Sanjati o Smrti Značenje

Snovi o smrti mogu biti alarmantni, bilo da sanjate da ste vi ili voljena osoba umrli. Sanjanje smrti je obično više simbolično i često ukazuje na prestanak određene navike, ponašanja, okolnosti, itd. Neposrednije, sanjanje o smrti može biti deo procesa tugovanja ako ste nedavno doživeli smrt voljene osobe.

Sanjati Žalost

Sanjati da ste u žalosti sugeriše da potiskujete svoju tugu. Možda vas nešto muči više nego što mislite. Morate izraziti svoju tugu i ne držati je u sebi. Za one koji u stvarnom životu doživljavaju žalost, takvi snovi su način da se nose sa onim što se dogodilo.

Sanjati da ste u žalosti odnosi se na vašu nesposobnost da se oslobodite prošlosti. Morate da očistite ta stara iskustva i napravite mesta za nova. Alternativno, san može značiti suprotno i pokazuje kako ste u stanju da se oslobodite prošlosti i prihvatite gubitak.

Videti druge ili sanjati da ste obučeni u crninu simbolizuje tugu, lošu sreću i nesreću. Alternativno, san označava uznemirujući uticaj ili neki nesporazum unutar vašeg društvenog ili porodičnog kruga.

Sanjati Crnu Boju

Crna simbolizuje nepoznato, nesvesno, opasnost, misteriju, tamu, smrt, tugovanje, odbacivanje, mržnju ili zlobu. Boja vas poziva da zadubite dublje u svoje nesvesno kako biste bolje razumeli sebe. To takođe označava nedostatak ljubavi i nedostatak podrške. Još pozitivnije, crna predstavlja potencijal i mogućnosti. To je kao čista ili prazna ploča.

Ako je osećaj radosti u snu, onda bi crnilo moglo da implicira skrivenu duhovnost i božanske kvalitete.

Sanjati crno-belo sugeriše da morate biti objektivniji u formulisanju svojih odluka. Možda ste previše nepopustljivi u svom misaonom procesu i stoga morate pronaći neku vrstu ravnoteže između dva suprotna pogleda. Uzmite u obzir stavove i mišljenja drugih. Alternativno, crno-beli snovi su znak depresije ili tuge. Možda osećate da u vašem životu nema dovoljno uzbuđenja.

Sanjati Sahranu

Videti sahranu u snu ukazuje na to da ste se oslobodili svojih loših navika i oslobodili se negativne situacije. Konačno puštaš nešto.

Sanjati da sahranjujete živu osobu znači emocionalna previranja. Alternativno, to sugeriše da ste zatrpani problemima i stresovima vašeg budnog života.

Sanjati da ste živi zakopani sugeriše da ste na neki način potkopani ili ugušeni. Osećate se zarobljenim ili bespomoćnim.

Sanjati Mrtvački Sanduk

Videti mrtvački kovčeg u snu simbolizuje matericu. Takođe označava vaše misli i strahove od smrti. Ako je mrtvački sanduk prazan, onda to označava nepomirljive razlike. Alternativno, kovčeg predstavlja ideje i navike koje više nisu od koristi i koje se mogu sahraniti. Konkretno, ako je kovčeg beo, onda se odnosi na izgubljenu nevinost.

Sanjati da vidite telo ili san da vidite sebe u mrtvačkom sanduku sugeriše da prolazite kroz period depresije. Osećate se ograničeno i nemate ličnu slobodu. Možda postoji mrtva ili propadajuća situacija ili problem u vašem životu koji morate da rešite. Vreme je da prekinete ovu situaciju ili vezu.

Sanjati Mrtavaca

Videti ili razgovarati sa mrtvima u snu upozorava da ste pod uticajem negativnih ljudi i da se motate oko pogrešne gomile. Ovaj san može takođe biti način da rešite svoja osećanja sa onima koji su preminuli. Alternativno, san simbolizuje materijalni gubitak.

Ako sanjate osobu koja je davno umrla, to sugeriše da trenutna situacija ili veza u vašem životu liče na kvalitet te preminule osobe. San može da oslikava kako treba da dozvolite da ova situacija ili veza umre i da je okončate.

Ako sanjate nekoga ko je nedavno preminuo, to znači da je njegova smrt još uvek sveža u vašem umu. Još uvek pokušavate da shvatite da je on ili ona zaista nestala.

Ako mrtvi pokušavaju da vas nateraju da odete negde sa njim ili njom, onda to znači da pokušavate da razumete njihovu smrt. Takođe ne želite da budete sami.

Videti i razgovarati sa svojim mrtvim roditeljima u snovima predstavlja vaše strahove da ćete ih izgubiti ili način na koji se nosite sa gubitkom. Koristiš svoj san kao poslednju priliku da im kažeš svoje poslednje zbogom.

Videti svog mrtvog brata, sestru, rođaka ili prijatelja živog u snu znači da vam nedostaju i da pokušavate da oživite svoja stara iskustva koja ste imali sa njima. U pokušaju da održite korak sa tempom svog svakodnevnog budnog života, vaši snovi mogu poslužiti kao jedini izlaz u suočavanju i pomirenju sa gubitkom voljene osobe.

Sanjati svoje mrtvo dete je način da održite svoje dete živim kroz svoje snove. Za roditelja je izuzetno teško izgubiti dete. Takvi snovi se javljaju zato što još uvek ne možete da prihvatite ili razumete kako ili zašto vam je dete tako brzo oduzeto.

Sanjati Smrt

Sanjati o smrti voljene osobe sugeriše da vam nedostaje određeni aspekt ili kvalitet koji voljena osoba oličava. Zapitajte se šta ovu osobu čini posebnom ili šta vam se sviđa kod nje. Upravo taj kvalitet vam nedostaje u vašoj vezi ili okolnostima. Alternativno, san ukazuje na to da šta god ta osoba predstavlja više nema udela u vašem životu.

Konkretno, sanjati o smrti svojih živih roditelja ukazuje na to da prolazite kroz značajnu promenu u svom budnom životu. Vaš odnos sa roditeljima je evoluirao u novu oblast.

Ako sanjate o smrti deteta, to znači da morate da se oslobodite svoje nezrelosti i počnete da budete ozbiljniji. Kako vaše dete dostiže određene prekretnice i odrasta u odraslu osobu, sanjanje o njihovoj smrti može biti simbol njegovog sopstvenog samootkrića, tranzicije i transformacije u novu fazu života.

Sanjati da glumite sopstvenu smrt sugeriše da tražite novi početak. Potrebna vam je promena u životu.

Sanjati Umiranje

Sanjati da umirete u snu simbolizuje unutrašnje promene, transformaciju, samootkrivanje i pozitivan razvoj koji se dešava u vama ili vašem životu. Vi prolazite kroz prelaznu fazu i postajete prosvetljeniji ili duhovniji. Iako takav san može izazvati osećaj straha i anksioznosti, nije razlog za uzbunu jer se često smatra pozitivnim simbolom.

Snovi o sopstvenoj smrti obično znače da su pred vama velike promene. Prelazite na nove početke i ostavljate prošlost iza sebe. Ove promene ne podrazumevaju nužno negativan razvoj događaja.

Metaforički, umiranje se može posmatrati kao kraj ili prekid vaših starih načina i navika. Dakle, umiranje ne znači uvek fizičku smrt, već kraj nečega.

Ako sanjate da vam neko govori da ćete umreti, to znači da ste pod pritiskom da napravite važnu promenu ili izbor. Uskoro ćete se upustiti u novu životnu avanturu.

Negativno, sanjati da umirete može predstavljati umešanost u duboko bolne veze ili nezdravo, destruktivno ponašanje. Možda se osećate depresivno ili zadavljeno zbog neke situacije ili osobe u vašem budnom životu. Možda je vaš um zaokupljen nekim ko je smrtno bolestan ili umire.

Alternativno, možda pokušavate da se izvučete iz neke obaveze, odgovornosti ili druge situacije. Očajnički pokušavate da pobegnete od zahteva svog svakodnevnog života.

Videti nekoga kako umire u snu znači da su vaša osećanja prema toj osobi mrtva ili da se u vašem odnosu sa tom osobom dešava značajna promena/gubitak. Alternativno, možda želite da potisnete onaj aspekt sebe koji predstavlja osoba koja umire.

Ako u snu vidite da stranac umire, to znači da se osećate odvojeno od promena koje se dešavaju oko vas.

Sanjati Sahranu

Sanjati sopstvenu sahranu simbolizuje završetak situacije ili vašeg aspekta. Možda potiskujete neka svoja osećanja ili delove sebe. Dakle, san može biti signal za vas da prepoznate i priznate ta osećanja. Umesto da se suočite sa situacijom, vi se nosite sa njom tako što je zakopavate i pokušavate da je zaboravite.

Ako se bližite smrti, san o sahrani može se odnositi na vaša osećanja/teskobe zbog sopstvene smrti.

Sanjati da ste na nečijoj sahrani znači da sahranjujete staru vezu i zatvarate poklopac prošlosti. Možda otpuštate neka osećanja (ogorčenost, bes, neprijateljstvo prema nekome) kojih ste se držali.

Sanjati da prisustvujete sahrani još živog roditelja sugeriše da morate da se odvojite od roditeljskih ograničenja i budete samostalni. Simbolična smrt može vam dati hrabrost koja vam je potrebna da napravite sledeći korak ka svojoj nezavisnosti i autonomiji.

Sanjati da ste na sahrani nepoznate osobe sugeriše da nešto u vašem životu treba da odložite ili usporite da biste napravili mesta za nešto novo. Morate dalje da istražite koji aspekt ili komponentu svog života treba da napustite.

Sanjati Grob

Sanjati da ste na grobu ukazuje na to da morate da zadubite u svoju podsvest u potrazi za problemom za koji ste mislili da je rešen. Morate se zauzeti za sebe jer niko drugi to ne može učiniti umesto vas.

Alternativno, to predstavlja nešto što će se dovršiti u vašem životu. Ostavljate staro i počinjete novi početak. San može biti i igra reči o osećanju ozbiljnosti ili zabrinutosti zbog ozbiljne ili tužne situacije.

Videti grobnice u snu označava aspekte sebe koje ste sakrili i zakopali.

Sanjati da vidite sopstvenu grobnicu ukazuje na to da ćete se upustiti u delove svoje ličnosti koji su zaboravljeni ili za koje ste mislili da su mrtvi.

Sanjati da ste zarobljeni u grobnici sugeriše da vas još uvek sputavaju prošli bol i stari strahovi. Zaglavili ste se.

Sanjati da kopate grob označava neku nervozu i nelagodu zbog nekog poduhvata.

Sanjati da vas mrtvi ujak zove da vam kaže da kopa grobove ukazuje na to da vam vaša podsvest govori o nekoj skrivenoj istini ili porodičnoj tajni koju treba otkriti.

Sanjati Groblje

Sanjati da ste na groblju predstavlja odbačene aspekte vas samih. Možda se plašite nepoznatog. Alternativno, groblje ukazuje na gubitak ili period žalosti.

Sanjati Mračnog Žeteoca

Videti (personifikaciju smrti u obliku skeleta sa ogrtačem koji rukuje velikim kosom) mračnog žeteoca u snu označava negativne, odbačene aspekte vaše ličnosti. Predstavlja aspekte vas samih koje ste potisnuli. Alternativno, simbolizuje smrt. San može predstavljati kraj neke situacije, navike ili veze u vašem budnom životu.

Sanjati Ubijanje

Sanjati da ubijate nekoga ukazuje na to da ste na ivici da izgubite živce i samokontrolu. Razmislite o osobi koju ste ubili i zapitajte se da li osećate bilo kakav bes prema njoj ili njemu u svom budnom životu. Vaš san možda izražava neki skriveni bes.

Alternativno, možda pokušavate da ubijete aspekt sebe koji predstavlja ubijena osoba. Identifikujte karakteristike ove osobe i zapitajte se na koje od ovih kvaliteta pokušavate da stanete na kraj.

Sanjati da ste ubijeni sugeriše da su vaši postupci odvojeni od vaših emocija i savesti. San se odnosi na drastične promene koje pokušavate da napravite. Postoji karakteristika koje želite da se oslobodite ili navika koju želite da okončate u sebi.

Ubijanje predstavlja ubijanje starih delova i starih navika. Alternativno, san predstavlja osećanja da vas je neko izneverio ili izdao u vašem budnom životu. Osećate se preplavljeno, šokirano i razočarano.

Sanjati Ubicu

Videti ubicu u snu sugeriše da je suštinski aspekt vaših emocija odsečen. Osećate da gubite svoj identitet i svoju individualnost. Alternativno, ovaj san može predstavljati pročišćenje i proces lečenja. Zauzimate se za sebe i dramatično stavljate tačku na nešto.

Sanjati Ubistvo

Sanjati da ste počinili ubistvo ukazuje na to da stavljate tačku na staru naviku i nekadašnji način razmišljanja. Ovo se takođe može odnositi na prestanak zavisnosti.

Alternativno, san ukazuje na to da imate neku potisnutu agresiju ili bes na sebe ili na nekoga. Imajte na umu da se snovi o ubistvu često javljaju tokom perioda depresije.

Sanjati da ste svedok ubistva ukazuje na duboku ljutnju prema nekome. Razmislite kako žrtva predstavlja vaše aspekte koje želite da uništite ili eliminišete.

Sanjati da ste ubijeni sugeriše da je neka važna i značajna veza prekinuta. Pokušavate da se odvojite od svojih emocija. San može biti i o vašim neiskorišćenim talentima.

Sanjati Mrtvačnicu

Sanjati da ste u mrtvačnici odnosi se na neke šokantne i užasne vesti koje ćete uskoro dobiti. Alternativno, san znači da ste spremni da zaboravite prošlost.

Videti ili sanjati da se nalazite u mrtvačnici sugeriše da ometate sopstveni rast time što ne koristite svoje sposobnosti i talente. Alternativno, predstavlja aspekte vas samih koje treba da odbacite i otarasite se.

Sanjti Suze

Sanjati da ste u suzama znači da prolazite kroz period izlečenja u svom životu. Suze simbolizuju saosećanje, emocionalno isceljenje i duhovno čišćenje. Alternativno, suze ukazuju na bol.

Sanjati da je neko u suzama ukazuje na to da treba da preispitate svoje postupke i kako vaše ponašanje može uticati na one oko vas.

Videti suzu u snu predstavlja neku prethodnu mudrost koju ste naučili ili se setili.

Sanjati Nadgrobni Spomenik

Videti svoj nadgrobni spomenik u snu ukazuje na veliku promenu koja se dešava u nekom aspektu vašeg života.

Sanjati Nemrtve

Videti nemrtve u snu predstavlja vaše strahove i odbačene aspekte vas samih. Odbijate da priznate te negativne delove. Ako vas jure ili ste okruženi nemrtvima, onda to simbolizuje nerešena pitanja sa kojima se ne suočavate. Stvari za koje ste mislili ili pretpostavili da su stavljene na mir, vraćaju se da vas progone.

Sanjati da ste nemrtvi predstavlja vašu nesposobnost da se izrazite. Osećate se nepovezano sa drugima. Alternativno, san sugeriše da ste se vratili svojim starim navikama i načinima.

Sanjati Pogrebnika

Videti pogrebnika ili sanjati da ste to predstavlja vašu potrebu da preuzmete kontrolu nad svojim životom i odgovornostima koje sa njim dolaze. Alternativno, pogrebnik označava novi početak.

Sanjati Hvalospev

Sanjati da govorite hvalospev sugeriše da postoje neke potisnute misli koje morate verbalizovati. Ne dozvolite da ove misli ili osećanja umru.

Slušati hvalospev u snu znači da učite da izražavate svoja osećanja.

Sanjati da vas hvale znači da razmišljate o sopstvenim dostignućima, sećanjima i ključnim trenucima u životu. Alternativno, to simbolizuje kraj vaših starih stavova i zastarelih verovanja.

Sanjati Testament

Sanjati da pravite ili pišete testament ukazuje na to da gledate unapred u budućnost. Počinjete novu fazu u svom životu. Alternativno, san sugeriše da je odluka koju ste doneli konačna. Ne možete se pokolebati. San može takođe biti igra reči o vašoj spremnosti i odlučnosti da nešto učinite.

Sanjati da vam je nešto ostavljeno u testamentu predstavlja karakteristike ili kvalitete koje možete naučiti ili usvojiti od svojih potomaka.

Sanjati da se čita testament sugeriše da ste spremni da požnjete plodove svog napornog rada. Alternativno, san znači da ste nagrađeni za svoje prethodne napore.

Slični Članci