primamo ljubav od drugih.

Venera u ženskoj astrološkoj natalnoj karti opisuje kako ona izražava svoju ženstvenost. Ako, na primer, žena ima ovu planetu u Lavu, ona će se izraziti na veoma blistav način „oboriti te s nogu“. Ona će se potruditi da bude prelepa i blistava. Svoju naklonost će izraziti dramatično i strastveno.

Nasuprot tome, žena sa ovom planetom u Jarcu će izraziti svoju ženstvenost na staložen i prizeman način. Za razliku od Venere u Lavu, na njoj neće biti ništa blistavo. Umesto toga, njen pristup je mnogo više poslovni i ozbiljniji. Ona će se obući jednostavnije, ali elegantnije. Ona će svoju ljubav izraziti na ozbiljniji i oprezniji način.

Venera u muškoj astrološkoj natalnoj karti opisuje njegovu idealnu viziju ženstvenosti. Opisuje tip žene koja ga fizički i psihički privlači. U stvari, većina muškaraca će otkriti da njihova partnerka ima ove osobine njegove Venere, inače ga ne bi privlačila.

Ona opisuje šta cenimo u životu. Govori nam kako cenimo sebe i kako cenimo druge. Žena koja ima Veneru u Devici biće veoma ponosna na svoju inteligenciju, analitičke kvalitete i organizacione sposobnosti. Slično tome, ona će se diviti i/ili privlačiti nekoga ko ima iste osobine. To će biti zato što ona vidi svoj odraz koji se ogleda u njoj od svog partnera.

Venera takođe predstavlja vrstu stvari i/ili aktivnosti koje otkrivaju naš osećaj lepote, ljubavi i radosti. Osoba sa Venerom u Raku, na primer, uživaće u kući i porodici. Uživaće u tome da njen dom bude udoban i topao. Ona je klasična „domaćica“. Porodica će joj biti prioritet jer će joj pružiti osećaj radosti i spokoja koji njena Venera traži.

Jedna važna stvar koju treba shvatiti je da bez obzira da li ste muškarac ili žena, ova planeta predstavlja našu žensku stranu koju treba da razvijemo i integrišemo u našu ličnost. Dakle, u tom pogledu, Venera u muškoj karti takođe ukazuje na to kako on gleda i izražava svoju ljubav i osećaj sopstvene vrednosti. Ako uspešno integriše ovu energiju, biće jači i srećniji zbog svog razumevanja ove planete. Oba pola poseduju muški i ženski princip (Mars i Venera) koji se moraju razviti da bi pomogli našem najvećem duhovnom rastu.

Venera u Horoskopu

Evo kratkih opisa kako svaki horoskopski znak utiče na Veneru, vaše želje za užitkom, kada se to nalazi u vašoj natalnoj karti.

Ovan donosi kreativni nagon i oduševljenje.

Bik donosi uživanje u jednostavnim stvarima i zadovoljstvo čula.

Blizanci donose razigranost i užitak u erotskim avanturama.

Rak donosi sposobnost da se igra na emocije drugih, da šarmira, ugodi i oduševi.

Lav donosi veliki šarm koji zavodi druge, i užitak u sebi.

Devica donosi istančan osećaj za detalje i sposobnost da se nosi sa komplikovanim stvarima.

Vaga donosi lojalnost u svakom partnerstvu i talenat za spajanje sa drugima.

Škorpija donosi privlačnost za bizarno i talenat da fascinira druge.

Strelac donosi zadovoljstvo u držanju distance i talentu za vizuelne umetnosti.

Jarac donosi sposobnost da se stvari lako obavljaju i tehničke veštine.

Vodolija donosi nadahnute misli i sjajne ideje.

Ribe donose toplu naklonost skoro svima i svemu.

Ključne Reči

Evo dvanaest znakova horoskopa i ključnih reči za karakter koji daju Veneri, tj. vaše želje za užitkom:

 • Ovan – odvažan
 • Bik – temeljan
 • Blizanci – duhoviti
 • Rak – brižan
 • Lav – paradiranje
 • Devica – radna
 • Vaga – uređivanje
 • Škorpija – mistificiranje
 • Strelac – pustolov
 • Jarac – konstruktivan
 • Vodolija – eksperimentalni
 • Ribe – požrtvovanost

Venera takođe pokazuje u kom polju ste najkreativniji. Evo dvanaest znakova horoskopa i primera talenata kada je Venera u njima:

 • Ovan – vojničkom
 • Bik – poljoprivreda
 • Blizanci – pisanje
 • Rak – medicina
 • Lav – vođstvo
 • Devica – zanati
 • Vaga – zakon
 • Škorpija – gluma
 • Strelac – putovanja
 • Jarac – konstrukcija
 • Vodolija – univerzitet
 • Ribe – religija

Vladar

Venera vlada i Vagom i Bikom, što znači da ima tendenciju da bude najočiglednija i nametnuta u tim znakovima. Može se smatrati egzaltirajućim u Raku i Devici, ali o tome ne postoji astrološki konsenzus. Nije baš oslabljen ni u jednom horoskopskom znaku, zbog svoje vlastite blagotvorne sposobnosti, ali bi mogao biti malo manje prikladan za Ovna i Strijelca, možda i za Ribe.

Starost Planeta

Svako od nebeskih tela predstavlja period u vašem životu od oko sedam godina. U slučaju Venere to su godine puberteta, zbog povezanosti sa ljubavlju i erotskim aspektima. To je otprilike od 14 do 21 godine. Položaj Venere u vašem horoskopu otkriva kakav je taj period vašeg života, uopšteno govoreći. To takođe znači da erotska iskustva koja imate u tom uzrastu u velikoj meri formiraju vaše seksualne i erotske preferencije za život.

 

venera simbol u natalnoj karti
Simbol Planete Venere koji možete videti u Natalnoj Karti

Venera u Dvanaest Znakova Horoskopa

Planeta Venera ima uticaj usredsređen na izražavanje sebe u ličnim odnosima. Posebno je povezan sa ljubavlju, brakom i sposobnošću privlačenja drugih. Njen položaj u karti pokazuje kako se izražavate u romantičnim vezama i braku.

U mitologiji, Venera je boginja ljubavi, au astrologiji ta karika je ista. Položaj planete sugeriše vaš osećaj za estetiku i način na koji doživljavate umetnost i lepotu.

U različitim znacima, Venera modifikuje i razjašnjava prirodu načina na koji se ponašate sa ljudima. Venera je često u istom znaku kao i Sunce jer nikada ne može biti više od 45° od Sunca.

Kada je u istom znaku, postoji doslednost u ponašanju koja se proteže na ophođenje sa ljudima i u romantičnim situacijama. Kada je Venera u drugom znaku, karakter Sunca je često savladan romantičnim potezom Venere.

Venera u Ovnu

Sa Venerom u Ovnu, imate asertivno samoizražavanje u romantičnim situacijama. Venera u Ovnu je demonstrativna pozicija i stvara tendenciju da tražite uzbuđenje u svom ljubavnom životu. Veseli i pozitivni, onaj ko je otvoren i pun entuzijazma, sjajan si u društvenim situacijama. Vi ste zabavni i uzbudljivi, a stidljivijim dušama pomalo neodoljivi.

Otvoreni, privrženi, a ponekad i koketni, postajete konkurentni u traženju naklonosti drugih. Romantika je život za vas. Romantična veza je kao takmičenje koje treba pobediti, a vi niste naročito dobar gubitnik. Kada vam ljubavni život ne ide dobro, razdražljivi ste i vrlo neraspoloženi. Lako se uzbudite, imate instinkt za romantičnim izazovima i osvajanjem.

Direktni ste i agresivni u ljubavnim poduhvatima. U privlačenju ljubavnika, direktni ste i puni avanture i entuzijazma. Imate opasnu sklonost da se zaljubite na prvi pogled, ili barem brže od većine ljudi. Ipak, možete biti pomalo impulsivni i nestabilni kada je u pitanju dugoročna romansa.

Romantična priroda je ponekad nestrpljiva i nemarna. Ne odvajate dovoljno vremena za izradu dugoročnih planova ili za zaista potrebna praktična razmatranja. Nije iznenađujuće da su rani brakovi uobičajeni sa Venerom u Ovnu. Ponekad možda nemate duboko razumevanje osećanja drugih ljudi.

Venera u Biku

Venera u Biku proizvodi praktičnu, stabilnu i konstantnu ličnost. Vaš pristup ljubavi i romantici je jednostavan i direktan. Vaša iskrenost je privlačna i često neodoljiva. Ljubav shvatate ozbiljno i sa pažnjom.

Ipak, možete biti tako zabavni. Retko ste previše ozbiljni, neraspoloženi ili nesrećni. Znate kako da se dobro provedete i da pomognete drugima da učine isto. Većinu vremena ste ležerni i veseli.

Postoji privlačnost prema luksuzu života, a često i sklonost preteranom prepuštanju senzualnim zadovoljstvima. Možda imate slabost za dobru hranu, dobro vino, fini nameštaj i odeću i mnoge druge predmete i aktivnosti koje oduševljavaju čula. Najbolje od svega biće vaše ako nađete način da sebi sve priuštite.

Ovaj veliki apetit proteže se i na vođenje ljubavi i romantične veze. Ovaj znak proizvodi najprizemniji seksualni nagon.

Kada se zaljubite, to je obično trajno i pouzdano. Tvoja priroda je verna i trajna. Od partnera vam je potrebna duboka posvećenost i spremni ste da date isto zauzvrat. Vi ste lojalni i osoba koja voli jednu osobu. Ali vaši zahtevi za tog jednog ljubavnika mogu biti veliki.

Ako se osećate nesigurno, možete postati ljubomorni i prepotentni prema svom bračnom drugu. Baš kao što ste lojalni i pouzdani, veoma ste posesivni i ljubomorni ako je vaša emocionalna sigurnost ugrožena.

Venera u Blizancima

U Blizancima, Venera stvara potrebu za raznim iskustvima. Imate radoznalost prema ljudima. Možete postati društveni leptir i pomalo koketirati. Otvoreni i prijateljski raspoloženi, vaša duhovitost i sposobnost razgovora privlače ljude okretnog uma i oštrog intelekta.

Vaša nemirna i prevrtljiva priroda naginje mnogo putovanjima i promenama okoline. Divna vrsta šarma i ekspresivnosti dobro vam odgovara, ako možete da izbegnete sklonost da postanete malo površni u društvu. Želite da okusite sve što vam život nudi. Posebno vam je teško da se skrasite na samo jednu romantičnu vezu, radije se sprijateljite sa svima koje sretnete.

Imate uzbudljiv dečji stav prema romantici, pristupate aferama sa optimizmom i velikim očekivanjima. Ipak, susreti mogu biti brojni i kratki pre nego što se konačno skrasite. Lako vam dosadi i teško vam je privući romantičnu pažnju na duže vremenske periode. Promena i uzbuđenje su začin vašeg ljubavnog života, a partner koji to ne razume neće dugo biti tu.

Mentalna stimulacija, jednostavna radost što ste zajedno, apsolutno je neophodna da bi svaka veza imala šansu da postane trajna. Sa Venerom u Blizancima, možda nećete moći da budete previše čvrsto vezani. Ako se udate premladi ili za nekoga ko je posesivan, možda ćete imati ozbiljne probleme.

Vaš partner mora da razume vašu potrebu za raznolikošću u društvenim pitanjima. Nakon što se venčate i skrasite, možda će vam i dalje biti potrebni različiti prijatelji i društveni kontakti.

Venera u Raku

Ako je Venera u Raku u vašoj karti, to stvara duboko osjetljive osjećaje. Ova ekstremna osetljivost znači da se osećanja mogu lako povrediti, ali ovu ranjivost krijete iza donekle dostojanstvene spoljašnjosti.

Veoma ste ljubazne i saosećajne prirode, ali vaše raspoloženje može biti promenljivo i nepredvidivo. Ljubavnim odnosima pristupate sa nežnošću i velikom potrebom, ali uvek postoji i osećaj opreza. Znate da vas je lako povrediti i da želite da se zaštitite u svakom trenutku.

Stav prema odnosima je negovanje ili „majčinstvo“, čvrsto prianjanje uz one koje volite. Morate biti dobro usidreni u vezi jer vam je važan osećaj sigurnosti i stabilnosti. Volite da vaš bračni drug bude demonstrativan i da vam daje jasne znakove da se vaša duboka osećanja cene i uzvraćaju u naturi.

Za tebe je ljubav dom i ognjište, bezbedno i sigurno gnezdo. Kada postignete ovaj osećaj sigurnosti, fokusirate se na vraćanje u naturi čineći sve što možete da negujete ego i ambicije vašeg partnera.

Izbegavajte sklonosti da se durite i sažaljevate sebe. Vaša osećanja se tako lako povređuju i pokušavate da ih sakrijete pretvarajući se da nije važno. Ponekad emocije prevladaju, a sentimentalnost podivlja. Toliko zahtevate u romantici da ćete na tom putu sigurno imati nekoliko razočaranja.

Vaš „jedan i jedini“ ne može biti onaj koji ne pruža stabilnost koju morate imati. Dakle, na kraju ćete morati da pretrpite neke raskide kada otkrijete da taj atribut nedostaje. Vi ste definitivno tip sa jednim ljubavnikom. Kada dođe ta jedna stabilna ljubav, veza će biti trajna.

Venera u Lavu

Ako je Venera u Lavu u vašoj karti, to sugeriše ponašanje koje je teatralno, sa dosta ličnog i društvenog ponosa. Venera u Lavu je srdačna i zabavna, prirodan šoumen sa potrebom za samoizražavanjem. Postoji urođena potreba da budete u centru pažnje.

Imate mnogo fizičkog i emocionalnog magnetizma koji lako privlači romantično interesovanje. Uživate u ovim atrakcijama i onim što one znače vašem egu. Romantika vam pomaže da zadržite svoje visoko mišljenje o sebi. Najsrećniji ste kada ste zaljubljeni.

Glamur, uzbuđenje i šarm obeležavaju vaše poduhvate udvaranja. Vi ste raskošni sa svojom pažnjom, poklonima i sa sobom. Zaljubljena Venera Lav je iskrena i punog srca. Vi ste jedan od najromantičnijih i najvatrenijih ljubavnika. Ovo je otvoren i nežan položaj za Veneru, jer zaista volite život i romantičnu dramu.

Možete biti veoma lojalni onima za koje smatrate da su vredni vaše naklonosti, ali očekujete snažne naklonosti zauzvrat. I pored sve zabave i predstave, izuzetno ste stabilan i odan partner. Vi ste u osnovi osoba koja voli jednu osobu jer je vaš ponos toliko umotan u vaše veze. Ako dođe do prekida u ozbiljnoj vezi, najverovatnije će biti veoma težak i gorak.

Iako ste urođeno verni u ljubavi, niste od onih koji obeshrabruju ili ignorišu druge obožavaoce. Volite da vas primećuju i da vam se dive. Uživate u privlačenju romantičnog interesovanja, iako nemate interesovanje ili želju da pratite ove dokone flertove.

Venera u Devici

Ako je Venera u Devici u vašoj karti, to izaziva tendenciju preterane analize emocija. Možda ste kritični prema onima kojima ste blizu. Igrajte na sigurno u poslovima srca. Ova pozicija često proizvodi hladnu spoljašnjost koja je paravan za romantičnu stidljivost.

Možda ne smatrate sebe toliko stidljivim, već samo pažljivim i opreznim. Želite da znate šta možete da očekujete u romantičnoj situaciji, a ponekad to nije lako predvideti. Imate duboke emocije, ali ih držite pod kontrolom. Osećate da je bolje biti siguran nego žaliti.

Venera u Devici ima suptilan šarm koji ne dolazi do izražaja. Prirodna analitička osobina koja se ovde nalazi može stajati na putu da napravite bilo kakvu romantičnu obavezu dok ne budete sigurni šta radite. Predmet vaše naklonosti mora biti jasno ono što želite. Vi kategorizujete sve, uključujući ljude, održavajući svoj emocionalni život urednim i dobro organizovanim.

Vi vidite ljubav kao posvećenost i odanost. Vernost je apsolutno neophodna. Istinski ste i sposobni ste za potpuni romantični angažman, ali nikada sa upadljivim ili pokaznim prikazima. Pokazujete da vam je stalo tako što ćete stalno voditi računa o detaljima i fokusirati se na praktične potrebe vašeg partnera.

Niko ne dobija bolji tretman u vezi od vašeg izabranog partnera. Imate ljubazne manire, uredan lični izgled, izbirljivu ličnu higijenu, pa vas odbijaju neotesani u bilo kom obliku. Dok ste konstantni u vezama, insistirate da vaši ljubavnici dele vaše ideale i visoke standarde. Više biste voleli da živite solo život nego da imate posla sa nekim ko ne ispunjava vaše standarde.

Venera u Vagi

Ako je Venera u Vagi u vašoj karti, to vam može dati urođenu sposobnost da razumete osećanja drugih. Venera je najbolja u Vagi jer je to njen prirodni znak. Estetske percepcije su najbolje. Vi ste romantičar u mislima i delima, ponekad ostavljajući praktičan zdrav razum iza sebe. Romantično okruženje kao što je večera uz sveće vas zaista može pogoditi.

Lako se zaljubite u takvim okolnostima, a ne uvek u pravu osobu. Skloni ste da se zaljubite rano i često. Želite da budete okruženi lepotom i harmonijom. Veoma ste prefinjeni i prilično društveni i pokušavate da izbegnete bilo kakav oblik neslaganja ili nesuglasica.

Imate mogućnost da opustite ljude i učinite da se osećaju ugodno i kao kod kuće. Vi ste zaista šarmantna osoba, osobina koja privlači mnoge obožavaoce. Zaista, Vaga Venera je najzavodljivija u zodijaku. Ova zavodljivost se izražava na najsuptilnije načine; nikada niste otvoreno seksualni ili fizički, ali obično ste blizu savršenog izgleda i ponašanja.

Ne rešavate najbolje konfliktne situacije. Kada ste izloženi sukobima, možda ćete se čak i nervozno uznemiriti. Vaše osećanje je lako povredi, ali ne zamerate i ne pokušavate da se osvetite. Bliski harmonični odnosi su vam veoma važni. Da biste to obezbedili, trudite se da budete pažljivi, uvek pokušavajući da ugodite.

Srećan brak je prioritet broj jedan. Zaista uživate u druženju i volite da ugađate drugima. Imate sposobnost da razumete osećanja druge osobe, posebno svog partnera, i reagujete na savršen način. Spremni ste na skoro svaku žrtvu zarad ljubavi i vaše veze. Posebno ste zabrinuti za svoj lični izgled i kako vas partner doživljava fizički. Potpuno ste posvećeni svom partneru i uvek ste zainteresovani da ispunite svaku romantičnu želju.

Venera u Škorpiji

Ako je Venera u Škorpiji u vašoj karti, to bez sumnje proizvodi veoma intenzivnu romantičnu prirodu. U vezama ste veoma direktni, odlučni i direktni. Često izražavate višak osećanja, veoma ste posesivni i ponekad ljubomorni.

Škorpija je znak fizičkog magnetizma. To je znak zodijaka za koji se kaže da „vlada“ seksom. Rođeni sa Venerom u Škorpiji, bez sumnje ste veoma seksi osoba. Emocionalnom iskustvu romantike pristupate sa mnogo intenziteta i mnogo osećanja. U ovoj oblasti svog života vi ste ekstremista. Vaša ljubavna priroda je zasnovana na potpunoj posvećenosti i potpunoj usredsređenosti. Sa tobom nema zezanja. Vi dominirate i zahtevate potpunu uključenost. Ništa osim ovoga nije prihvatljivo.

Šta god da vam se desi, vaše dostojanstvo je nešto što se nikada ne gubi ili ostavlja po strani. Intenzitet emocija koje rezultiraju ovim postavljanjem jasno pokazuju da se stvari srca shvataju ozbiljno i lično. U svemu što radite pokazujete svoj snažan osećaj ličnog ponosa i emocionalnog dostojanstva.

Pošto je vaša ljubavna želja tako neodoljiva, ponekad postajete veoma posesivni prema svom partneru. Ovo može biti i u fizičkom i u psihičkom smislu. Možete to izraziti na manje načine, ali na ovaj ili onaj način imate tendenciju da kontrolišete i zadržite ljubav svog života. Vi imate kontrolu i u to nema sumnje.

Venera u Strelcu

U Strelcu, Venera proizvodi naklonosti koje su vrlo demonstrativne i prijateljske. Imate prilično bezbrižan stav prema odnosima i niste uvek pouzdani kada je u pitanju ljubav.

Vi ste duhoviti, društveni pa čak i flertujete. Otvoreni i simpatični, veoma ste prijateljski nastrojeni i ponekad niste previše ozbiljni. U vašoj prirodi postoji snažna ljubav prema ličnoj slobodi zbog čega vam je malo teško da se skrasite. Osjećate se ugodnije u vezi kada stvari idu sporo, a vaš partner ne postane prebrzo ozbiljan.

U stvari, verovatno bi vam se više dopalo da veza ostane ležerna, a pritisci ozbiljne ljubavi nikada se ne pojave. Pretnje vašoj slobodi čine vas veoma nervoznim. Teško vam je da skrenete pogled sa mogućih puteva za bekstvo kada vam se čini da se stvari zagrevaju i osećate da ste zarobljeni.

Iskreni ste i idealista u ophođenju sa drugima. Snažni u svojim uverenjima, morate pronaći partnera koji deli vaše stavove, ili ćete sigurno pokušati da preobratite izabranog na svoj način razmišljanja. Ne suzdržavate svoja osećanja i nikada nije teško shvatiti da stojite na emocionalnim pitanjima.

Ključ vaše romantične prirode je prijateljstvo. Kao prijatelj i ljubavnik, vi ste idealan partner za tog srećnog partnera otvorenog uma koji vas može prihvatiti pod vašim uslovima i poštovati vam potreban prostor.

Venera u Jarcu

Ako je Venera u Jarcu u vašoj karti, to proizvodi ozbiljnost, osećaj opreza i stepen ponosa povezan sa osećanjima. Vi ste zapravo pomalo plašljivi u ljubavnim odnosima, a veoma rezervisani u izražavanju osećanja.

Romantična osećanja mogu biti izuzetno jaka iznutra, dok na površini delujete emocionalno distancirano i rezervisano. Veoma uzdržani, malo je verovatno da ćete javno ispoljiti emocije. Pokazujete tiho lično dostojanstvo i prefinjenost.

Istina, vi ste romantično nesigurni, plašite se odbijanja i usamljenosti. Emocionalna osećanja su često potisnuta i čini se da su odsutna većinu vremena.

Ovaj položaj Venere često podstiče ambicije i želju za prestižem i statusom. Možda ćete zaista biti najbolji u svom radnom okruženju, jer ste tako intenzivno uključeni u ovu arenu. Često ovde počinje romantična veza. Neki sa Venerom u Jarcu traže ljubav i partnerstvo samo zato što smatraju da je to prikladna stvar, a činiti ispravnu stvar je tako fundamentalno za psihologiju ovog položaja.

Očekujete da vam partner bude pomoćnik u borbi za uspeh i postignuće. Iako nikada otvoreno demonstrirate, vi ste postojani i odani. Imate veoma čvrst i dubok osećaj odgovornosti u romantičnim vezama i braku. Kada je reč o posvećenosti, vi ste definitivno staromodan tip. Vi ste osoba koja voli jednu osobu ceo život i koja je izuzetno pouzdana.

Venera u Vodoliji

Ako je Venera u Vodoliji u vašoj karti, to daje romantičnu stranu koja je hladna, mirna i odvojena. U vašim ličnim odnosima, malo vodite računa o tome šta misli društvo, vaša porodica ili vršnjaci. Vaš stav u vezi sa društvenim standardima i moralom može biti neobičan i u velikoj meri u suprotnosti sa društvom. Vi sami postavljate svoja pravila ponašanja.

Imate blistavost u svojoj ličnosti koja obično stvara mnogo prijatelja. Vi ste popularni i voljeni kada pustite da se ova strana vaše prirode pokaže. Možete biti dovoljno ljubazni, ali emocije su nešto što retko pokazujete.

Zaista, možda niste svesni da vas prijatelji u kojima uživate romantično privlače. Ova mogućnost vam možda neće pasti na pamet. Niste romantični, tako ste bezlični i povučeni. Kada trenutak traži romansu, možda ćete biti udaljeni mnogo milja.

Romantične atrakcije koje se dešavaju često su iznenadne i na neki način neobične; mogu se završiti isto tako iznenada kao što su i počele. Stalni partner će prvo morati da bude prijatelj, a zatim ljubavnik.
Toliko volite svoju slobodu da ste spremni da pobegnete i na najmanju provokaciju. Ova neuhvatljivost i neobavezujući stav za većinu rezultiraju kasnim brakovima sa Venerom u Vodoliji. Svako izražavanje posesivnosti od strane vašeg partnera nije prihvatljivo, jer zahtevate skoro apsolutnu slobodu.

Veoma visoko cenite svoju individualnost i teško vam je dozvoliti da vam partner govori šta da radite ili kako da živite. Ipak, po istom principu, voljni ste da poštujete nezavisnost i ideale svog partnera. Na kraju, dakle, možete veoma lepo uspeti u otvorenom odnosu punom razumevanja.

Venera u Ribama

Ako je Venera u Ribama u vašoj karti, to može pokazati veoma saosećajnu i nežnu prirodu. Imate snažnu potrebu za ljubavlju i razumevanjem, a bez toga se možete osećati izgubljeno. Dakle, možda ćete većinu svog vremena zaljubiti i odljubiti. Niko ne može da doživi ekstremne uspone i padove sa kojima se suočava u ljubavnom životu Venere u Ribama.

Ova osetljivost vas označava kao osobu sa puno razumevanja, ali onu koja je veoma zavisna i kojoj je potreban brižan partner. Ova ranjivost je veoma privlačna i atraktivna osobina. Uz vašu toplinu i ljubaznost, nemate problema da uspostavite bliske odnose. Skloni ste da postanete pomalo zavisni u vezi.

Ako to nije slučaj, onda možete privući partnera koji postaje zavisan od vas. Ovaj znak, više od bilo kog drugog, pozvan je da se žrtvuje zarad voljenih. Veća je verovatnoća da ćete biti privučeni ljudima koji vas iskorišćavaju.

Vaše srce vlada vašom glavom, i malo se može učiniti po tom pitanju. Imate talenat za sakupljanje onih koji su potlačeni, nesrećni ili u nekoj vrsti potrebe. Korišćenje dobrog rasuđivanja u stvarima srca moraće da bude naučena osobina, jer to ne dolazi prirodno.

Ekstremna osetljivost može vas ostaviti otvorenim za povredu. Postoji tendencija da se pati u tišini i postane veoma uzdržan. Kada vam stvari ne idu dobro u vezi, ponašate se i osećate se kao mučenik i ponekad možete da odgurnete ovaj stav malo predaleko. Imate strah od odbijanja koji može otežati izražavanje osećanja koja su tako duboka u ovom položaju.

Jaka osećanja ponekad zamagljuju stvarnost. Vaša intuicija je visoko razvijena i duboko ste povezani sa umetnošću, poezijom, prirodom i muzikom. Možda imate posebne talente ili samo divan osećaj zahvalnosti.

Slični Članci