Šta Znači Sanjati Kuću?

sta znaci sanjati kuću

Sanjati kuću, poznatu ili nepoznatu, vrlo je čest san. Videti kuću u snu predstavlja vašu sopstvenu dušu i sebe. Određene sobe u kući ukazuju na određeni aspekt vaše psihe.

Istraživači snova i tumači snova generalno razumeju da različite sobe o kojima se sanja imaju individualna značenja. Na primer, penjanje na tavan može signalizirati čežnju za duhovnim rastom, dok odlazak u podrum može značiti da tražite nešto što ste zaboravili.

Ovaj članak ispituje svaku sobu koja se može naći u „kući iz snova“ i istražuje šta svaka soba može značiti. Naravno, svi snovi su jedinstveni, a značenje jedne sobe može da se menja od osobe do osobe.

Sanjati Kuću, Vilu, Staru Kuću ili Novu Kuću

Bez obzira da li sanjate svoju stvarnu kuću ili neku nasumičnu kuću iz snova, ona simbolizuje VAS, vaše stanje uma, mesto stanovanja vaše duše. Stanje kuće odražava vas u vreme sna.

Sanjati Vilu: Može da simbolizuje vaše ciljeve. Velike ideje. Razrađen način razmišljanja i rada. Sanjati vilu, sugeriše da morate da rastete. Možda osećate da su vaše postojeće okolnosti ili odnos u kolotečini.

Sanjti Novu Kuću: Novi način razmišljanja i ponašanja. Videti novu kuću u snu znači da ulazite u novu fazu ili novi period u svom životu.

Sanjati Staru Kuća: Stari, zastareli stavovi. Stara duša. Ako je kuća dotrajala, možda se osećate umorno i iscrpljeno. Videti staru, oronulu kuću u snu predstavlja vaša stara verovanja, stavove i kako ste nekada mislili ili osećali.

Sanjati Staklenu Kuću: Videti staklenu kuću u snu znači da će vam laskanje verovatno povrediti. Sanjati da živite u staklenoj kući znači da vam preti gubitak ugleda.

Sanjti Kuću u Izgradnji: Obnavljate sebe, prolazite kroz renoviranje, transformaciju. Ako se radi o kući u kojoj ste nekada živeli, onda možda nije reč o kući, već o tome ko ste tada bili. Ako pokušavate da pronađete put do kuće, onda verovatno pokušavate da vratite stvari u normalu u budnom životu.

Sanjati Kuću u Kojoj Ste Živeli: Ne radi se o kući, već o tome ko ste bili kada ste tamo živeli, vašem stanju uma u ​​to vreme. Da li se sada nešto dešava zbog čega se osećate na isti način? Da li treba da prenesete to stanje uma iz tog perioda u sadašnjost? Ili postoji problem koji je počeo tada i koji niste mogli da otpustite? U tom slučaju, vaš san vam možda pokazuje da je nemoguće ići napred ako se i dalje držite onoga što je iza vas. Vreme je da se pomerimo iz tog starog stanja uma.

Videti dom svog detinjstva, ili dom u kome ste ranije živeli, ukazuje na vaše sopstvene potrebe da izgradite porodicu.

Sanjati Kuću u Kojoj Sada Živite: Videti svoj sadašnji dom u snu označava sigurnost, osnovne potrebe i vrednosti.

Sanjati Trpezariju

Snovi o trpezariji, kao i oni o kuhinji, ukazuju na potrebu za duhovnom ishranom, ali snovi o trpezariji, ili snovi o jelu, ukazuju na neposredniju potrebu nego što to čine snovi o kuhinjama.

Sanjati Dnevni Boravak

Dnevna soba u snu može se posmatrati kao simbol normalnog svakodnevnog života ili interakcije sa drugima u vašem životu. Snovi sa puno ljudi, bilo da su članovi porodice, prijatelji ili stranci, često se dešavaju u dnevnoj sobi kuće iz snova.

Sanjati Spavaću Sobu

Značenje spavaće sobe iz snova može varirati u zavisnosti od prirode sobe u snu. Snovi o spavaćim sobama mogu izraziti potisnutu seksualnost ili potrebu za odmorom, u zavisnosti od situacije.

Sanjati Stepenice

Penjanje uz stepenice vaše kuće iz snova može simbolizirati potragu za vašim „Ja“ ili borbu za duhovno značenje. Gornji spratovi kuće su mesto gde se odvija versko i duhovno učenje.

Sanjati Podrum

Donji sprat kuće, a posebno podrum, može da simbolizuje podsvesni um, kao i skrivene ili potisnute želje. Uznemirujući snovi sa zastrašujućim podrumima često su pokušaj da se pomirite sa uznemirujućim aspektima vaše psihe.

Sanjati Potkrovlje

Snovi o potkrovlju često daju tragove višem „Ja“ ili vašem duhovnom razvoju. Konkretno, snovi u kojima se sanjar penje na tavan mogu simbolizovati čežnju za duhovnim ili religioznim rastom.

Sanjati Kupatilo

Ulazak u kupatilo u snu često signalizira potrebu za čišćenjem ili potrebu za novim početkom. Kupatilo iz snova može biti signal da nešto u vašem životu treba da se promeni.

Sanjati Kuhinju

Ulazak u kuhinju u snu može signalizirati potrebu za ishranom duha ili duše. Kuhinja iz snova može da simbolizuje potrebu za dodatnim duhovnim traganjima, ili za duhovnom obnovom.

Tačno značenje kuhinje u snu može zavisiti od stanja te kuhinje. Dok dobro opskrbljena, bogata ostava može ukazivati na to da je vaš život ispunjen i da imate sve što vam treba, dok ogoljena kuhinja može ukazivati na to da vašoj duši ili duhu treba dodatna ishrana.

Sanjati Prizemlje

Prizemlje kuće može se posmatrati kao simbol onoga što se trenutno dešava u vašem životu. Prizemlje je često reprezentacija svakodnevnog života, ili zemaljskih i svakodnevnih događaja u životu.

Sanjati Stare ili Poznate Kuće

Posete starim i poznatim kućama, ili kući u kojoj ste odrasli, mogu predstavljati čežnju za povratkom u srećnije vreme. Snovi o domovima iz detinjstva ili poznatim kućama često se dešavaju kada ljudi prolaze kroz prelazna vremena. Snovi o domu iz detinjstva takođe mogu biti pokrenuti događajima u stvarnom životu, kao što je ponovno okupljanje škole ili neočekivani susret sa drugarom iz detinjstva.

Sanjati Hodnik

Hodnik koji se sreće u snu može biti simbol potrebe za putovanjem na novo mesto u životu. Takođe može da simbolizuje potrebu da istražite probleme koje ste sakrili.

Sanjati Trem

Trem često može biti simbol nepoznavanja šta da radite ili nesigurnosti u vezi sa važnom odlukom.

Sanjati Sobe

Snovi o različitim prostorijama u kući često se odnose na skriveni deo svesnog uma i različite aspekte vaše ličnosti.

Videti privlačnu ili udobnu sobu u snu znači udobnost i zadovoljstvo u životu.

Videti mračnu, jezivu ili zatvorenu prostoriju znači da se osećate zarobljenim ili potisnutim u nekoj situaciji.

Videti tavan u snu simbolizuje skrivena sećanja ili potisnute misli koje se otkrivaju. Videti pretrpan tavan predstavlja potrebu da organizujete svoj um i misli. Možda treba da se oslobodite prošlosti i otpustite prošle emocije koje vas sputavaju.

Sanjati da ste u podrumu simbolizuje vaš nesvesni um i intuiciju. Predstavlja iskonske porive, životinjske želje i osnovne potrebe. Sanjati da ste u podrumu simbolizuje deo vaše podsvesti u kome ste skrivali svoje strahove i probleme. Sanjati da idete u podrum znači da kopate duboko u svoju prošlost i da se suočavate sa svojim strahovima.

Sanjati da ste u kupatilu odnosi se na vaše instinktivne nagone. Možda doživljavate neke terete i osećate potrebu da se „olakšate“. Morate se očistiti, i emocionalno i psihički.

Sanjati da ste u spavaćoj sobi označava aspekte vas koje čuvate privatno. To takođe ukazuje na vašu seksualnu prirodu.

Videti orman u snu simbolizuje nešto u vašem životu što ste sakrili. To takođe može značiti otkrivanje prethodno skrivenih aspekata vas, kao „izlasku iz ormana“.

Sanjati da ste u radnoj sobi znači rad, red i efikasnost.

Videti kuhinju u snu simbolizuje vašu potrebu za toplinom i duhovnom hranom. Alternativno, kuhinja predstavlja transformaciju.

Sanjati da ste u dnevnoj sobi simbolizuje sliku koju prikazujete drugima i način na koji živite svoj život.

Videti hodnik u snu simbolizuje samoistraživanje i početak puta kojim idete u životu.

Sanjati pronalaženje tajnih prolaza u kući paralelno je sa nečim novim i/ili uzbudljivim što se dešava u vašem budnom životu.

Sanjati Aspekte Sobe

Videti pod kuće u snu predstavlja podršku. Takođe može predstavljati razdvajanje između nesvesnog i svesnog uma.

Videti uglačan, drveni pod u snu simbolizira da ste potpuno svesni svog nesvesnog uma, ali ga držite potisnutim.

Videti kosi pod u snu, predviđa da se previše udaljavate od svojih prvobitnih planova i ciljeva.

Videti plafon u snu predstavlja mentalnu ili duhovnu tačku gledišta. Takođe može da simbolizuje ograničenja koja ste sebi postavili.

Sanjati da se šetate uz stepenice simbolizuje da postižete viši nivo razumevanja. Napredujete na svom duhovnom, emocionalnom ili materijalnom putu.

Sanjati da se spuštate niz stepenice sugeriše da ulazite u svoj nesvesni um. Takođe se odnosi na neuspehe koje se dešavaju u vašem životu.

Sanjati spiralne ili krivudave stepenice u kući, označavaju rast i/ili ponovno rođenje.

Videti zid u snu simbolizuje ograničenja, prepreke ili granice. Postoji prepreka koja vas sprečava da napredujete. Možda ste previše zadovoljni svojim starim navikama i načinom razmišljanja.

Videti prozore u snu označava nade, mogućnosti i uvid. Ako su prozori u kući mračni, to ukazuje na gubitak vaše percepcije ili vitalnosti.

Sanjati da gledate kroz prozor označava vaš pogled na život, vašu svest, tačku gledišta i intuiciju. Možda tražite smernice. Ako gledate u prozor, onda to ukazuje na to da nešto tražite od duše i gledate u sebe.

Videti zatvorene prozore u snu označava dezerterstvo i napuštanje.

Videti razbijene i napukle prozore označava bedu i nelojalnost.

Videti zatamnjeni prozor u snu znači da držite aspekte sebe skrivenim ili da želite da ostanete dvosmisleni.

Sanjati da ulazite na vrata označava nove mogućnosti koje će se pojaviti pred vama.

Ako se vrata otvaraju na spolja označavaju vašu potrebu da budete dostupniji drugima, dok vrata koja se otvaraju unutra označavaju vašu želju za unutrašnjim istraživanjem i samootkrivanjem.

Videti otvorena kućna vrata u snu, simbolizuje vašu prijemčivost i spremnost da prihvatite nove ideje/koncepte.

Sanjati da su vrata zatvorena ili zaključana, to znači prilike koje su vam uskraćene i koje vam nisu dostupne ili koje ste propustili. Nešto ili neko blokira vaš napredak.

Ako ste izvan zaključanih vrata, to sugeriše da imate neke antisocijalne tendencije. Ako ste unutar zaključanih vrata, onda to predstavlja teške lekcije koje treba naučiti.

Sanjati da zaključavate vrata kuće sugeriše da se zatvarate od drugih. Oklevate da pustite druge unutra i otkrijete svoja osećanja. To ukazuje na neki strah i nisko samopoštovanje.

Ako vam neko zalupi vratima pred nosom, to znači da se osećate isključeno iz neka aktivnost ili da ste ignorisani.

Sanjati Oštećenu Kuću

U većini slučajeva san o oštećenoj kući uključuje nešto poput požara, poplave ili bilo koje druge prirodne nepogode koje utiču na kuću.

Iako san o oštećenoj kući može ostaviti osobu sa osećajem gubitka, mnogo puta ovi snovi ukazuju na to da će se nešto pozitivno dogoditi. Ponekad snovi o oštećenoj kući mogu ukazivati na druge okolnosti kao što je poseta starom domu u kome ste boravili ranije u životu.

Šta Znači San o Oštećenoj Kući?

  • Nešto što smatrate vrednim u svom životu je možda u opasnosti.
  • Niste baš sigurni u svoju budućnost.
  • Dobre vesti koje bi vas obradovale.
  • Niste u stanju da budete mirni ni u čemu u svom sadašnjem životu.
  • Ukazuje na to da se u vašem životu iznenada dogodilo nešto neočekivano.
  • Ukazuje na to da postoji neka vrsta bolesti koja može uticati na nekoga ko vam je blizak.
  • Pronalaženje svega u kući netaknuto znači da u vašem životu vlada mir.
  • Ako imate snove u kojima ste pronašli svoju kuću/kancelariju u plamenu, to ukazuje na prosperitet. To znači da biste se dobro snašli u životu, kao iu poslovnim stvarima.
  • Snovi o kući oštećenom vodom ukazuju na to da će vam život biti cvetajući i radostan.
  • S druge strane, ako sanjate da uragani i tornada utiču na vaš dom i imovinu, možda ćete u životu doživeti mnogo neprijatnosti i stresa.

Kako izaći na kraj sa oštećenom kućom i snovima o imovini?

Jedini način na koji se možete osloboditi štetnih snova o kući je rešavanje problema u svom životu. Pokušajte da se nosite sa svojim nivoima stresa i nesigurnosti. Inače, kao što tumači snova sugerišu, većina snova o oštećenju kuće može značiti da nešto dobro vreba iza ugla.

Predhodni ČlanakSledeći Članak

Slični Članci