Šta Znači Sanjati Sovu?

Sova je još jedan simbol za nesvesno. Obično predstavlja mudrost i vrlinu, a vaše nesvesno vam možda daje važne poruke, pa obratite pažnju na detalje u snu. U tradiciji američkih Indijanaca, sova se smatra noćnim orlom.

Sanjati sove je moćan san, koji može ukazivati na to da su promene na putu. Tumačenja snova zasnovana na sujeverja sugerišu da je sanjanje o sovi negativan znak, što ukazuje na preokret u sreći.

Sova u kući predviđa porodične svađe i ako je oterate, to bi moglo dovesti do najboljeg ishoda.

Sova simboličko značenje:

  • smrt (promena)
  • mudrost (vidovitost)
  • nesvesno (intuicija)
  • samoća (nezavisnost)

Sova u Snu

Čuti svečani, nezemaljski zvuk prigušenog glasa sove, upozorava sanjare da se smrt blisko prikrada u tragovima zdravlja i radosti. Treba preduzeti mere predostrožnosti da život ne bude nemilosrdno izložen njegovom nepopustljivom stisku.

Loše vesti o odsutnim će sigurno pratiti ovaj san. Videti mrtvu sovu označava usko bekstvo od očajničke bolesti ili smrti. Videti sovu predskazuje da ćete biti tajno oklevetani i biti u opasnosti od neprijatelja.

Takođe videti sovu u snu simboliše vašu proširenu svest ili neku magičnu vrlinu. Sova vidi šta se dešava u nesvesnim delovima vaše duše i tako vam može doneti mudrost i uvid u vaša skrivena osećanja i iskustva. Sova može probuditi vaše svesno Ja u proces samosvesti. Takođe vam može pomoći da otkrijete neke lične misterije života i smrti.

Pošto se sove kriju u tami i plaše se svetlosti, često se doživljavaju kao simbol smrti i nesvesnosti (među Indijancima, u Indiji, Arabiji, Africi itd). Ali i Sova može biti viđen kao čuvar podzemnih svetova, glasnik tajni ili zaštitnik mrtvih.

Sove se obično nalaze u šumama i love same noću. Samo nezavisne životinje sa oštrim vidom mogu biti sposobne za tako izazovno postojanje. Stoga je drugo simbolično značenje za sovu mudrost i samoća. Simbolično značenje mudrosti potiče iz starogrčkog, gde je sova bila sveta ptica boginje Atene Palade (boginje mudrosti). Atena je često prikazana sa sovom koja sedi na jednom od njenih ramena.

Sanjati Sovu Psihološko Značenje

Pošto sove imaju sposobnost da vide ono što je obično skriveno drugima (sova može da vidi u tami), to može biti duhovni simbol za mudru vidovitost. Sova može simbolično da percipira pravu stvarnost – iskustvo izvan svake iluzije i prevare.

Sova može da simbolizuje mudrost koja se stiče iz noćnog sveta nesvesnog.

Sanjati Sovu Mistično Značenje

Sujeverje kaže da je ovo melanholični san koji predviđa tugu, siromaštvo i ponekad sramotu.

Sove su poznate po mudrosti i stoga predstavljaju vašu sopstvenu mudrost i znanje… ili možda nekoga oko vas koga smatrate mudrim. Da li se trenutno dešava nešto gde treba da se oslonite na sopstvenu mudrost i znanje? Da li treba da tražite savet nekog mudrog? Da li ste naučili nešto novo što možete dodati svojim bankama mudrosti?

Sova predstavlja mudrost i u nekim slučajevima visoko obrazovanje. Ovo je simbol koji se mora integrisati sa celim snom da bi se odredilo njegovo značenje. Zvuk hukanja sove je san druge vrste jer ovaj zvuk predskazuje razočaranja i lošu sreću, osim ako je ne oterate.

Slični Članci