Šta Znači Sanjati Životinje?

Životinje su jedan od najčešćih simbola koji se pojavljuju u snovima. Životinje iz snova su složeni simboli i postoji mnogo nijansi njihovog značenja. Uopšteno govoreći, životinje u snovima najverovatnije predstavljaju osnovne, fizičke karakteristike te određene životinje u odnosu na vas u vašem budnom životu, pri čemu su neke životinje iz snova češće od drugih.

Pojava životinja u snovima može predstavljati vaše sopstvene fizičke karakteristike, primitivne želje i seksualnu prirodu, u zavisnosti od karakteristika određene životinje. Životinje mogu simbolizirati našu primitivniju stranu i mogu biti pokazatelj neke vrste iskonske seksualne želje.

Životinje takođe simbolizuju neukroćene i necivilizovane aspekte vašeg unutrašnjeg ja. Stoga, ako sanjate da se borite sa životinjom simbolizuje skriveni deo sebe koji pokušavate da odbacite i gurnete nazad u svoju podsvest.

Snovi o životinjama koje govore obično imaju neke veze sa proširenom mudrošću ili znanjem o nečemu. Sanjati životinju koja razgovara sa vama može vam pružiti uvid u sopstvene sposobnosti i skriveni potencijal.

Sanjati da spašavate život životinji, sugeriše da uspešno prepoznajete određene emocije i karakteristike koje predstavlja životinja.

Pojava životinja u snovima je još jedan način da se naš mozak u snu nosi sa emocijama koje utiču na nas tokom našeg budnog života. Emocije poput mržnje, ljutnje, ljubomore, ponosa i straha često se prikazuju kroz životinje u snovima.

Kao i kod svih simbola u našim snovima, tumačenje životinja u snovima zaista zavisi od vas. Vaša podsvest je manifestovala životinjsku sliku u vašem snu, pa bi bilo najbolje da razumete zašto. Postavljanje sebi sledećih pitanja može vam pomoći da bolje razumete značenje vašeg životinjskog sna.

  • Koja je to vrsta životinje bila?
  • Šta je životinja radila u snu?
  • Da li je to bila životinja koja vam je poznata kao kućni ljubimac?
  • Kako se osećate prema toj životinji, da li vas plaši ili se osećate povezanim sa njom na neki način?

Imajte na umu da kada tumačite snove o životinje, gledajte ne samo na simbol, već i na okolnosti koje okružuju simbol, to će vam dati dragocene naznake o značenju sna. Pogledajte mesto koje životinja zauzima u vašem umu, kulturi i društvu da biste bolje razumeli njeno značenje.

Sledi lista nekih uobičajenih životinja koje se nalaze u snovima, i iako ova lista nije potpuna, trebalo bi da vam pomogne da razumete kako se karakteristike određene životinje mogu tumačiti.

Sanjati Aligatora

Videti aligatora u snu simbolizuje izdaju, prevaru i skrivene instinkte. To može biti signal za vas da zauzmete novi pogled na situaciju. Takođe može predstavljati vašu sposobnost da se krećete između materijalnog sveta budnog života i emocionalnog, potisnutog sveta nesvesnog. Alternativno, aligator predstavlja isceliteljske moći i kvalitete. Aligator takođe sugeriše da ste debele kože ili neosetljivi.

Sanjati da bežite od aligatora ukazuje na to da niste voljni da se suočite sa nekim bolnim i uznemirujućim aspektom vašeg nesvesnog. Postoji neka potencijalno destruktivna emocija koju odbijate da priznate i koju prihvatate.

Sanjati Krokodila

Krokodila u snu upozorava na skrivenu opasnost. Neko u vašoj blizini daje vam loš savet i pokušava da vas navede na loše odluke. Krokodil može biti aspekt vas samih i vašeg agresivnog i (napetog) stava. Ili možda otkriva da ste pokazali neke lažne emocije i prolivanje krokodilskih suzea. Sanjati da vas proganja ili ujede krokodil označava razočarenja u ljubavi i poslu.

Sanjati Zmiju

Ako u snu vidite zmiju ili da vas neka ugrize, označava skrivene strahove i brige koje vam prete. Vaš san vas možda upozorava na nešto u vašem budnom životu čega niste svesni ili što još nije isplivalo na površinu. Zmija se takođe može posmatrati kao falična i tako simbolizuje opasnu i zabranjenu seksualnost. Zmija se takođe može odnositi na osobu oko vas koja je neosetljiva, nemilosrdna i kojoj se ne može verovati. Kao pozitivan simbol, zmije predstavljaju transformaciju, znanje i mudrost. Sanjati zmiju ukazuje na samoobnavljanje i pozitivne promene.

Sanjati Medveda

Videti medveda u snu simbolizuje nezavisnost, ciklus života, smrti i obnove. Može signalizirati period introspekcije i razmišljanja. Možda treba da otvoriš svoju dušu i pustiš sve na videlo.

Sanjati da vas proganja ili napada medved označava agresiju, ogromne prepreke i takmičenje. Možda ćete se naći u pretećoj situaciji.

Sanjati Lava

Videti lava u snu simbolizuje veliku snagu, agresiju i moć. Prevazići ćete svoje emocije i/ili poteškoće. Kao kralj džungle, lav takođe predstavlja kraljevstvo, vođstvo, ponos i dominaciju. Imate veliki uticaj na druge. Možda ćete takođe morati da budete uzdržani u svom ličnom i društvenom životu. Sanjati da vas je napao lav ukazuje na to da morate savladati mnoge prepreke. Morate se odupreti sili koja vas vodi u samouništenje.

Sanjati Bika

Videti bika u snu simbolizuje tvrdoglavost, snažnu volju, snagu i moć. San vam možda govori da je vreme da zauzmete stav i budete odlučniji. Alternativno, bik ukazuje na bogat, prosperitetan i bogat život. Uzmite u obzir i metaforu, „biti bikovski“. Možda treba da pokažete mali kompromis u nekoj situaciji.

Bikovi su takođe simbol potisnute seksualne energije, plodnosti i muževnosti. Videti neukroćenog, razjarenog bika znači da su vaše strasti možda izmakle kontroli. Bik takođe može predstavljati osobu u vašem životu koja je rođena pod znakom Bika.

Sanjati Mačku

Videti mačku u snu simbolizuje nezavisni duh, žensku seksualnost, kreativnost i moć. Takođe predstavlja nesreću i lošu sreću. Mačka može ukazivati na to da je neko varljiv ili podmukao prema vama. Ako je mačka agresivna, to sugeriše da imate problema sa ženskim aspektom sebe. San može biti metafora za „mačkastost“ ili nekoga ko je „mačkast“ i zlonameran. Ako vidite mačku bez repa, to znači gubitak nezavisnosti i nedostatak autonomije.

Sanjati da vas mačka ujede simbolizuje ženu koja proždire. Možda uzimate i uzimate bez davanja. Možda izražavate neki strah ili frustraciju, posebno kada nešto ne ide kako ste planirali.

Sanjati da oterate mačku znači da ćete prevazići svoje prepreke.

Videti belu mačku u snu znači da prolazite kroz teška vremena.

Videti crnu mačku u snu ukazuje na to da doživljavate neki strah kada koristite svoje psihičke sposobnosti i verujete u svoju intuiciju. Možda ćete pogrešno povezati crnu mačku sa zlom, uništenjem i lošom srećom.

Sanjati Psa

Da biste videli psa u snu, naznačite veštinu koju ste ignorisali ili zaboravili, ali treba da je aktivirate. Alternativno, psi mogu simbolizirati intuiciju, lojalnost, velikodušnost, zaštitu i vernost. Vaše sopstvene vrednosti i namere će vam omogućiti da idete napred u svetu i uspete. Ako je pas opak i/ili reži, onda to označava neki unutrašnji sukob u vama. To može ukazivati na izdaju i nepoverljivost. Ako je pas mrtav ili umire, to ukazuje na gubitak dobrog prijatelja. Alternativno, to predstavlja pogoršanje vaših instinkta.

Sanjati da vas pas ujede za nogu sugeriše da ste izgubili sposobnost da uravnotežite aspekte svog života. Možda oklevate u pristupu novoj situaciji ili nemate želju da napredujete sa svojim ciljevima. Alternativno, simbolizuje nelojalnost.

Videti psa kako radosno laje u snu simbolizuje zadovoljstva i mnogo društvenih aktivnosti. Ako pas žestoko laje, onda to predstavlja vašu naviku da postavljate zahteve ljudima i kontrolišete situacije oko sebe. To može značiti i neprijateljske saputnike.

Uzmite u obzir i pojmove povezane sa rečju pas, kao što je lojalnost („čovekov najbolji prijatelj“) i „tretirati kao psa“.

Sanjati Jagnje

Videti jagnje u snu znači da ćete imati mnogo drugova. Uzmi u obzir i metaforu (bezazlen kao jagnje). Jagnje je reprezentativno za sve što je čisto i nevino. Sanjati da držite jagnje u naručju znači da ćete se uzdići do položaja bogatstva napornim radom i etičkim sredstvima.

Sanjat Magaraca

Videti magarca u snu predstavlja vašu tvrdoglavost i nepopustljivu ličnost. Ne želite da sarađujete sa drugima. Magarac takođe simbolizuje ružan rad. Možda se osećate preopterećeno ili pod stresom. Ako je magarac mrtav, to znači da će vaš partijski srčani stav dovesti do neobuzdanog nemorala. To je takođe pokazatelj vaših dugih patnji.

Sanjati da padate ili ste bačeni sa magarca znači nesklad u ljubavi koji će dovesti do razdvajanja.

Sanjati da vas je magarac šutnuo, sugeriše da ste umešani u nedozvoljene radnje, što će vam doneti veliku zabrinutost i strah da ćete biti uhvaćeni.

Sanjati da vodite magarca na ularu označava vaše liderske sposobnosti. Imate dar da ubedite ljude da vide stvari na vaš način.

Sanjat Slona

Videti slona u snu ukazuje na to da morate biti strpljiviji ili imati više razumevanja za druge. Ili možda postoji uspomena koju držite predugo. Morate se osloboditi prošlosti. Slon je takođe simbol moći, snage, vernosti i intelekta. Alternativno, introvertna ličnost slona može biti odraz vaše sopstvene ličnosti.

Sanjati Kozu

Videti kozu u snu predstavlja vaš nedostatak rasuđivanja i vašu lakovernost. Alternativno, koze su simbol seksualnosti, seksualne želje i razvratnosti. Uzmite u obzir i asocijacije sa kozom kao „žrtveni jarac“. Da li osećate da ste okrivljeni za nečije delo?

Sanjati da vas je jarac udario upozorava na neprijatelje koji pokušavaju da se dokopaju vaših poslovnih planova.

Sanjat Gorilu

Videti gorilu u snu sugeriše da ste možda previše „preterani“ u svom ponašanju. Možda nadoknađujete svoju rigidnost i ukočenost u svom budnom životu. Alternativno, gorila simbolizuje vaše primitivne impulse, divlju prirodu i potisnutu seksualnu energiju.

Sanjati Konja

Videti konja u snu simbolizuje snagu, moć, izdržljivost, muževnost i seksualnu snagu. Takođe predstavlja snažnu, fizičku energiju. Morate ukrotiti divlje sile. San može ukazivati na to da ste jurili okolo. Alternativno, san ukazuje na to da morate biti manje arogantni i „sići sa svog visokog konja“.

Videti crnog ili tamnog konja u snu označava misteriju, divljinu i nepoznato. Možda rizikujete ili se kockate u nekom nepoznatom području. Možda čak predstavlja okultne sile. Ako je konj beo, onda to označava čistoću, prosperitet i sreću. Sanjati da vas juri beli konj može biti igra reči čednosti. Možda imate poteškoća da se nosite sa pitanjima intimnosti i seksualnosti.

Ako u snu vidite mrtvog konja, to znači da je nešto u vašem životu što vam je u početku nudilo snagu sada nestalo. Ovo se može odnositi na vezu ili situaciju.

Videti krdo divljih konja u snu označava osećaj slobode i nedostatak odgovornosti/dužnosti. Možda to takođe može ukazivati na vaše nekontrolisane emocije.

Sanjati da jašete konja sugeriše da ste na visokom položaju ili položaju moći. Alternativno, to ukazuje da ćete postići uspeh lažnim sredstvima. Nedostaje vam integritet. Ako jašete konja koji je van kontrole, to znači da vas zanose strasti.

Videti oklopnog ili srednjovekovnog konja u snu odnosi se na vašu žestinu, agresiju, moć i/ili krutost. Možda ćete biti viđeni kao previše konfrontirani. Alternativno, možda pokušavate da se zaštitite od nesvesne materijalne ili seksualne želje koja se pojavljuje.

Sanjati Ribu

Vidieti ribu kako pliva u snu, označava uvide iz vašeg nesvesnog uma. Dakle uhvatiti ribu, predstavlja uvide koji su izvučeni na površinu. Riba je takođe drevni simbol hrišćanstva i hrišćanskih verovanja. Uzmite u obzir i uobičajene fraze (hladan kao riba – osoba koja deluje bezosećajno, zbog čega izgleda neljubazno ili nesimpatično), ili (kao riba u vodi). Takođe može da implicira klizavu ili neuhvatljivu situaciju.

Sanjati da jedete ribu simbolizuje vaša verovanja, duhovnost, sreću, energiju i ishranu. To je hrana za dušu. Sanjati da kuvate ribu ukazuje na to da svoja nova saznanja ugrađujete sa svojim duhovnim osećanjima i znanjem. Sanjati da čistite ribu sugeriše da menjate svoj emocionalni izraz na način koji će biti prezentovan drugima. Cenzurišete sebe i ne izražavate se kako se u potpunosti osećate.

Slični Članci