Šta Znače Snovi o Blagu i Dragom Kamenju

sta znaci sanjati blago

Potraga za blagom u snu često se odnosi na putovanje i životno znanje koliko i na želju za gotovinom. Možda imate izuzetno realne finansijske zahteve koji motivišu ovaj san. Blago bi moglo biti znak za ideju i razumevanje koje nastojite da steknete u budnom životu.

Da biste stekli uvid iz ovog sna, razmotrite prirodu blaga koje se traži. Ponekad je predmet misije relikt od istorijskog ili kulturnog značaja umesto novca. Ako ste u mogućnosti da odredite ovu potragu tako što ćete pronaći predmet vaše potrage, najverovatnije ste spremni da steknete nova razumevanja u svom životu i svim odnosima koje predstavlja potraga za blagom.

Ako iznenada nađete blago usred priče iz snova gde se ne bi očekivalo, moguća je druga situacija. Ne možete biti potpuno svesni svojih mogućnosti u budnom životu. Snovi ove prirode nisu previše neobični i treba ih pažljivo ispitati.

Blago u snu uvek predstavlja rezultat individualnih napora i uspeha. Zakopano blago pokazuje da otkrije neke izgubljene vere, potencijalno deo ličnosti. Zakopati blago znači pokušaj da se obezbedi budućnost i sigurnost od nadolazećih nevolja.

Blago se u starim knjigama snova shvata kao poslovno dostignuće. Može li se, ipak, po izgledu postaviti pitanje po smislu života na koji bi čovek morao sam sebi da odgovori. Ako neko otkrije blago, ono upozorava na gubitke i frustracije i nevolje.

Potraga za blagom u snu otvara neočekivane mogućnosti. Ako neko ne otkrije blago uprkos intenzivnoj potrazi, može osetiti trenutnu opciju da traži dok se potraga ne završi. Da li neko kopa blago ili postaje siromašniji u mislima koji je entuzijastičan u pronalaženju blaga.

Sanjati da zakopavate blago potvrđuje da razmišljate unapred o budućnosti. Možda postoji neki talenat ili sposobnost koju želite da sakrijete od drugih. Na duhovnom nivou potraga za blagom u snu označava potragu čovečanstva za prosvetljenjem.

Sanjati da ste otkrili skrivena blaga sugeriše da ste otkrili neku skrivenu sposobnost ili talenat. U suprotnom, san bi mogao biti metafora za nešto ili nekoga što je vaša vrednost ili blago.

Sanjati da gledate u kovčeg sa blagom sugeriše da pokušavate da povratite nešto vredno iz svoje prošlosti.

Sanjati da otkrivate blago poput dragog kamenja znači da će vam neka nepredviđena dobrota u velikoj meri pomoći u potrazi za bogatstvom. Sa povoljne strane pronaći bisere u svom blagu simbolizuju ljudsku dušu, unutrašnji šarm, besprekornost, čistotu i čednost. Pronalaženje zlata u snu o blagu ukazuje na to da ste otkrili nešto vredno o sebi.

Duhovno značenje snova o blagu

Traganje za blagom simbolizuje čovekovu potragu za prosvetljenjem, njegovu potragu za Svetim gralom. Očekivanje blaga i pronalaženje kao u priči o Pandorinoj kutiji deo je našeg učenja kako da se nosimo sa razočarenjem.

Psihološka/emocionalna perspektiva snova o blagu

Pronaći kutiju u kojoj se nalazi blago poput dragulja znači shvatiti da moramo probiti sopstvena ograničenja pre nego što pronađemo ono što tražimo. Potraga za blagom predstavlja potragu za opipljivom vrednošću u svakodnevnom svetu.

Svakodnevni materijalni aspekti snova o blagu

Blago u snovima uvek predstavlja nešto što je za nas vredno. To je rezultat ličnog dostignuća i truda. Pronaći zakopano blago znači pronaći nešto što smo izgubili, možda deo naše ličnosti. Zakopati blago znači pokušati se zaštititi od budućnosti i potencijalnih problema.

Sanjati Zlato Značenje

Duhovno značenje:

Zlato u snovima može predstavljati našu svetu, posvećenu stranu čime simbolizuje duhovnost na najvišem nivou. Stara izreka ‘sve što blista nije zlato’ svakako ne važi u duhovnom smislu.

Psihološka/emocionalna perspektiva:

U emotivnom kontekstu, zlato retko predstavlja materijalno bogatstvo. To su više duhovna dobra koja imamo, kao što su mudrost, ljubav, strpljenje i briga. Ovo nam omogućava da primenimo principe alhemije i pretvorimo osnovnu emocionalnu šljaku u „zlato“ i finija osećanja.

Svakodnevni materijalni aspekti:

Zlato u snovima ukazuje na naše najbolje, najvrednije praktične aspekte, kao što su integritet i poštenje. Pronalaženje zlata ukazuje na to da možemo otkriti te aspekte u sebi ili drugima. Zakopavanje zlata pokazuje da pokušavamo da sakrijemo nešto možda informaciju ili znanje što imamo.

Sanjati Srebro Značenje

Duhovno značenje:

U duhovnom smislu, za srebro se kaže da predstavlja ženski aspekt, dok je zlato muško. Ovo je u početku dolazilo od zlata Sunca i srebra Meseca. Smatralo se da su metali „odrazi“.

Psihološka/emocionalna perspektiva:

Srebro je na više psihološkom nivou uzeto da predstavlja emocionalne kvalitete Meseca. Ovo može biti u smislu da smo dostupni, ali udaljeni. Mesec i srebro istovremeno predstavljaju kvalitet privlačnosti i samodovoljnosti.

Svakodnevni materijalni aspekti:

Na praktičnom nivou, srebrni novčići koji se pojavljuju u snu sugerišu finansije ili novac. Srebrne poluge su metal u sirovom stanju. U svakom slučaju, srebro je nešto vredno što se može zadržati u rezervi protiv mogućih poteškoća.

U ženskom snu, srebro će često predstavljati njenu suštinsku srž. U muškom snu verovatnije je da predstavlja njegove kvalitete.

Sanjati Kovčeg sa Blagom Značenje

Duhovno značenje:

Pandorina kutija i priča o tome kako je negativnost puštena u svet najbolji je primer slike kovčega na duhovnom nivou. Sanduk ili kovčeg predstavljaju sve one stvari koje potiskujemo ili želimo da sakrijemo, ponekad mračnu stranu sebe, ponekad aspekte koje još nismo istražili. Moramo biti svesni da moramo biti pažljivi kada prvo istražujemo duhovno.

Psihološka/emocionalna perspektiva:

Emocionalno, moramo da ograničimo svoja osećanja i tajne želje. U snovima kutija-kovčeg obična ili drugačija pokazaće kako se nosimo sa životom. Naša pažnja se skreće na našu sposobnost da volimo druge i brinemo o njima.

Svakodnevni materijalni aspekti:

Škrinja ili kutija koji se pojavljuju u snu ocrtavaju način na koji skrivamo ili čuvamo svoje emocije. Pored toga, naši najvažniji ideali i nade možda treba da budu tajni. To takođe može pokazati najbolje u nama, naši najbolji uvidi. Kutija za dragulje označava ono što treba čuvati na sigurnom i koristiti samo kada je to prikladno.

Sanjati Nakit Značenje

Duhovno značenje:

Nakit predstavlja čast i samopoštovanje. Duhovno, to obično ukazuje na to da imamo ili možemo imati nešto vredno u našim životima. Nakit takođe može ukazivati na datu ili primljenu ljubav.

Psihološka/emocionalna perspektiva:

Vrlo često, nakit može da predstavlja naša sopstvena osećanja o sebi i o tome kako se predstavljamo svetu. Da se ​​pojavi u snu ili kao nešto što je veoma vredno ili kao nešto za šta znamo da je lažno (kao što je bižuterija koja se maskira kao nešto vredno) ukazuje na naše sopstveno samopoštovanje. To takođe može dati indikaciju o tome šta drugi osećaju o nama.

Svakodnevni materijalni aspekti:

Dobiti nakit u snu sugeriše da nas neko drugi ceni, davanje nakita u snu označava da osećamo da imamo nešto da ponudimo drugim ljudima. One osobine koje smo naučili da cenimo u sebi kroz teško iskustvo su one koje najlakše pokazujemo drugim ljudima.

Da žena daje muškarcu nakit u snovima obično ukazuje na to da ga privlači i da je možda u stanju da mu ponudi sopstvenu seksualnost i samopoštovanje. U snu muškarca, ako ženi poklanja nakit, možda nudi posvećenost.

Značenje Dragog Kamenja u Našim Snovima

U snovima drago kamenje je obično predmet kupovine ili prodaje. U drugim slučajevima, oblik primljenog ili predloženog poklona. Sanjač ne može da razbije bravu kovčega sa svetlucavim kamenom unutra ili mora da pročita staru mapu koja pokazuje gde da ide da pronađe kamen (čitanje mape u ovom slučaju odgovara lutanju lavirintom, tamo će morati da se traži kamen, što znači centar ličnosti).

Sanjati Dijamant Značenje

Formiranje kristalizovanog čistog ugljenika, ovaj kamen je prvenstveno znak jasnoće, tvrdoće, transparentnosti i takođe ima briljantnu prirodnu završnu obradu. Ovaj kamen je obeležen na vrhu!

Podrazumeva se da dijamant može da izrazi duhovnost, duhovnu snagu i unutrašnju čistotu. Zove se kraljica kamenja. Takođe simbolizuje centar unutrašnjeg života. U ovom slučaju, duša (kod muškaraca) ili efektivna sila (kod žena). A dijamanti su simbol integriteta i slobodnog duha.

U nekim snovima dijamant se pojavljuje u različitim bojama. Simbolika kamena je dodata plus simbolika boje se takođe dodaje značenju.

Sanjati Smaragd Značenje

Sujeverni ljudi veruju da ovaj kamen obećava plodnost. Drugi veruju da je opasno nositi ovaj kamen.

Smaragd je boja prolećne zelene boje i povezana je sa vodom. Verovatno će u snovima osetiti „zdravo“ osećanje. Simbolika se vezuje za vodu i zelenu boju. Međutim, plave nijanse dodaju misteriju zašto ponekad simbolizuje ustajale, opasne i misteriozne vode.

Jasno je da smaragdi mogu da simbolizuju ženu u pozitivnom ili negativnom smislu.

Sanjati Mesečev Kamen Značenje

Relativno jeftin na tržištu, međutim, dopao se mnogim ženama zbog „meditativne“ jednostavnosti. Boja podseća na svoju nežnost lunarnih noći. Ovaj kamen nije „spoljna slika“, već je iz psihičkih dubina. Izuzetno je ženstveno. U principu, simbolizuje unutrašnji život i umiruje samo introspekciju.

Sanjati Rubin Značenje

Kamen ljubavi i ljubavnika. Upravo toplom blistavom bojom rubin podiže svoju simboliku. Čak iu sujeverima, donosi sreću i ima lekovita svojstva. U snovima to često znači promenu unutrašnjeg stanja.

Sanjati Ametist Značenje

Njegova simbolika je povezana sa ljubičastom bojom, bojom mudrosti umerenosti. Ovo je kamen istinske poniznosti i duhovne odgovornosti.

Sanjat Tirkiz Značenje

Sa bojom plavog neba ili plavo-zelene vode, njegova simbolika u snovima se često povezuje sa ove dve nijanse. Tirkiz je takođe duhovna evolucija, tajni centar ličnosti, efektivna plodnost. U čoveku može da simbolizuje dušu.

Sanjat Žad Značenje

Žad je opterećen univerzalnom simbolikom. To je izuzetno lep kamen. Oličen najvišom vrlinom, dobrotom i otvorenom dušom. U Kini je to bio simbol carske vlasti zbog svoje zelene boje.

Ovo je povezano sa prirodom, vodom, vegetacijom i plodnošću. Međutim, retko se pojavljuje u snovima.

Sanjati Opal Značenje

Ovo je kamen sujeverja. Generalno se veruje da ima „štetno“ dejstvo. Nije ni čudo što opal daje sanjaču sna sposobnost da izvede negativno značenje. To je nesumnjivo zbog promenljivih i suptilnih nijansi ovog kamena, blistavo plave, žute, crvene i braon boje.

Sanjati Biser Značenje

Lako je zamisliti simboliku bisera. Ovo pripada morskom svetu. Da li je to potomstvo vode i meseca? U takvim uslovima prirodno je povezati ženu sa jin principom, unutrašnjim, skrivenim životom i seksualnošću. Biser je blago zakopano u morskim dubinama, koje mora biti izloženo.

Tradicionalno se smatra da je ovaj kamen afrodizijak i da je oživeo imovinu u fizičkom i duhovnom smislu. Znak ljubavi, dar i savršena je završnica prirodne evolucije.

Čista biserna kugla se retko javlja. Lov je opasan zanat za bisere. Tako je biser postalo dragulj u svetu i od pamtiveka ima gotovo ezoterično značenje.

Slični Članci