Sanjati Mačku Značenje

Simbol nezavisnosti i moći, mačke predstavljaju životinjsko „Ja“ u vama. Mačke su takođe simboli ženstvenosti, prosperiteta, seksualnosti i moći.

Crna mačka je glasnik loše sreće (iako u nekim kulturama to može biti znak sreće). Modernija definicija, kada sanjate mačke, je da ste možda na ivici depresije.

Smatra se da san bele ili srebrne mačke predviđaju sreću. Međutim, bela mačka pored crne, iste vrste, sugeriše borbu za dominaciju između svetle i tamne strane vašeg „Ja“.

Sanjati mačku znači lošu sreću, ako ne uspete da je oterate iz vida.

Ako vas mačka napadne, imaćete neprijatelje koji će otići u bilo koju krajnost da ocrne vašu reputaciju i da vam prouzrokuju gubitak imovine. Ali ako uspete da je oterate, prevazići ćete velike prepreke i uzdići se u bogatstvu i slavi.

Ako u snu sretnete mršavu, zlu i prljavu mačku, imaćete loše vesti od odsutnih. Neki prijatelj leži na postelji, ali ako u snu oterate mačku iz vidokruga, vaš prijatelj će se oporaviti nakon duge i dugotrajne bolesti.

Ako u snu čujete vrisak ili mjaukanje mačke, neki lažni prijatelj koristi sve reči i radi na sve moguće načine da vam naudi.

Ako sanjate da vas mačka ogrebe, neprijatelj će uspeti da vam oduzme zaradu od posla na kome ste proveli mnogo vremena.

Ako mlada žena sanja da drži mačku ili mače, ona će biti pogođena nekom nepristojnošću kroz izdaju drugih.

Sanjati čistu belu mačku označava zaplete koji će iako naizgled bezopasni, biti izvor tuge i gubitka bogatstva.

Kada trgovac sanja mačku, trebalo bi da uloži sve svoje snage u rad, jer će njegovi konkurenti uspeti da sruše njegov standard poslovanja.

Sanjati da vidite mačku i zmiju u prijateljskim odnosima označava početak ljute borbe. Označava da se vi igrate sa neprijateljem sa namerom da ga iskoristite da otkrijete neku tajnu za koju verujete da se tiče vas samih, jer ste zabrinuti zbog njegovog poverenja. Nastojaćete da odbacite sva saznanja o njegovim postupcima, jer se plašite da će stvari biti otkriveni a koji se tiču vašeg privatnog života, a mogu postati javni.

Sanjati Mačku Psihološko Značenje

Životinje predstavljaju instinktivnu stranu vaše prirode. Mačka izražava ženske kvalitete i može predstavljati pozitivne, kreativne i senzualne aspekte ženstvenosti. Ako je mačka u vašem snu agresivna, to može pokazati da imate problema sa ženskom stranom sebe. Možda zauzimate „mačji“ stav ili imate negativan pogled na žene uopšte.

Sanjati Mačku Mistično Značenje

U mitologiji, mačke su bile povezane sa starim Paganskim bogovima plodnosti. Bili su simbol Majke Zemlje i predstavljali su moć i mudrost prirode. Mačke su Egipćanima bile svete kao čuvari duša mrtvih. Tek sa pojavom Hrišćanstva smatrane su za zle i povezivane sa vešticama. Zbog toga, većina knjiga o snovima smatra da je nesrećno sanjati o mačkama.

Slični Članci