Šta Znači Sanjati Oca?

Videti svog oca u snu simbolizuje autoritet i zaštitu. To sugeriše da morate biti samopouzdaniji. Razmislite i o svom budnom odnosu sa ocem i o tome kako se aspekti njegovog karaktera mogu ugraditi u vas.

Sanjati svog oca znači da ćete se naći u nevolji i biće vam potreban mudar savet kako da se izvučete iz nje.

Sanjati da vam je otac mrtav ali je i dalje živ u stvarnom životu upozorava da morate biti oprezni u obavljanju nekih poslovnih stvari.

Ako sanjate vašeg oca koji je umro u stvarnom životu, to znači da vaš posao teško napreduje i da ćete morati da budete oprezni u njegovom vođenju.

Sanjati da udarate oca predstavlja očajničku potrebu za većom bliskošću sa ocem. Osećate da vas ne sluša. Konkretno, ako svog oca udarate gumenim predmetom, to znači da šta god da radite ili mu kažete nema značajnog uticaja na njega. Stvari se bukvalno jednostavno odbijaju od njega.

Nasuprot tome, ako sanjate da vas otac tuče, onda to implicira nedostatak emocionalne veze sa vašim ocem.

Sanjati da je vaš otac ljut na vas ukazuje na to da radite nešto što on možda neće odobravati. San može biti i projekcija vašeg sopstvenog besa prema njemu. Postoje neka nerešena pitanja koja treba razraditi.

Sanjati da vaš otac ima devojku ili ljubavnicu, iako je još uvek oženjen vašom majkom, znači da se osećate nepovezano sa jednim od svojih roditelja. San može biti i komentar na vaše stavove o braku.

Sanjati da počinite ubistvo oca znači da odbacujete autoritet i pravila. Odbijate da odgovorite višoj sili. Alternativno, ubistvo vašeg oca može takođe biti simbolično ubijanje nekog aspekta sebe. Osećaš da postaješ kao tvoj otac i to ti se ne sviđa.

Sanjati Oca Psihološko Značenje

Kao uzor, otac predstavlja zaštitnika, zakonodavca ili vladara. Može se pojaviti u snovima kao kralj, car, mudri starac ili kao sunce, oružje ili falus. Karl Jung je smatrao da ovaj važan simbol igra ključnu psihološku ulogu u sudbini pojedinca. Ponekad ova figura može predstavljati savest i pokazuje vaša konvencionalna moralna mišljenja.

Ako otac igra ulogu zaštitnika, to može da simbolizuje da morate da postanete samopouzdaniji i da zavisite od sopstvenih resursa. Neka ljudi sanjaju o neprijateljstvu prema svom ocu. Ovo pokazuje kako nesvesno odbacujete oca da bi vam omogućilo da postignete pravi osećaj sebe i da budete ličnost za sebe.

Sanjati Svekra

Videti svog svekra u snu odnosi se na vašu savest i vašu racionalnu stranu. Morate biti popustljiviji u svom gledištu i odlukama.

Takođe sanjati svog svekra može značiti svađe sa prijateljima ili rođacima. Videti svekra dobrog i veselog, predskazuje prijatne porodične odnose.

Slični Članci