Dvanaesta Kuća u Horoskopu Vaše Žrtve

12 kuca u horoskopu

Tajne koje osoba drži, podsvesne misli ili motivi, bilo kakvi tajni neprijatelji koji mogu postojati, duboko ukorenjena ponašanja, prošlost.

12. Kuća upravlja vašim ličnim žrtvama i nedostacima. Drastično se zove pakao horoskopa (iako je to Kuća a ne znak horoskopa).

To je obično preterivanje, ali pokazuje koje delove života ne možete da izrazite na svoje zadovoljstvo, svoje stalne bolesti i slabosti.

Najbolji način da opišete Kuću je da ona sadrži vaše talente i kapacitete koje ne možete da iskažete zbog drugih stvari u životu (drugih delova horoskopa). Evo šta žrtvujete da bi drugi sastojci u vašem životu procvetali.

Horoskopski Znak i Planeta

Ako Kuća promeni znak horoskopa negde u svom rasponu, to znači da će se vaše žrtve i slabosti promeniti bilo zbog istovremenih promena znakova u drugim kućama, ili njihova promena menja vaše slabosti.

Ako je Kuća uglavnom u jednom te istom horoskopskom znaku, verovatno hronično zadržavate iste tegobe i nedostatke. Morate naučiti da živite sa njima.

Planete u 12. Kući pokazuju događaje u vezi sa vašim žrtvama i slabostima, ali uglavnom koje su vaše moći zadržane zarad drugih vaših moći i sposobnosti u horoskopu.

Planete su pokretačke sile, pa će jedna od njih u 12. kući biti inhibirana – osim Neptuna, koji je u njoj stimulisan zbog svoje prirode.

Neptun u dvanaestoj kući nameće uticaj na pitanja u domenu vaše podsvesti. Neptun u dvanaestoj kući ponekad proizvodi strahove i neurotične probleme koji proizilaze iz prošlosti. Postoji tendencija da se duboko uplete u nesrećnu stranu života.

Možda imate veliko saosećanje prema ljudima koji su izopšteni iz društva ili onima sa fizičkim ili mentalnim problemima. Ovo je pokazatelj duboke introspekcije i ponekad života u samoći, preferirajući ovo nego metež ovozemaljskog sveta.

Nedostatak planeta u Kući pokazuje da ne morate da sputavate svoje kapacitete. Ali to takođe može značiti da nemate dovoljno prostora za oporavak i preispitivanje svog puta. Život bez značajnih odricanja mogao bi postati tmuran, zbog gubitka perspektive.

Evo jednostavnih ključnih reči koje opisuju prirodu vaših žrtava i slabosti, u zavisnosti od toga koji horoskopski znak imate u 12. kući.

Pošto Kuća pokazuje ono što nije izraženo, imajte na umu da ove reči opisuju rezultat slabosti, a ne potisnuti kapacitet:

 • Ovan – popustljivost
 • Bik – nestabilnost
 • Blizanci – dosada
 • Rak – nemar
 • Lav – anonimnost
 • Devica – aljkavost
 • Vaga – nepravda
 • Škorpija – predvidljivost
 • Strelac – zatvorenost
 • Jarac – pasivnost
 • Vodolija – površnost
 • Ribe – pragmatizam

Evo ključnih reči za to kako se izražavaju vaše žrtve i slabosti ako imate planetu u svojoj 12. Kući:

 • Sunce – nemirno
 • Mesec – ravnodušno
 • Merkur – nepromišljeno
 • Venera – nezadovoljstvo
 • Mars – kukavički
 • Jupiter – nesrećno
 • Saturn – neodgovorno
 • Uran – nezainteresovano
 • Neptun – sanjarenje
 • Pluton – nezgodno

Ključne reči su samo jednostavni tragovi za razumevanje 12. Kuće. Morate razmotriti celinu pre nego što odlučite o značenju jednog jedinog sastojka.

Aspekti

12. Kuća ima sledeće aspekte odnosa sa drugim kućama:

Opozicija 180° – 6. Kuća
Trigon 120° – 4. Kuća, 8. Kuća
Kvadrat 90° – 3. Kuća, 9. Kuća
Sektil 60° – 2. Kuća, 10. Kuća

Ovi odnosi između Kuća su prilično važni kada se analizira njihov uticaj. Opozicioni aspekt 6. Kuće, aspekt vašeg rada, je zato što se vaš svakodnevni rad obično sastoji od ličnog žrtvovanja koliko biste radili da vam novac nije potreban? Takođe, vaše slabosti često ograničavaju način na koji možete da radite.

Trigon prema 4. Kući, dom i porodicu, pokazuje da oni imaju koristi od vaše sposobnosti da se žrtvujete za njih, ali i dom je mesto gde se vaše slabosti podržavaju i prihvataju.

Trigon do 8. Kuće, stvari koje su van vaše kontrole, implicira da većinu vaših slabosti niste izazvali Vi. Mnogi od njih su nasleđeni preko vaše krvne loze, kojom takođe upravlja 8. Kuća.

Kvadrat prema 3. Kući, prijatelji, pokazuje da su mnoge vaše slabosti posebno izložene i problematične za vaš život sa prijateljima, koji nisu uvek tolerantni prema njima kao vaša porodica.

S druge strane, sa nekim dobro odabranim prijateljima, ne podsećate se na svoje slabosti. Postoji i veza u načinu na koji ste skloni da se žrtvujete za svoje prijatelje, bez obzira da li oni to zahtevaju ili ne.

Kvadrat prema 9. Kući, putovanja i novih perspektiva, jednostavno govori da takve stvari obično ometaju vaše slabosti i nesposobnosti. Neke takve promene bi ih čak mogle izazvati. Ipak, kvadratni aspekti su rešeni, ako nađete pravi način da se nosite sa njima.

Sekstil 2. Kuće, lični resursi, pokazuje da vaše žrtve mogu imati svoje nagrade, u novcu ili na druge načine. Ono što zadržavate učiniće da druge stvari napreduju.

Sekstil 10. Kuće govori otprilike isto. Vaša karijera zahteva žrtvu, tako da vam to u nekim slučajevima može ići u korist.

12. Kuća – Nesvesno, Samoća, Kolektivno Ja

Potencijalni izraz uključuje fokusiranje ili umešanost u:

Snove i dnevne i noćne – halucinacije.

Simbolika – jezik nesvesnog.

Iluzije – film, fotografija, televizija, scenska magija, specijalni efekti.

Mentalne bolesti i poremećaji ili droga i alkohol.

Usamljenost – zatočenje (zatvor, bolnica) ili povlačenje (manastir, isposnica).

Psihologija – definisanje onoga što delimo, Kolektivno Ja.

Usluga nepoznatim licima – svetske dobrotvorne organizacije, anonimne donacije, dobrovoljni rad u zatvorima, bolnicama i domovima za nemoćne.

Slični Članci