Šta Znači Sanjati Veliku-Malu Nuždu?

obavljanje nuzde u snu znacenje

Čak i ako se takvi snovi većini nas čine grubi i neuobičajeni, skatološki snovi su prilično česti i obično imaju pozitivno značenje. Obavljanje nužde u snu je uglavnom povezano sa uklanjanjem svega što je pogrešno, nepotrebno ili nepoželjno u vašem budnom životu.

Snovi koji uključuju funkcije izlučivanja mogu se odnositi i na otpuštanje prošlosti i prihvatanje novog načina života, promenu starih navika i načina razmišljanja.

Takođe, snovi o defekaciji mogu biti usko povezani sa željom da se razreše unutrašnji konflikti, da se oslobode negativnih emocija, kajanja, osećanja krivice i bolnih sećanja.

Po definiciji, defekacija je završni čin koji eliminiše otpadni materijal (fekalije) u ljudskom telu, a tumačenje snova je iznenađujuće slično.

Snovi o vršenju nužde obično ukazuju na to da prolazite kroz neku vrstu emocionalnog čišćenja. Da li vas događaji koji okružuju vaš život navode na to da verujete da morate da oslobodite snažnu emociju koju ste držali u sebi? Stres, bes i anksioznost su najčešći problemi.

Uobičajeni Snovi o Defekaciji

Sanjati da ste imali nuždu, simbolizuje da se uspešno oslobađate svojih starih navika, načina i razmišljanja. Obično je ekvivalentno oslobađanju jakih emocija, kao što su bes i anksioznost.

Sanjati da vršite nuždu na nekome simbolizuje vaš bes i neprijateljstvo prema toj osobi.

Sanjati da vršite nuždu simboliše osećanje krivice i nedostojnosti. Možda patite od niskog samopoštovanja.

Sanjati da imate dijareju simbolizuje da je neki deo vašeg života možda van kontrole. Alternativno, to može da simbolizuje potrebu da brzo izvučete nešto iz svog sistema.

Sanjati da imate konstipaciju simbolizuje da niste voljni da se rastanete sa svojim starim navikama i načinima.

Izmet

Prema Frojdu, izmet je povezan sa posedovanjem, ponosom, stidom, novcem/finansijskim stvarima ili agresivnim postupcima. Dakle, sanjati da se igrate fecesom simbolizuje vašu anksioznost zbog novca i finansijske sigurnosti.

Verovali ili ne, sanjati o fecesu nije tako neuobičajeno. Obično, ono na čemu se vrši nužda verovatno predstavlja nešto bezvredno za vas. Ukazujući na čišćenje stvari za koje smatrate da su nepotrebne.

Videti ili doći u kontakt sa fekalijama simbolizuje aspekte vas koji su prljavi i negativni i za koje verujete da su neželjeni i odvratni. Morate priznati i izraziti ova osećanja, iako to može biti sramotno.

Ako ste vi prekriveni izmetom, to bi moglo da simbolizuje da nemate posebno visoko samopoštovanje. Vaš um, telo, duh ili duša pokušavaju da vam kažu da očistite svoj život. Potreba da se oslobodimo negativnih aspekata i nerešenih pitanja.

Alternativno, neki drevni folklor sugeriše da je sanjanje izmeta predznak koji vodi ka budućem bogatstvu ili imetku, a finansijska neverovatna dobit je na putu, posebno ako je u vašoj ruci.

Urin

Psihološko značenje: Urin može da simbolizuje osećanja koja odbacujete. Pokušavate da se očistite od stvari koje smatrate nedostojnim. Međutim, snove o mokrenju obično izaziva puna bešika. Oni imaju mali simbolički značaj – trebalo je da odete u toalet pre nego što ste otišli ​​u krevet.

Mistično značenje: Urin se vekovima smatrao odbranom od duhova i zlih duhova. Takođe u nekim drevnim folklorima veruje se da će se, ako devojka urinira u muške cipele, on ludo zaljubiti u nju.

Videti urin u snu simbolizuje osećanja koja ste odbacili.

Sanjati da urinirate simbolizuje čišćenje i oslobađanje od negativnih ili potisnutih emocija. U zavisnosti od konteksta vašeg sna, mokrenje je simbolično da imate ili nemate osnovnu kontrolu nad vašim životom.

Sanjati da mokrite u javnosti simbolizuje nedostatak privatnosti u vašim poslovima ili vašu potrebu da se javno izvinite ili priznate.

Kupatilo: Sanjati da ste u kupatilu odnosi se na vaše instinktivne nagone. Možda doživljavate neka opterećenja ili osećanja kojih se ne možete osloboditi. Alternativno, može da simbolizuje pročišćenje. Morate se očistiti, i emocionalno i psihički.

Sanjati da ste u javnom toaletu bez pregrada simbolizuje vaše frustracije zbog dovoljno privatnosti. To takođe može da simbolizuje da imate poteškoća da se oslobodite starih emocija. Ako otkrijete ova osećanja, plašite se da će vas drugi oko vas osuđivati i kritikovati.

Ako sanjate da ste u kupatilu namenjenom suprotnom polu, to sugeriše da ste u nekoj situaciji prešli granicu.

Sanjati da ne možete da pronađete kupatilo simbolizuje da imate poteškoća u oslobađanju i izražavanju svojih emocija.

Videti pisoar u snu simbolizuje poremećaj u vašim ličnim odnosima.

Videti toalet u snu simbolizuje oslobađanje emocija ili otklanjanje nečega u životu što je beskorisno. Ako čistite toalet, to znači da počinjete da odbacujete školjku ili gubite svoje inhibicije.

Videti zapušen toalet u snu simbolizuje da svoja osećanja zadržavate za sebe. Morate se osloboditi negativnih osećanja.

Videti prepun ili potopljen toalet u snu simbolizuje vašu želju da u potpunosti izrazite svoje emocije.

Predhodni ČlanakSledeći Članak

Slični Članci