Sanjati Boje Značenje

Ne sanjaju svi u boji: ljudi koji su posebno svesni boja u budnom životu obično imaju snove „u boji“, a oni koji su manje svesni boja svog okruženja imaju tendenciju da sanjaju crno-belo. Kada se boja snažno pojavi u snu, važno je da je posmatrate kao poseban simbol.

Boje su veoma subjektivne i lične. Zato prvo razmislite o svojim ličnim asocijacijama na boju u snu. Da li vas boja podseća na određenu osobu, deo tela, igračku iz detinjstva, neki predmet itd?

Na primer, žuta boja može da vas podseća na školski autobus iz detinjstva u kom ste se vozili, ali nekoga drugog može podsećati na žutu kuću u kojoj su odrasli. Boje u snu takođe mogu da prenesu emocije.

Sanjati Crvenu Boju

Crvena je boja vrućine, strasti, vatre i besa. Ako se u vašem snu pojavljuje crvena boja, to može značiti da ste izuzetno ljuti zbog problema ili zbog nečijeg ponašanja. Pored toga, pošto postoji veza između crvene i energije, trebalo bi da razmislite da li svoju energiju sagorevate na najbolji način. San možda nagoveštava da bi trebalo da budete energičniji u budnom životu.

Crvena je indikacija sirove energije, sile, energičnosti, intenzivne strasti, agresije, moći, hrabrosti, impulsivnosti i strasti. Crvena boja ima duboke emocionalne i duhovne konotacije. Alternativno, crvena boja u vašem snu ukazuje na nedostatak energije. Osećate se umorno ili letargično.

Crvena je takođe boja opasnosti, nasilja, krvi, stida, odbacivanja, seksualnih nagona i potreba. Možda treba da stanete i razmislite o svojim postupcima.

Sanjati Žutu Boju

Žuta i narandžasta su pozitivne boje, koje predstavljaju sunce. Tema vedrine i optimizma trebalo bi da bude sa vama ako su ove boje bile istaknute u vašem snu; takav san vas možda ohrabruje da sledite svoje ciljeve. Mutno žuta boja, međutim, može da komentariše (možda nezdravo) stanje vaše jetre.

Žuta boja ima i pozitivne i negativne konotacije. Ako je san prijatan, onda je žuta boja simbol intelekta, energije, agilnosti, sreće, harmonije i mudrosti. S druge strane, ako je san neprijatan, onda boja predstavlja prevaru, sramotu, izdaju, kukavičluk i bolest.

Imate strah ili nesposobnost da donesete odluku ili da preduzmete akciju. Vaša želja da ugodite drugima je pod rizikom da žrtvujete sopstvene potrebe i sreću. Kao rezultat toga, doživljavate mnoge neuspehe.

Sanjati žutu sobu sugeriše da morate da koristite svoj um. Osećate se mentalno stimulisani.

Sanjati Narandžastu Boju

Narandžasta označava nadu, ljubaznost, ljubaznost, velikodušnost, živahnost, društvenost i otvorenost. Takođe predstavlja stimulaciju čula. Osećate se živim! Možda ćete želeti da proširite svoje horizonte i potražite nova interesovanja.

Sanjati Plavu Boju

Plava je boja koja predstavlja naše raspoloženje. Tumačenje će u velikoj meri zavisiti od toga da li je boja prikazana u snu bila tamna i misteriozna ili svetla, zaslepljujuća nebeskoplava. Ako je to bilo prvo, da li se osećate nostalgično ili depresivno, ili da vašem životu nedostaje romantike? U ovom drugom slučaju, da li ćete „odleteti u plavo“ – na odmor ili se upustiti u važan i uzbudljiv novi projekat?

Plava predstavlja istinu, mudrost, nebo, večnost, predanost, spokoj, lojalnost i otvorenost. Možda izražavate želju da pobegnete. Prisustvo ove boje u vašem snu može simbolizirati vašeg duhovnog vodiča i vaš optimizam u budućnost. Imate bistrinu uma. Alternativno, plava boja takođe može biti metafora za „biti plav“ i osećati se tužno.

Ako u snu nosite svetlo plavo, onda to simbolizuje vašu kreativnost. Volite da se prepustite u ono što radite.

Sanjati Zelenu Boju

Ako se zelena boja pojavljuje u vašem snu, može postojati sugestija da ste posebno u skladu sa okruženjem i uopšte sa zelenim predmetima. Što se tiče vašeg stava i odnosa sa drugim ljudima, trebalo bi da razmislite da li ste ljubomorni ili zavidni na postupke ili dostignuća druge osobe u budnom životu.

Ako je to slučaj, možda bi trebalo da preispitate svoje mišljenje i poglede. Na drugi način, vaš san može nagoveštavati da ste nedavno naivno reagovali na budnu situaciju ili predlog.

Zelena označava pozitivnu promenu, dobro zdravlje, rast, plodnost, isceljenje, nadu, snagu, vitalnost, mir i spokoj. Izgled boje takođe može biti način da vam kaže da „samo napred“. Alternativno, zelena je metafora za nedostatak iskustva u nekom zadatku.

„Biti zelen“ znači da ste ekološki svesni. Zelena je takođe simbol vaše težnje da steknete priznanje i uspostavite svoju nezavisnost. Novac, bogatstvo i ljubomora se često povezuju sa ovom bojom.

Tamno zelena označava materijalizam, varanje, prevaru i/ili poteškoće sa deljenjem. Morate uravnotežiti svoje ženske i muške atribute.

Sanjati Crnu Boju

Kada se crna pojavi u vašim snovima, treba je shvatiti ozbiljno. Ako u snu naiđete na crne predmete ili opštu tamu, to može odražavati osećaj depresije u vašem budnom životu: o životu uopšte, o određenoj oblasti života ili o nekome ko vam je poseban. Ako se crna boja ponovo pojavi, pažljivo proučite u kom obliku ima i svoje raspoloženje u snu.

Crna simbolizuje nepoznato, nesvesno, opasnost, misteriju, tamu, smrt, tugovanje, odbacivanje, mržnju ili zlobu. Boja vas poziva da zadubite dublje u svoje nesvesno kako biste bolje razumeli sebe. To takođe označava nedostatak ljubavi i nedostatak podrške. Pozitivnije, crna predstavlja potencijal i mogućnosti. To je kao čista ili prazna ploča.

Ako je osećaj radosti u snu, onda bi crnilo moglo da implicira skrivenu duhovnost i božanske kvalitete.

Sanjati crno-belo sugeriše da morate biti objektivniji u formulisanju svojih odluka. Možda ste previše nepopustljivi u svom misaonom procesu i stoga morate pronaći neku vrstu ravnoteže između dva suprotna pogleda. Uzmite u obzir stavove i mišljenja drugih. Alternativno, crno-beli snovi su znak depresije ili tuge. Možda osećate da u vašem životu nema dovoljno uzbuđenja.

Sanjati Belu Boju

Ako je bela bila istaknuta u vašem snu, verovatno je da se osećate puno nade i pozitivnosti. Možda ćete započeti novo poglavlje u životu (prošli ste kroz period promene). Trebalo bi da zapazite šta vam san govori; može biti da ste se oslobodili prethodnih problema ili odgovornosti i spremni ste da počnete iznova.

Bela predstavlja čistoću, savršenstvo, mir, nevinost, dostojanstvo, svest i nove početke. Možda doživljavate ponovno buđenje ili imate novi pogled na život. Alternativno, bela se odnosi na čist, prazan list. Ili se može odnositi na zataškavanje. U istočnim kulturama, bela je povezana sa smrću i tugom.

Sanjati Ljubičastu Boju

Ljubičasta je autoritet boje, veličanstvo i zakon. Razmislite da li ste se nedavno ponašali „kraljevski“ – dobro ili loše. Drugi simboli u vašem snu mogu otkriti da li biste trebali postati malo skromniji ili vas je vaša kraljevska ljubičasta ohrabrila da razvijete veće samopouzdanje.

Ljubičasta je indikacija predanosti, sposobnosti isceljenja, ljubavi, ljubaznosti i saosećanja. Takođe je boja kraljevstva, visokog ranga, pravde, bogatstva i dostojanstva.

Ljubičasta označava visoku duhovnost, religioznu težnju, pročišćenje, naklonost, nežnost, šarm i mir. Imate osećaj za intuitivno razumevanje i posebnu intimnost.

Sanjati Bež Boju

Bež predstavlja osnove, suštinu i najnižu formu. To takođe može ukazivati na vašu neutralnu ili nepristrasnu poziciju u nekoj stvari.

Sanjati Braon Boju

Braon označava svetovnost, praktičnost, domaće blaženstvo, fizičku udobnost, konzervativizam i materijalistički karakter. Smeđa takođe predstavlja zemlju i poreklo. Morate se vratiti svojim korenima.

Sanjati Bordo Boju

Videti bordo boju u snu simbolizuje bogatstvo, uspeh i prosperitet. To ukazuje na vašu potencijalnu moć.

Sanjati Ljubičasto Crvenu Boju

Boja ljubičasto crvena predstavlja posredovanje i vašu vezu sa vašom duhovnošću. Otpuštate stare stavove i pozdravljate novu promenu. Ova boja je takođe povezana sa emocionalnom stabilnošću.

Ljubičasto-crvena predstavlja ljubaznost i saosećanje. Spremni ste da izađete iz nekog mračnog vremena.

Sanjati Zlatu Boju

Zlatna boja odražava duhovnu nagradu, bogatstvo, prefinjenost i poboljšanje vašeg okruženja. Takođe označava vašu odlučnost i nepopustljivu prirodu.

Sanjati Sivu Boju

Siva boja označava strah, depresiju, loše zdravlje, ambivalentnost i zbunjenost. Možda se osećate emocionalno udaljeno, izolovano ili odvojeno. Alternativno, siva boja simbolizuje vaš individualizam.

Sanjati Indigo Boju

Indigo podrazumeva duhovnost i božansku zaštitu. To takođe može značiti prevaru.

Sanjati Boju Slonovače

Boja slonovače, označava vašu superiornost nad drugima. Alternativno, slonovača simbolizuje okaljanu čistoću. Nešto ili neko nije tako savršeno kao što ste mislili.

Sanjati Kestenjastu Boju

Kestenjasta boja je simbol hrabrosti, herojstva i snage.

Sanjati Mornarsko Plavu Boju

Mornarsko plava predstavlja konformizam i nedostatak individualnosti.

Sanjati Maslinasto Zelenu Boju

Maslinasto zelena boja simbolizuje prirodnu mudrost i zen. Morate postići mir u svom okruženju.

Sanjati Boju Breskve

Breskva je boja nevine ljubavi pomešane sa mudrošću. To takođe podrazumeva vašu brižnu prirodu i način na koji se brinete o potrebama drugih.

Sanjati Roze Boju

Roze predstavlja ljubav, radost, slatkoću, sreću, naklonost i dobrotu. Zaljubljenost ili isceljenje kroz ljubav takođe se podrazumeva ovom bojom. Alternativno, boja implicira nezrelost ili slabost, posebno kada je u pitanju ljubav. Ružičasta je takođe boja za svest o raku dojke.

Ako vam se ne sviđa ružičasta boja, to može biti posledica problema zavisnosti ili problema sa vašim roditeljima.

Pojava jako roze boje u vašem snu predstavlja seks i požudu.

Sanjati Srebrnu Boju

Srebro predstavlja pravdu i čistotu. To je simbol neke zaštitne energije.

Sanjati Plavo-zelenu Boju

Plavo-zelena boja označava pouzdanost, odanost i isceljenje. To takođe ukazuje na duhovno vođstvo i učitelja.

Sanjati Tirkiznu Boju

Tirkiz je simbol isceliteljske moći, karme i prirodne energije. Često se povezuje sa suncem, vatrom i muškom moći.

Ako imate negativna osećanja prema ovoj boji, onda to ukazuje na to da isključujete svoje emocije i ne puštate ljude unutra. Plašite se promena.

Slični Članci