Žena Bik: Osobine, Ljubav i Kompatibilnost

Žene rođene u znaku bika

Bikom vlada planeta Venera: simbol ljubavi i lepote i povezan je sa elementom Zemlja koji daje prizemni ton njihovoj ličnosti. Osim toga, to je fiksni znak i njegov simbol je snažan i vatreni bik. Ružičasta je boja koju treba izabrati ako dođete pod ovaj znak zvezde, a vaš kamen bi bio dijamant ako ste rođeni u aprilu ili smaragd u slučaju da ste rođeni u maju.

Zbog povezanosti Bika sa planetom Venerom, žene rođeni pod ovim znakom su dobre ljubavnice i traže romantiku. Pouzdanost je njihova ključna vrlina i zajedno sa njihovom saosećanjem i prirodom ljubavi, čini ih savršenim životnim partnerom.

Čak i kada se radi o prijateljstvu, žene Bikovi su veoma dobar izbor ako tražite nekoga ko će stati uz vas u svakom slučaju. Ali to ne znači da su besprekorne. Jedna od pukotina u njihovom oklopu je njihova izuzetno posesivna priroda. Osim toga, ponekad su optužene da su ljubomorne i sebične.

Žena Bik Atributi

 • One su nežne i uglavnom privržene.
 • Nikada ne odustaju čak ni pred nedaćama i marljive su.
 • Prizemljene su i imaju čvrstu glavu na ramenima.
 • Pouzdane su i nikada ih ne može optužiti da su nestrpljive.

Žena Bik Slabosti

 • Čini se da su previše stroge i nefleksibilne.
 • One su materijalisti i traže ovozemaljsko vlasništvo.
 • Čvrsto se drže svog mišljenja i poznato je da imaju promene raspoloženja.
 • Mogu se prepustiti napadima letargije i lošeg raspoloženja.

Žena Bik Karakteristike

Za žene rođene u horoskopskom znaku Bik se jednostavno može reći da su srdačne. Ove žene su po prirodi iskrene. Njihove naklonosti su duboke i odane. Poseduju nežni ženski izgled ali su izuzetno jake kada su u pitanju emocije. Njihove potrebe su jake, ali u isto vreme prilično jednostavne.

Pošto su veoma povučene, žene Bikovi veoma oprezno biraju prijatelje. One poseduju mnogo praktičnosti i zemaljskog senzibiliteta i žive prvenstveno kroz zadovoljstva svojih čula.

One su solidnije i pragmatičnije žene u zodijaku. Prilično vešte u suočavanju sa pritiscima i može se vrlo dobro uhvatiti u koštac sa najtežim situacijama.

Žena Bik Fizički Izgled

Fizički izgled žene Bik uvek će biti privlačan jer zadržavaju svoj mladalački izgled dugi niz godina i nikada ne prestaju da vode računa o sebi. U stvari, smatra se da većina žena Bikova ima vrhunsku građu, koja obećava mladost, snagu i svežinu daleko u kasnijim godinama života.

Koža većine žena Bikova biće blistave i neprozirne prirode, mekana na dodir, pa čak i „kremastog“ izgleda. Međutim, neki mogu imati rumen ten koji će ipak biti jasnog karaktera. Usne su obično pune i dobro oblikovane, a zubi su tipično mali i ujednačeni. Generalno, žene kojima upravlja ovaj znak kreću se graciozno i dobro u koordinaciji sa drugima.

Žena Bik Mentalni Stav

Mentalni stavovi žene rođene u horoskopskom znaku Bik mogu se oceniti kao ljubazan i sklon da otvoreno pokazuje osećanja, posebno naklonost. Venera, planeta lepote i ljubavi, daje im fascinantnu i šarmantnu ličnost. Zbog toga, ove graciozne žene lako privlače muškarce. One su raskošni u osećanjima i imaju srdačnu, magnetnu ličnost.

Žena kojom vlada Bik ima odlučnu i upornu crtu. Iako više voli da odaje utisak da je zavisna, ona je savršeno sposobna da sama sebi pomogne ako se ukaže potreba. Kada joj se pruži prilika da živi u luksuznom domu, ova žena sa zadovoljstvom pokazuje svoje zaista divne sposobnosti čuvanja kuće i svoj ljubazni društveni šarm. Obično prijateljski nastrojena i odana… samo dok ne počne da oseća nepoštovanje ili ako je neko povredi… onda će se njene buntovne i tvrdoglave karakteristike sigurno manifestovati.

Žena Bik Zdravlje

Pošto su izdržljiva ličnost sa velikom snagom i izdržljivošću, žene Bikovi se ne razbolevaju često. Međutim, kada se žena Bik razboli, postoji tendencija da se „spusti“ kao „oboreni vo“ i osećaće se apsolutno jadno. Zdravstveni problemi često nastaju zbog osećaja ugrožene sigurnosti, a svaki prekid uobičajene rutine, ili čak nezadovoljstvo na radnom mestu, takođe mogu biti faktori dobrobiti žene Bika.

Ne posvećujući se mnogo vežbanju, žene Bik su daleko od fizički najaktivnijih ličnosti horoskopa. Ipak, većina žena Bikova uživa u određenim oblicima vežbanja umereno. Jedna velika ljubav osobe koja potpada pod jurisdikciju Bika je boravak napolju… možda lutanje u cveću ili povrtnjaku. Generalno, žena Bik uživa u lepoti majke prirode na mnogo načina. Malo je verovatno da će takav pojedinac trčati svakodnevno, ali brza šetnja svakog dana će poslužiti da se zaustavi sklonost debljanju.

Žena Bik Finansije

Žena Bik često smatra da je novac cilj sam po sebi i, kao rezultat toga, često pridaje preveliki značaj ekonomskoj sigurnosti. Ona može da se odnosi tako intenzivno na to da ima, da sama pomisao da nema, može postati veoma stvaran razlog za strah u njenom životu.

Ona voli da uživa u luksuzu života i voli da poseduje luksuzne predmete i, veoma, tamo gde neko drugi plaća račun za njih! Veoma je povezana sa svojim čulima i u potpunosti ceni sve finije stvari u životu koje može pružiti obilan finansijski resurs.

Po prirodi žena Bik naginje ka tome da bude veoma konzervativna osoba kada je u pitanju novac i, za razliku od nekih drugih znakova, na primer, Ovna, devojka Bik će težiti ka dugoročnom ulaganju, a ne da rizikuje ili kocka.

Nekretnine i/ili likovna umetnost mogu biti dve oblasti ulaganja koje bi se dopale ženi Biku.

Žena Bik Ljubav

Sudeći o romantičnom životu žena Bika definitivno ima naklonost prema materijalnim stvarima i želi romantičnn vezu. Iako mogu izgledati veoma ljubazne, to ne treba shvatiti kao poziv da se to iskoristi. Ove ličnosti mogu da vide lažnjaka zatvorenih očiju.

Iako su možda stidljive u izražavanju ličnih osećanja, ove žene žude za bliskošću i dodirom, ali ne dozvoljavaju da se bilo ko toliko približi. Potrebna im je određena mera predvidljivosti i pouzdanosti. Moraće da se povuče linija između očekivanja i onoga što je svaki partner zaista spreman da pruži.

Sticanje ljubavi žene Bika može potrajati, međutim, kada se jednom postigne, žena Bik će vam uzvratiti odanošću i ostaće nepokolebljiv partner kroz najteže životne okolnosti na koje možete naići.  Ženi Biku je potreban stalni dokaz ljubavi i privrženosti i ona očekuje dokaz toga kroz cveće, posebne poklone i obilje fizičke pažnje i naklonosti.

Generalno, žene horoskopskog znaka Bik mogu se oceniti kao negovane i društveno uključene. Bilo da svoju energiju usmere ka domaćim ili profesionalnim ciljevima, sigurno će dati sve što imaju. Međutim, sve životne odluke treba da donose kada su sami i oslobođeni uticaja i uzbuđenja drugih ljudi. Ako to urade, mnogo je verovatnije da će njihove odluke biti po njihovoj proceni, koja je obično odlična.

Žena Bik Osobine

Osobine žene Bika su pokazale da ona ima više snage volje i emocionalne hrabrosti od većine žena u horoskopu. Mislim… sve što se smatra posebnim za nju se skupo drži… i žestoko zaštićeno. Ovo je osnova za veliku posesivnost u ovoj ženi.

Da… možda će joj trebati vremena da izabere partnera ali kada vas prihvati, ona će se pokazati kao odan partner.

Za ženu Bika, njeni prijatelji moraju biti pouzdani i biti uz nju kad god se ukaže potreba. U stvari, ova žena retko sklapa prijateljstva, ali kada se druži to je obično sa ljudima koji, poput nje, ne veruju u dvojnu ličnost.

Evo rezimea značajnih osobina žene Bika:

 • Ona je brižnaa i pouzdana
 • Moderna, negovana i društveno uključen
 • Poseduje snažnu moć prosuđivanja
 • Ona zna biti prilično tvrdoglava

Slikovno Objašnjenje Osobina Žene Bika

Brižna i Pouzdana

Žena Bik mnogo brine o svom mužu i deci… i čini sve da ih udovolji. Lako je ovoj ženi da održi harmoniju u kućnom životu a da i dalje živi srećan i prijatan život. Ona je dobar domaćin i radi sve na dobro isplaniran i efikasan način. Ona je zaista ruka koja ljulja kolevku i vlada domom.

Moderna i Negovana

Bilo da svoju energiju usmerava ka domaćim ili profesionalnim ciljevima, sigurno će dati sve što ima. Ova žena je pravi ljubitelj prirode, uglavnom voli okruženje sa puno otvorenog i prirodnog izgleda.

Jaka Moć Rasuđivanja

Žena Bik obično pokazuje snažnu moć rasuđivanja o tome šta je ispravno, a šta pogrešno. Ona ne osuđuje ljude na prvi pogled, radije neka njihovo ponašanje govori umesto njih. Obično ima jak um i snagu volje, koji je sprečavaju da uradi bilo šta iz obaveze.

Ona ima tendenciju da se drži obrazaca i iskustava koja poznaje jer to čini njen osećaj postojanja i čini da se oseća sigurno i udobno. Ova žena ne može biti primorana da uradi bilo šta što nije voljna da uradi.

Tvrdoglavost

Većina žena rođena u znaku Bika nije psihološki opremljena da se nosi sa sukobima i patnjom. Ne podnosi pretnje, nepoštovanje ili preterano opterećujuće zahteve. Ona može biti prilično ogorčena pred ovim. Ona je sposobna za nasilne ispade i detinjasto ispoljavanje besa ili loše narav, iako se to retko dešava.

Zabavljanje sa Ženom Bikom

Zabavljajući se sa ženom Bikom, mora joj se tačno reći šta osećate prema njoj i šta tačno želite… ili ne želite.

Ona je najposvećenija i najpouzdanija žena u smislu dugoročne posvećenosti. Pre će izdržati ekstremne teškoće nego da napusti partnera.

Ona će uvek biti zadovoljna naporima svog partnera u njeno ime. Poznavanje načina na koji se vezuje žena Bik i ohrabrenje da se polako, ali sigurno prihvataju bilo kakve promene, obezbediće vezu da se kreće napred i da ostane živa.

Izazovi u Zabavljanja sa Ženom Bikom

Primetićete pri prvom susretu, njen izgled i ukus su besprekorni. Ali kada joj bude prijatno sa vama, ona ima tendenciju da postane nemarna i u svom izgledu i u ponašanju. Ne samo da će joj biti manje stalo do toga kako izgleda, već će verovatno postati i više popustljiva prema hrani i piću.

S druge strane, ovo je žena koja će s vremena na vreme nastojati da vas testira i moraće da se povuče granica između njenih očekivanja i onoga što ste zaista voljni da pružite.

Uprkos njenim ponovljenim pokušajima da dominira, ovo je žena koja zaista želi da ti budeš šef. Zaista, ako ste joj dozvolili da preuzme vođstvo u vezi, onda će svo poštovanje koje ima prema vama nesumnjivo nestati. Ukratko, koliko god ova žena voli da gunđa, ona potajno obožava da njome vladaju jer se zbog toga oseća zaštićeno.

Biće neophodno da joj se dozvoli određena doza slobode da troši kako želi…i bilo bi mudro da joj to dozvolimo jer nikada nije namerno ekstravagantna i generalno veoma oprezna sa novcem.

Šta god da radite, zapamtite da joj može trebati neko vreme da se prilagodi vašim potrebama. Urođena tvrdoglava priroda ovog znaka često donosi probleme u vezi i učenje davanja je najteža lekcija za ženu Bika.

Kao što vidite, sigurno će biti uspona i padova u zabavljanju sa ženom Bikom. Treba je nagovarati, razigrano zadirkivati i stalno joj govoriti da je voljena. Ona možda ne shvata ove stvari uvek ozbiljno, ali će svejedno uživati u njima.

Ovo je žena koja se gnuša da se uzima zdravo za gotovo i zato će želeti da čuje izraze zahvalnosti…ali iznad svega, žena Bik žudi za naklonošću.

Najbolji Spoj za Ženu Bika

Najbolji partner za ženu Bika su ili Jarac ili Devica. Možete pitati; zašto Jarac ili Devica? Evo razloga:

Za ženu Bika, partnerstvo sa osobom kojom upravlja Jarac može rezultirati trajnom ljubavlju.

Oboje dele toliko važnih stvari, uključujući snažnu želju za bezbednošću.

Svaki partner će biti veoma dubok, strastven i romantičan.

Takođe, partnerstvo žene Bik sa osobom kojom upravlja Devica je ono gde se dele mnoge potrebe, kvalitete i vrednosti.

Oboje žude za sigurnom i posvećenom vezom i oboje će zajedno nastojati da stvore taj ideal. Ovo je takođe dobar spoj u fizičkom smislu.

Jarac kao Najbolji Partner za Ženu Bika

Žena Bik i muškarac Jarac imaju mnogo toga zajedničkog. To uključuje međusobno poštovanje i razumevanje onoga što je važno u životu. Oboje cene naporan rad i bolje stvari koje život može da ponudi.

Simpatična i pouzdana priroda žene Bika opušta normalno ozbiljnu osobu Jarca i zaista daje smisao za humor. Zauzvrat, partner Jarac će biti odan ženi Biku i učiniće da se ona zaista oseća posebno.

Žena Bik će uvek imati rame na koje se može osloniti sa rođenim Jarcem, koji istovremeno poštuje i divi se sposobnosti Bika da se drži nečega do kraja.

Partner Jarac takođe može naučiti ženu Bika mnogo o tome da zaista obavi posao.

Napomena: Ovo ne mora da znači da će ženom Bikom u potpunosti dominirati intenzivne emocije… što znači da bi za Jarac koji je rođen kao najbolji par za ženu Bika, obe treba da pokažu puno razumevanja za mane u svojoj ličnosti.

Devica kao Najbolji Partner za Ženu Bika

Zaista, simpatična žena Bik će u mužu Devici probuditi unutrašnje strasti koje su do sada bile nepoznate. Dakle, partner Devica će postati romantičniji jednostavno zbog toga što je sa ženom Bikom i ona će imati koristi od toga što će Devica individualno praktikovati nove romantične načine.

Rođena Devica smatra ženu Bika prilično neverovatnom…lojalnom i marljivom u postizanju svojih ciljeva…a to su upravo one osobine koje vredna Devica želi u svom saputniku.

Neslaganja između ova dva znaka (Bik i Devica) biće retka jer oba imaju snažnu praktičnu stranu svoje prirode. Pored toga, ovi pojedinci dele logičan um i oštre finansijske sposobnosti… pa se Devica može smatrati najboljim parom za ženu Bika.

Žena Bik Kompatibilnost

Sudeći o kompatibilnosti žene Bika, mogu reći da je uglavnom kompatibilna sa ljudima rođenim pod znacima Jarca, Device i istog znaka, Bika. Ona takođe može biti dobar par onima koji su rođeni pod znakom Riba i Raka.

Evo važnih činjenica koje treba da znate o kompatibilnosti žene Bika sa drugim znacima zodijaka:

 • Njena karakteristika da je tvrdoglava poistovećuje se sa Lavom.
 • Sa Vodolijom, ona je u stanju da uspostavi dugoročne veze, ali mora postojati više razumevanja.
 • Ona obično razvija komplikovane odnose sa Škorpijama.
 • Sa Ovnom, ona mora da ostane hladna i da ga obožava zbog njegovog seksi osmeha i dobrog humora.
 • Njena ličnost se može sukobiti sa jakom ličnošću Blizanaca na osnovu veoma različitih mentaliteta među njima.
 • Ljubavna veza sa Strelcem će verovatno biti problematična.
 • Vaga će verovatno dovesti u ogorčenost ženu Bika svojim brzim promenama.

Sada, hajde da pogledamo kompatibilnost žene Bika sa svakim od dvanaest horoskopskih znakova:

Žena Bik sa Devicom

Veza žene Bik i Device je dobra za dugoročnu stabilnost, ali joj nedostaje strasti. Oni dele slične kvalitete što im olakšava zajednički rad. Žena Bik će ceniti stabilne i prilično predvidljive načine Device. Često se udružuju pod zajedničkim ciljevima.

Međutim, žena Bik ima tendenciju da bude nešto sebičnija od muškarca Device i može postati prilično lenja ako se ne nudi nikakav podsticaj. Ipak, veza sa Devicom može pomoći da se žena Bik podstakne i motiviše da postane profitabilna.

Žena Bik sa Jarcem

Budući da je na mirnoj strani, Jarac će biti dobar saputnik za ženu Bika koja voli dom i ako se zadovoljstvo doživi u domaćinstvu, onda bi zajednica Bik/Jarac mogao biti nerazdvojna.

Ovde postoji obostrano divljenje posvećenosti i snazi, osobine svojstvene oba partnera. Oni takođe dele pouzdan, realističan i prilično konzervativan pristup životu… iako će ova osobina verovatno biti nešto izraženija kod Jarca. Bez obzira na to, ljubavna veza između njih dvoje može brzo da zastari jer su njihove osnovne ličnosti zapravo prilično različite.

Žena Bik sa Drugim Bikom

Žena Bik će težiti da zauzme razuman pristup finansijama i njen poslovni smisao će zaslužiti veliko poštovanje muškarca Bika. Ona će takođe biti sjajna domaćica, nešto što muškarci ovog znaka zahtevaju od partnera. Pored toga, osećaj sigurnosti koji gaji žena Bik će biti pojačan u ovom partnerstvu sposobnošću muškarca da zadrži posao i obezbedi domaćinstvo.

Međutim, ljubomora bi se mogla pokazati kao velika pretnja. Posesivnost i ljubomora povezana sa ovim znakom će nesumnjivo prouzrokovati da svaki partner dovede drugog u neprijatan period.

Žena Bik sa Vodolijom

Žena Bik će možda pronaći malo uzbuđenja u ovoj vezi jer Vodolija donosi nešto sveže i uzbudljivo u njen obično blaži, pomalo turobni život.

Neki problemi mogu nastati sa manje rafiniranom prirodom Vodolije i može postati previše destabilizirajuća za osnovnu konzervativnu prirodu Bika. Vodolija praktično živi da bi videla i bila viđena. Žena Bik uglavnom ne uživa u divljem noćnom životu, već više voli čvrste, poznate udobnosti doma.

Žena Bik sa Ribama

Ribe će se slagati sa skoro svim što žena Bik želi da uradi. Tada će ta stara neodlučnost Riba početi da deluje. Kada pomislite na Ribe koje donose odluku, pomislite na njihov horoskopski simbol dve ribe koje plivaju u suprotnim smerovima.

Pored toga, Ribe imaju lošu naviku da imaju veoma čvrsta mišljenja o skoro svemu i potpuno zanemarivanje tuđih misli u svom sanjivom malom svetu. To je ukratko, a te osnovne osobine će ovu ženu odvući u rasejanost.

Žena Bik sa Škorpijom

Škorpija je možda znak koji je najviše opremljen da oslobodi emocionalnu stranu žene Bika, koja je veoma neurotična i verovatno tamnija od Škorpije. Ovi znaci se često privlače. Međutim, u intimnijim asocijacijama, navike Škorpije mogu biti donekle uvredljivi za prefinjenija čula žene Bika. Rezultat potencijalno može biti eksplozija između ovih znakova.

Žena Bik sa Lavom

Lavov lak, nepromišljen pristup može se sukobiti sa konzervativnom, pažljivom prirodom žene Bika. Iako Lavovi uzbudljivi načini mogu biti prilično privlačni za ženu Bika, njena sklonost ka „veličanstvenim životu“ može donekle da je odbije od Lava. Možda joj se ne sviđa Lavovo bučno i hvalisavo ponašanje.

U romansi, Lavova društvenija priroda može se sukobiti sa posesivnom prirodom žene Bika, što dovodi do velikog naprezanja u vezi.

Žena Bik sa Blizancima

Blizanci ima više detinjasto i manje pouzdano držanje, dok je žena Bik više utemeljena u stvarnosti života. Ona može naći zabavu u Blizancima, ali joj možda nedostaje poštovanje prema njemu na osnovu njegove neutemeljene prirode. Žena Bik može smatrati Blizanca blesavim, i to ponekad može biti dosadno.

Ipak, činjenica da se žena Bik obično ne oseća ugroženo od Blizanaca čini dobrom mešavinu. Blizanci se dobro nadovezuju na latentne sposobnosti žene Bika, i ona donosi produktivniji dodir stvarnosti poletnijim Blizancima.

Žena Bik sa Ovnom

Trenutni magnetizam povezuje ženu Bika i muškarca Ovna zajedno. U suštini, žena Bik je senzualna, strpljiva i nežna, a Ovna će privući ove osobine, doživljavajući ženu Bika kao onu osobinu koju Ovan želi u ekstremnoj meri znajući kada i kako iskoristiti životne prilike.

Najinteresantniji aspekti odnosa muškarca Ovna i žene Bika je njegova strastvena priroda. Muškarac Ovan daje uzbuđenje ovoj vezi, dok žena Bik donosi sigurnost i romantiku.

Zaista, ono što svako ceni kod drugog može vremenom postati ono što se najviše ne dopada. Romansa će nesumnjivo biti dinamična ali možda neće biti mnogo nade za nešto više. Ipak, uzbuđenje može pomoći da se stimuliše odnos žene Bik i muškarca Ovna i produžava vek trajanje veze.

Žena Bik sa Rakom

Ovo je veza koja može i koji će se poboljšati sa godinama i napornim radom. To su dve osobe sa toliko različitim ličnostima da će na mnogo načina snaga jednog partnera pružiti podršku za prevazilaženje slabosti drugog. Fizička strana bilo koje veze za rođenog Raka će u velikoj meri zavisiti od onoga što se dogodilo ranije iste večeri.

Ako je došlo do svađe ili neke druge neprijatnosti, onda Rak teško da će biti raspoložen za intimnost a ako žena Bik bude prečesto podvrgnuta ovakvom tretmanu, to će sigurno napraviti razdor između para. Ipak, ako su oba partnera ovde voljna da daju, a ne da dobiju, ovo bi mogla biti dugovečna veza.

Žena Bik sa Vagom

Prirodi žene Bika je svojstveno da planira život, ali pojedinci Vage neće se tako obavezati i to može dovesti do nezadovoljstva sa obe strane. Vaga je verovatno horoskopski znak koji najviše flertuje, ali koristi ovu osobinu samo kao pojačanje ega i ništa više.

Ipak, ljubomora svojstvena ženi Biku ne bi mogla dugo da izdrži ovakvo ponašanje. Nažalost, da bi ova zajednica imala šansu, žena Bik će morati da nauči da to trpi.

Žena Bik sa Strelcem

Strelac voli da glumi svoje romantične fantazije, a od žene Bika se očekuje da bude veoma raznovrsna u tom pogledu, što će verovatno zaprepastiti osećaj pristojnosti žene Bika i konzervativnu prirodu ovog znaka. Stoga će ljubomorna priroda ove žene biti u stalnoj neophodnost da uvek bude u toku sa svojim partnerom Strelcem i romantično i na drugi način, na kraju će uzeti svoj danak.

Zaista, jedan ili dva rizična predloga Strelca mogla bi skoro odmah da ubiju ljubav između ovog para. Kao prijateljstvo, ovo je divna kombinacija, ali bilo šta više verovatno ne bi bilo preporučljivo.

Slični Članci