Sanjati Pauka Značenje

 

šta znaci sanjati pauka
sta znaci sanjati pauka

Znam da pauci obično izazivaju osećaj straha kod većine nas, ali u vašim snovima to nije uvek slučaj. Videti pauka u snu simbolizuje da se u nekoj situaciji osećate kao autsajder. Ili da biste možda želeli da se držite na distanci od privlačne i primamljive situacije.

Pauk je takođe simbol ženske moći. Alternativno, pauk se može odnositi na moćnu silu koja vas štiti od vašeg sopstvenog samodestruktivnog ponašanja.

Sanjati Pauka Koji Plete Mrežu

Sanjati pauka kako plete mrežu znači da ćete biti nagrađeni za svoj trud. Uskoro ćete dobiti unapređenje u svom poslu ili ćete biti javno priznati za uspeh u komplikovanom zadatku. Pauci su simbol kreativnosti zbog zamršenih mreža koje predu.

Negativno, pauci mogu ukazivati na osećaj da ste upleteni ili zarobljeni u lepljivoj ili zamšenoj vezi. Može predstavljati neku zamku i kontrolnu silu. Možda osećate da vam neko ili neka situacija iscrpljuje život. Pošto je paučina i dom pauka i smrtonosna zamka, sanjati paukovu mrežu može sugerisati da osećate da ste gurnuti u nešto nepoželjno.

Sanjati Ujed Pauka

Sanjati da vas je ujeo pauk predstavlja sukob sa majkom ili nekom dominantnom ženskom figurom u vašem životu. San može biti metafora za majku ili ženu koja proždire. Alternativno, može da simbolizuje žensku moć posedovanja i zarobljavanja. Možda se osećate zarobljenim nekom vezom.

Pauk i Sujeverja

Pauci, kao i mačke, imaju mnoga sujeverja povezana sa njima: ubijanje pauka simbolizuje nesreću i opštu lošu sreću. Prema legendi, pauk je ispleo maskirnu mrežu preko malog Isusa kada ga je Irod lovio da bi ga ubio; videti pauka na vratima znači da će posetioci uskoro doći; videti pauka kako prelazi zid znači da vam novac dolazi.

Pauci iz snova su nedokučivi, slično kao i njihovi kolege u budnom životu. S jedne strane, pauk se može smatrati otrovnim i kao takav može ukazivati na otrovan aspekt vašeg života, nešto što vas navodi na samosabotažu. Ili može ukazivati na toksičnu vezu.

Druga moguća interpretacija je ona o pauku kao super heroju. Piter Parker se transformiše u čoveka pauka, ljudsko biće sa svom snagom pauka: okretan je, koristi svoju mrežu da plovi kroz vazduh i ima neverovatnu snagu. Možda biste želeli da imate moć pauka, ili možda osećate potrebu da nekoga izbavite iz mreže intriga ili situacije u kojoj se oseća nemoćno.

Kada se razmatra simboličko značenje pauka, ne može se prevideti lik crne udovice, koja mami mužjaka da se pari, a zatim ga zlobno ubija kada su njena jajašca oplođena. Na ovaj način, pauci predstavljaju ženske energije u nama.

Simbolika tkanja paukove mreže može se proširiti na sudbine, Bogove u Grčkoj mitologiji koji tkaju sudbinu naših života. Ovo može ukazivati na vezu između prošlosti i budućnosti. To vam takođe može govoriti da ste vi gospodar svoje sudbine i da biste trebali preuzeti odgovornost u tkanju budućnosti koju želite.

Sanjati Pauka i Psihologija

Frojd pominje slučaj u kojem je pauk predstavljao jedan aspekt majke, naime, ljutu majku, koje se dete plašilo. Nije jasno, međutim, zašto bi pauk trebalo da označava upravo ove karakteristike kod majke.

Možda zato što pauci hvataju i ubijaju manje insekte; jer takva stvorenja, male životinje itd. često predstavljaju decu u snovima. Ali postoji veliki broj drugih živih bića kojima su plen manja; zašto je, dakle, pauk izabran posebno da simbolizuje zlu majku?

Pauk je uobičajen simbol majke kao predmeta straha ili nesklonosti, a posebno u snu muškarca. Tako da strah od pauka izražava strah od incesta majke i ženskih genitalija. Pokušajte da upoznate, ne samo svoju majku, već  što je još važnije šta vaša majka znači za vas. Jedan od načina da to uradite je da razgovarate sa paukom: držite ga u umu i postavljajte mu tražena pitanja.

Slični Članci