Šta Znači Sanjati Pticu ili Neku Vrstu Ptice?

sanjati pticu znacenje

Videti ptice u snu simbolizuje vaše ciljeve, težnje i nade. Doživljavate duhovnu slobodu i psihičko oslobođenje. Značaj određenih ptica u snovima zasniva se na njihovoj boji, ponašanju i zvucima koje ispuštaju. Ovi kvaliteti pomažu u pronalaženju značajnijeg tumačenja vašeg sna.

Sanjati ptice koje cvrkuću i/ili lete predstavlja radost, harmoniju, ekstazu, ravnotežu i ljubav. Označava sunčanu perspektivu u životu. Doživljavate duhovnu slobodu i psihičko oslobođenje. Skoro kao da vam je teret skinut sa ramena.

Sanjati mrtve ili umiruće ptice ukazuje na razočarenje. Zabrinut ćete se zbog problema koji su vam stalno na umu.

Sanjati ptice u napadu znači da ste vučeni u previše pravaca. Doživljavate sukob sa svojom duhovnošću.

Ako ptice pokušavaju da provale u kuće, to znači da ne sledite željeni put u životu. Drugi se mešaju u vaš život i ometaju vaš životni put.

Sanjati ptičja jaja simbolizuje novac.

Sanjati ptice kako se izlegu u snu simbolizuje odložen uspeh.

Sanjati ptičje gnezdo simbolizuje nezavisnost, utočište i sigurnost. Treba ti nešto na šta ćeš se osloniti. Alternativno, to može značiti prosperitetan poduhvat, nove mogućnosti i bogatstvo.

Sanjati Ptice Psihološko Značenje

Zbog svoje sposobnosti da lete ptice univerzalno predstavljaju duhovnost. Nebo je nesputano carstvo duha i poput krilatih bogova starih vremena, ptica pokazuje kako vam neki procesi u vašoj psihi donose celovitost, isceljenje i ravnotežu. Ptice su želja duše za transcendencijom.

One takođe mogu pokazati vašu želju da pobegnete od nečega što smatrate banalnim i uobičajenim. Možda želite da se oslobodite situacije i da imate želju da poletite. Ili je to uobičajena vezanost ili negativan stav nad kojim se želite izdići?

U mitologiji ptice su često glasnici Bogova. U psihološkom smislu ovo može pokazati da vam nesvesno nudi novi uvid i rešenja za vaše probleme. Sanjati o oslobađanju ptice iz zatočeništva odnosi se na oslobađanje sopstvenih emocija ili primarnih energija.

Ptice takođe mogu da simbolizuju aspekte odnosa. Ptice kao što su svrake, mogu ukazivati na pretnju vezi ili preljubu. Teritorijalne ptice, kao što su kos, mogu predstavljati ljubomoru. Jato ptica može predstavljati vašu potrebu da budete iz grupe kojoj se divite i sa kojom se poistovećujete.

Sanjati Ptice Mistično Značenje

Vekovima se smatralo dobrim znakom sanjati ptice. Evo nekoliko najčešćih sujeverja:

 • Albatros: dolazi sreća.
 • Mišar: čuvajte se ogovaranja.
 • Petao: ako zapeva uskoro ćete dobiti dobre vesti.
 • Golub: biće pronađeno mirno rešenje za vaše probleme.
 • Orao: poslovni uspeh.
 • Guske: predstoje poboljšanja.
 • Jastreb: čeka vas svetla budućnost.
 • Svraka: promena na ljubavnom planu.
 • Sova: čuvajte se razočarenja.
 • Roda: porodični problemi su neizbežni.
 • Ćurka: loša sreća osim ako ne sanjate da je ubijete ili pojedete.

Sanjati Vrane

Videti vranu u snu predstavlja smrt i mračnije aspekte vašeg karaktera. San bi takođe mogao da ukazuje na vaše dosadne navike. Alternativno, vrana možda prenosi poruku iz vašeg nesvesnog.

Sanjati da ubijate vranu znači da niste u mogućnosti ili odbijate da se odreknete neke navike.

Sanjati Gavrana

Videti gavrana u snu simbolizuje izdaju, nesklad, nesreću i smrt. Smrt je simbolična smrt jer signalizira kraj navike ili faze u vašem životu. Alternativno, san sugeriše da neko koristi vašu nesreću.

Sanjati Goluba

Videti goluba u snu simbolizuje mir, spokoj, harmoniju, naklonost i nevinost. Konkretno, videti belog goluba u snu predstavlja lojalnost, ljubav, jednostavnost, nežnost i prijateljstvo. Takođe može označavati poruku i blagoslov od Svetog Duha. Otpustili ste svoje misli o mržnji i osveti. Ako sanjate da Isus pušta belog goluba, onda se to odnosi na širenje reči Božije.

Sanjati da se golubovi pare i grade gnezdo, simbolizuje radostan život u kući ispunjen ljubavlju, spokojem, zadovoljstvom i sigurnošću.

Videti goluba u snu sugeriše da preuzimate krivicu za postupke drugih. Golubovi takođe predstavljaju tračeve ili vesti. Možda oni nose poruku iz vašeg nesvesnog. Alternativno, san može da izražava želju da se vrati kući.

Sanjati da goluba jede ili guta druga životinja znači da ćete snositi posledice širenja neke glasine ili vesti.

Sanjati Guske

Vidjeti guske u snu predstavlja domaćinstvo i doživotno druženje. To takođe može ukazivati na vašu sklonost da idete sa gomilom. Dobro ste utemeljeni. Alternativno, san sugeriše da ste u „poteri na divlje guske“. Možda pogrešno shvatate problem.

Sanjati Galebove

Ako u snu vidite galebove, to ukazuje na želju da pobegnete od svojih problema ili zahteva vašeg budnog života. Alternativno, predstavlja vaš odnos sa logikom/objektivnošću i nesvesnim/subjektivnošću.

Videti u snu galebove koji lete, označava jasnu perspektivu.

Videti mrtve galebove u snu, označava razdvajanje. Veza ili situacija se raspliću ili odvajaju.

Sanjati Detlića

Videti detlića u snu ukazuje na to da postoji nešto u vašem budnom životu što ste prevideli. Detlić takođe simbolizuje naporan rad i marljivost.

Sanjati Ždrala

Videti ždrala u snu predstavlja sreću, majčinsku ljubav i vaše gestove dobre volje. Pazite na one koji su vam blizu i dragi. Alternativno, ždral označava osećanje mere, besmrtnost ili budnost.

Sanjati Pticu Jarebicu

Videti jarebicu u snu označava nezavisnost. Jarebica ističe vaše liderske sposobnosti. Alternativno, predstavlja prevaru i iskušenje.

Sanjati Jastreba

Jastreb u snu znači da se oko vas i vaših aktivnosti vrebaju sumnje. Morate da nastavite sa oprezom. Alternativno, jastreb simbolizuje uvid. Smatrajte da fraza „jastrebovo oko“ znači da morate pažljivo pratiti nekoga ili neku situaciju.

Sanjati Lastu

Videti lastu u snu simbolizuje čistoću, obnovu, beskrajnu radost i nove početke.

Sanjati Labuda

Videti belog labuda u snu simbolizuje milost, čistotu, lepotu, dostojanstvo, bogatstvo i prestiž. Nešto ili neko što u početku može biti neprivlačno može se pokazati prilično privlačnim. Važno je ne prejudicirati situaciju ili osobu na osnovu površine.

Videti crnog labuda u snu označava misteriju i nepoznato. Predstavlja nešto što je primamljivo, ali zabranjeno.

Sanjati da letite na labudovim leđima iznad uzburkanog okeana znači da se nosite sa nekim emocionalnim problemom što je moguće gracioznije.

Sanjati Lešinara

Videti lešinara u snu simboliše pročišćenje i uvid. To sugeriše da će vam vaša prošla iskustva pružiti neprocenjiv uvid u trenutnu situaciju ili problem. Učite iz svoje prošlosti. Alternativno, lešinar ukazuje na to da ste vi ili neko oportunista (osoba koja se ne pridržava načela). Neko te posmatra i čeka da pogrešiš. Osećate da vas neko iskorištava ili da vas koristi. Razmislite o metafori nekoga ko je „lešinar“. Ponekad je lešinar takođe simbol smrti, propasti ili ponovnog rođenja. To može predstavljati ružan aspekt vas samih.

Sanjati Pticu Kos

Videti pticu kos u snu znači nedostatak motivacije. Ne koristite svoj puni potencijal. Alternativno, predstavlja ljubomoru, požudu ili iskušenje.

Sanjati Kanarinca

Videti kanarinca u snu predstavlja sreću i harmoniju. Alternativno, san može ukazivati na vaše želje za vezom ili da nova veza cveta.

Sanjati Kardinal Pticu

Videti kardinala u snu predstavlja vitalnost i sreću. To takođe može značiti prvo mesto ili vašu poziciju na čelu.

Sanjti Kolibri

Videti kolibrije u snu sugeriše da naizgled male ideje i koncepti mogu imati mnogo potencijala i moći. Alternativno, on simbolizuje vaše poletne misli i neozbiljne ideje. Kolibri se takođe mogu posmatrati kao metafora za vašu nesposobnost da se posvetite vezi.

Sanjati Kokoške

Videti kokoške u snu simbolizuje kukavičluk i nedostatak volje. San može biti igra reči o tome da ste kokoška ili da se izvučete iz neke situacije. Kokoške takođe predstavljaju preterano brbljanje i ogovaranje. Pažljivo slušajte šta ljudi govore o vama ili šta vi govorite o drugima.

Takođe sanjati kokošku simboliše tračeve i nesreću. Imate tendenciju da se hvalite malim stvarima. Kokoška je takođe majčinska figura. Razmislite o metafori da vas „kokoške kljucaju“ ili da se osećate očerupano.

Sanjati Pticu Kukavicu

Videti kukavicu u snu simbolizuje nevernost. Ili možda postoji neko u vašem životu čije prisustvo nije dobrodošlo. Možda ste vi taj koji se meša u tuđe poslove. Alternativno, kukavica predstavlja vreme i sudbinu. Morate da promenite svoj pravac ili da promenite svoj pristup u tome kako sledite neku situaciju.

Sanjati Papagaja

Videti papagaja u snu sugeriše da vam se prenosi poruka. Možda se poruka iz vašeg nesvesnog prenosi u vaš svesni um.

Videti papagaja u snu predstavlja neku poruku ili trač koji vam se prenosi. Morate dvaput razmisliti o ponavljanju ili dijeljenju određenih informacija. Alternativno, papagaj može označavati osobu u vašem budnom životu koja je ekscentrična ili odvratna. To takođe može značiti da se vi ili neko ponavlja ili vam se čak ruga.

Videti coctail papagaja u snu znači da ste skloni da nosite svoje emocije na licu. Niste od onih koji kriju svoja prava osećanja.

Sanjati Petla

Petao u snu simbolizuje muškost, ponos, hrabrost, drskost i aroganciju. To ukazuje da se vi ili neko razmetate sa malo ili nimalo poštovanja prema drugima. Alternativno, san ističe vašu ekscentričnost ili duhovitost. San može biti i neka vrsta upozorenja.

Čuti petla u snu znači hvalisanje i samoslavljenje.

Videti petlove kako se bore u snu sugeriše da ste umešani u neko gorko rivalstvo.

Sanjati Patke

Patke u snu predstavljaju vašu duhovnu slobodu (ako letite) ili nesvesno (ako plivate). Oni služe kao veza između duhovnog i fizičkog sveta. Patke su višestruko talentovane životinje po tome što mogu da hodaju, plivaju i lete. Dakle, patka ukazuje na vašu fleksibilnost i vašu sposobnost da se mešate i prilagođavate u različitim situacijama.

Alternativno, san sugeriše da se spremate ili da ste namešteni za ubistvo što je povezano sa frazom „patka koja sedi“. Da li ste na meti? Takođe, patka može biti igra reči da se „izbegne“ neki problem ili situacija, umesto da se suoči sa njim direktno. Razmotrite frazu: „ako izgleda kao patka, hoda kao patka, kvoca kao patka, to je patka“. Neke stvari su previše očigledne da bi se poricale.

Videti belu patku u snu označava laž i prevaru.

Videti dvoglavu patku u snu sugeriše da morate da budete prizemniji. Morate temeljno razmisliti o nekom emocionalnom pitanju.

Sanjati Orla

Videti orla u snu simbolizuje plemenitost, ponos, žestinu, slobodu, superiornost, hrabrost i moćnu intelektualnu sposobnost. Takođe predstavlja samoobnavljanje i vašu vezu sa vašom duhovnošću. Borićete se žestoko i hrabro da ostvarite svoje najveće ambicije i najveće želje. Alternativno ova bi nacionalna ptica mogla predstavljati vaš patriotizam i odanost zemlji.

Videti okovanog ili zarobljenog orla u svom snu predstavlja očajnu situaciju u kojoj se osećate ograničeno i usiljeno. Ne možete da se izrazite i da budete ono što zaista želite da budete. Uzmite u obzir i za šta je orao vezan za dodatne naznake o tome šta bi vas moglo sputavati.

Videti gnezdo mladih orlova u snu predstavlja vaša dostignuća i vaš uspon na vrh društvene lestvice.

Sanjati da ubijate orla označava vašu nemilosrdnost. Nećete dozvoliti da vam ništa stane na put ambicijama i ostvarenju vaših ciljeva, čak i ako to znači povrediti one oko sebe. Ako neko drugi ubije orla, to znači da će vam slava, bogatstvo i moć biti nemilosrdno oduzeti.

Sanjati da jedete meso orla znači da će vas vaš snažan i moćan karakter dovesti do velikog bogatstva i uticaja.

Sanjati Čaplju

Videti čaplju u snu se odnosi na neku zavisnu vezu.

Sanjati Flaminga

Videti flaminga u snu predstavlja vaš osećaj zajednice i saradnje. Takođe ukazuje na nova iskustva ili situacije. Alternativno, možda ste previše zabrinuti za svoj fizički izgled.

Sanjati Pticu Rugalicu

Videti ili čuti pticu rugalicu u snu predstavlja drskost, pamet ili nezavisnost. Alternativno, san ukazuje na to da preuzimate zasluge za rad drugih. Takođe imate tendenciju da dobijete ono što želite.

Sanjati Noja

Videti noja u snu sugeriše da se ne suočavate sa stvarnošću. Vi poričete nešto i živite u sopstvenom svetu. Možda postoji situacija koju ne želite da prihvatite. Alternativno, noj može simbolizirati istinu i pravdu.

Videti nojevo jaje u snu simbolizuje ponovno rođenje.

Sanjati Pticu Senicu

Videti senicu u snu znači da morate da obratite pažnju i postanete svesni nečeg jedinstvenog i posebnog što se dešava u vašem životu.

Sanjati Svraku

Videti svraku u snu označava nezadovoljstvo i nesuglasice. Morate biti pažljivi sa onim što govorite i radite. Alternativno, san može značiti da se osećate promenjeno u vašoj vezi. Osećate se nesigurno ili ugroženo u vezi. Uzmite u obzir broj svraka u snu i staru poslovicu „jedna za tugu, dve za veselje, tri za svadbu i četiri za rođenje“.

Videti mrtvu svraku u snu sugeriše da će zlonamerne glasine dovesti do propasti druge.

Sanjati Slavuja

Videti slavuja u snu ukazuje na neuzvraćenu ljubav, čežnju i bol.

Čuti slavuja u snu označava novi početak i duhovno prosvetljenje.

Sanjati Sovu

Videti sovu u snu simbolizuje mudrost, uvid, magiju, proširenu svest i vrlinu. Veoma ste povezani sa svojim intuitivnim čulima i psihičkom moći. Sova je takođe sinonim za smrt, tamu i nesvesno. Pojava sove vam možda govori da se oslobodite prošlosti ili određenih negativnih ponašanja.

Čuti huk sove u snu označava razočarenje i smrt. Vaš nesvesni um možda pokušava da privuče vašu pažnju.

Videti mrtvu sovu u snu označava neku bolest ili smrt. Smrt u ovom smislu može biti simbolična smrt, kao u važnoj tranziciji u životu ili prestanku negativne navike.

Sanjati sovu koja pokušava da vam iskopa oči znači nedostatak uvida. Postoji problem koji očajnički pokušavate da izbegnete.

Sanjati Sojku

Videti pticu sojku u snu sugeriše da ste previše arogantni i previše uvereni u svoje sposobnosti. Alternativno, ptica šojka možda pokušava da skrene pažnju na nešto što ste prevideli.

Sanjati Sokola

Videti sokola u snu sugeriše da ste usredsređeni na svoje ciljeve i težnje.

Sanjati Pauna

Videti pauna u snu predstavlja proleće, rođenje, novi rast, dugovečnost i ljubav. To je dobar znak, signalizira prestiž, uspeh i zadovoljstvo u vašoj vezi ili karijeri. Alternativno, paun označava ponos, samopouzdanje i sujetu. Možda se previše hvalite ili ste previše arogantni sa svojim uspehom i dostignućima. Paun takođe može sugerisati da vas mnoge oči posmatraju.

Sanjati Pelikana

Videti pelikana u snu predstavlja negu, žrtvu i dobročinstvo. To ukazuje na vašu nesebičnost i na to kako stavljate druge na prvo mesto ispred sebe. Uvek brinete o drugima.

Sanjati Pingvina

Videti pingvina u snu znači da vaši problemi nisu tako ozbiljni kao što mislite. Služi kao podsetnik da ostanete smireni i prisebni. Alternativno, videti pingvina u snu sugeriše da ste opterećeni svojim emocijama ili negativnom situacijom. Morate pronaći neku ravnotežu i unutrašnju harmoniju.

Sanjati Prepelicu

Videti prepelicu u snu simboliše požudu, ljubav i erotiku. San takođe sugeriše da ćete prevazići svoje prepreke i teškoće. Pobedićete uprkos negativnosti u vašem životu.

Sanjati Pticu Trkačicu

Videti pticu trkačicu u snu predstavlja mentalnu agilnost. Skloni ste da trčite ka jednoj ideji za drugom. Takođe imate mogućnost da se u trenutku zaustavite i razmotrite svoj sledeći plan akcije.

Sanjati Rodu

Videti rodu u snu simbolizuje majčinsku ljubav, vernost, novo rođenje ili plodnost. Možda očekujete novu bebu u svojoj porodici. Rođenje može biti i simbolično rođenje koje znači ostvarenje neke ideje. Alternativno, roda predstavlja kreativnost i čišćenje.

Sanjati Ćurku

Videti ćurku u snu ukazuje na to da ste glupi. Ne razmišljate jasno. Alternativno, može predstavljati vreme zajedništva i porodice.

Videti bolesne ili mrtve ćurke u snu označava napad na vaš ponos.

Videti leteću ćurku u snu predskazuje brz uspon do istaknutog položaja.

Sanjati da lovite ili pucate na ćurke znači da ste stekli svoje bogatstvo na nepošten način.

Sanjati Ševu Pticu

Videti ševe kako lete u snu simbolizuje visoke težnje. Ako padnu tokom leta, to ukazuje na vaš pad od milosti i gubitak nevinosti.

Čuti pevanje ševa u snu znači uspeh, zadovoljstvo i radost. Morate razmisliti o promeni okruženja da biste pronašli sreću.

Slični Članci