Šta Predstavlja Planeta Neptun u Horoskopu?

znacenje Neptuna u astrologiji

Neptun je jedna od spoljašnjih planeta, nevidljiva golim okom. Otkriven je tek 1846. Prilično je spor, potrebno mu je 165 godina da kruži oko Sunca i završi Zodijak. To znači da ostaje otprilike 14 godina u svakom znaku, tako da cela generacija deli skoro istu poziciju Neptuna u svom horoskopu.

U astrologiji, Neptun predstavlja fantaziju, snove i maštu. To je planeta nestvarnog, koja nas i dalje u velikoj meri pogađa. Naša podsvest i naše fantazije su sasvim stvarne u nama. Takođe, takve stvari imaju tendenciju da u velikoj meri utiču na naše izbore i postupke.

Zbog svoje sanjive prirode, Neptun je jedina planeta koja cveta u 12. kući, koja je Kuća onoga što se ne živi, šta moramo da žrtvujemo da bi se ispoljile ostale naše osobine i talenti.

Neptun Vladar Riba

Neptun vlada Ribama, znakom vere, što znači da ima tendenciju da bude najočigledniji i nametnutiji u ovom znaku. Uzdiže se u Škorpiji, znaku podsvesti. Najbolje se uklapa u vodene znakove, koji označavaju emocije. Znatno je manje stimulisan kod zemljanih, a u manjoj meri kod vatrenih. Najmanji uticaj ima kada je u Biku.

Svako od nebeskih tela predstavlja period u vašem životu od oko sedam godina. U slučaju Neptuna to je period penzionisanja, kada nemamo više obaveza i možemo da tonemo u sećanja i snove. To bi bilo otprilike od vaših srednjih 60-ih pa do poslednjih godina vašeg života. To je vreme kada vam je dozvoljeno da vas apsorbuje introspekcija.

Neptun vlada onim što je nematerijalno i bezoblično. On upravlja idealizmom, duhovnošću, samopožrtvovnošću, intuicijom i misticizmom, ali takođe može pokazati zabludu, raspad i prevaru. Postavlja demostraciju tamo gde ste najosetljiviji, najmaštovitiji i idealistički ali i tamo gde ste najskloniji prevari, preteranom idealizmu i razočaranju.

Otkriven 1846. godine, Neptun predstavlja nematerijalne uticaje kao što su snovi i iluzije. Rastvara strukture i predstavlja idealistički napredak i na društvenom i na duhovnom nivou. Neptun otvara vrata božanskom i ostavlja talog nezadovoljstva ovozemaljskim postojanjem.

Šta Neptun Simbolizuje u Astrologiji?

Kako Neptunu treba 165 godina da obiće oko Sunca, on troši približno 14 godina u svakom znaku. Njegov uticaj se stoga najjače doživljava kao dugoročne kolektivne promene. Položaj Neptuna u znaku pokazuje kolektivnu potrebu da se preko medija, filma i ideala iz snova dopre dalje izvan svakodnevnice.

Položaj Neptuna u kući pokazuje gde ćete posebno osetiti potrebu za transcendencijom. Područje kuće pokazuje gde gradite snove i razbijate ih, kao i u kojoj oblasti života postižete duhovno razumevanje kroz prihvatanje nestalnosti svega.

Aspekti od drugih planeta do Neptuna pokazuju osobine vaše ličnosti koje su pod snažnim uticajem snova i idealizma. Ovi aspekti sugerišu gde imate nerealna očekivanja i gde ste razočarani dok ne oplemenite svoje biće kroz duhovni uvid.

Neptun je naš duhovni razvoj i povezan je sa intuicijom, snovima i sposobnošću pomirenja životnih kontradikcija i paradoksa.

Neptun govori nešto o našim nesvesnim čežnjama, posebno onima usmerenim ka duhovnom. To je zato što mi ljudi u užurbanoj materijalističkoj svakodnevici potiskujemo ovu stranu života.

Pozitivne osobine su kreativna mašta, duhovni uvid i razumevanje drugih. Negativne osobine su bežanje i zavisnost od droge i perverznih zadovoljstva. Planeta Neptun predstavlja našu intuiciju i maštu. Naša potreba za kontaktom sa bezličnim.

Zanimljivosti o Neptunu

Neptun je druga najudaljenija planeta i udaljena je 4,5 milijardi km. Za tako dugo putovanje bi trajalo više od 17 godina, a svetlosti treba više od 4 sata da stigne do Neptuna.

Kada je Voyager poslao iznenađujuće fotografije i informacije na Zemlju 1989. godine, trebalo je više od 4 sata pre nego što su stigle do naše planete.

Jedna od jedinstvenih informacija je pronalaženje vulkanske aktivnosti na nekim od 8 meseca koje se moglo pouzdano pratiti. Između ostalog, na velikom mesecu Tritonu, čiji je prečnik 2700 km i čija je površina bila puna vulkana.

Neptun ima velike ciklonalne oluje, gde brzine vetra od preko 600 km/h nisu retki i postoji jako magnetno polje oko planete. Atmosfera Neptuna je pretežno gas metan.

Slični Članci