Retrogradna Venera

sta znaci retrogradna venera

Nazvana po boginji ljubavi, Venera se često postavlja kao jutarnja ili večernja zvezda. Ovaj vrući blizanac Zemlje je druga planeta od Sunca.

Venera je čudna, kao što su planete i planetarni (astrološki) uticaji. To je ili planeta ljubavi, ili planeta rata.

Mehanika je lakša za razumevanje. Orbita Venere traje otprilike 260 dana. Orbita Zemlje traje 365 dana (više ili manje).

Prvo posmatranje, bilo astronomsko ili astrološko, Venera nikada nije udaljena više od 40 stepeni od Sunca. To je zato što se njena orbita tako blizu nalazi u našoj i zato što je Venera između Zemlje i Sunca.

Sa astrološke tačke gledišta, praktično, to znači da otprilike svake godine i po, Venera izgleda kao da se kreće u pravcu koji nije u skladu sa ostatkom planeta ili bilo kojom od fiksnih zvezda. To se zove „retrogradno“.

U tradicionalnijoj zapadnoj astrologiji, Venera je planeta „Ljubavi“. Njen uticaj je izjednačen sa strašću i srcem, možda i požudom, ali uglavnom kroz Grčku i Rimsku mitologiju, asocijacija je ljubavne prirode.

Zbog svoje fizičke blizine, u astronomskom smislu, Venera se ne pojavljuje retrogradno svake godine. Kada dođe retrogradno, ima tendenciju da napravi haos u odnosima. Obično su to veze sa teškim početkom ili je to možda romantična veza koja nikada nije imala priliku da počne.

Problemi u ljubavnim vezama? To je najlakši odgovor na ocrtavanje retrogradne Venere.

Retrogradne planete uopšte a posebno unutrašnje, lične planete imaju potpise i obrasce. Venera govori o romantičnoj ljubavi a obrazac Retrogradne Venere o tome šta se dešava sa ljubavlju.

Drugi oprez je da retrogradna Venera znači da je vreme da se zaustavimo i procenimo stvari koje imaju veze sa ukusima. Retrogradna Venera znači da je dobro vreme da se pozabavite problemom koji zahteva pažnju, ali je odložen za kasniji datum. Retrogradna Venera je kasniji datum.

Natalna Retrogradna Venera

Otprilike deset odsto populacije imaće natalnu retrogradnu Veneru i to ima prostora za drugačiju interpretaciju. Najjednostavniji i najlakši način da se objasni natalna retrogradna Venera je da shvatite da je romantičnu vezu, u najboljem slučaju, teško shvatiti.

Možda će trebati neko vreme da shvatimo značenje. Često, osobi rođenoj sa natalnom retrogradnom Venerom treba više vremena da shvati nijansirani jezik ljubavi.

Retrogradne Venere se ne treba bojati, ali semiotika bi trebalo da bude sasvim jasna. Odnosi imaju tendenciju da pate pod ovim uticajem. Iako je to prirodna progresija planetarnog ciklusa, vreme je da se obrati pažnja na male detalje zbog kojih odnosi teku glatko.

Kao po strani, ili možda kao fusnota sa strane, kada radite pod retrogradnom Venerom? Pazite na pitanja estetike.

Poslednji put kada je Venera bila retrogradna, kao veoma jedinstven primer, draga prijateljica je ofarbala njenu kuhinju. Uzorak boja u prodavnici i boja kada je kuhinja bila ofarbana? Dve potpuno različite nijanse. Možda je u pitanju osvetljenje, možda je boja pogrešno pomešana, ali trebalo je tri pokušaja da se ta kuhinja dobro ofarba.

Kada postoji retrogradna Venera? Loše je vreme da izaberete novu boju za dnevnu sobu. Međutim, ako je boja već izabrana? Dobar je trenutak za obavljanje posla.

Estetiku, kao i ljubavne odnose, najbolje je ostaviti na miru kada je Venera retrogradna.

Slični Članci