Šta Simbolizuju Snovi o Trudnoću i Povezanim Simbolima?

Snovi o trudnoći simbolizuju vaš aspekt ili neki aspekt vašeg ličnog života koji raste i razvija se. Biti trudan u snu takođe može predstavljati rođenje nove ideje, pravca, projekta ili cilja. Za one koji su zaista trudni, snovi tokom trudnoći su više o uznemirenosti u vezi trudnoće u budnom životu.

Sanjati Abortus

Sanjati da imate abortus sugeriše da ometate i blokirate sopstveni rast. Možda oklevate da krenete u novom pravcu u svom životu zbog straha, pritiska, ličnog sukoba ili moralnih obaveza. San može takođe biti odraz vašeg sopstvenog abortusa u stvarnom životu i tako služi kao način lečenja od traume i rada ka samoprihvatanju. Alternativno, ovaj san može biti i poruka za vas da vodite računa o svom zdravlju.

Sanjati da neko ima abortus odnosi se na aspekt vašeg odnosa sa tom osobom koji ne raste ili sazreva. Ako ne poznajete ovu osobu, onda san može biti o vašim ličnim stavovima o abortusu.

Sanjati da ste vi ili neko izvršili ilegalan abortus ukazuje na to da očajnički želite da stvari ostanu iste. Ako abortus rezultira smrću, to znači da je vaš pristup problemu potpuno pogrešan.

Sanjati Bebu

Videti bebu u snu označava nevinost, toplinu i nove početke. Bebe simbolizuju nešto u vašoj unutrašnjoj prirodi što je čisto, ranjivo, bespomoćno i/ili neiskvareno. Ako sanjate da vam se beba smeje, to sugeriše da doživljavate čistu radost. Ne tražite mnogo da biste bili srećni.

Ako nađete bebu u snu, to sugeriše da ste priznali svoj skriveni potencijal. Ako sanjate da ste zaboravili da imate bebu, to sugeriše da pokušavate da sakrijete sopstvene slabosti; ne želite da druge obavestite o svojim slabostima. Alternativno, zaborav na bebu predstavlja aspekt sebe koji ste napustili ili ostavili po strani zbog životnih okolnosti koje se menjaju. San može poslužiti kao podsetnik da je vreme da ponovo pokupite to staro interesovanje, hobi ili projekat.

Ako sanjate da ste na putu u bolnicu da biste dobili bebu, to znači da imate probleme zavisnosti i želje da budete potpuno zbrinuti. Možda pokušavate da se izvučete iz neke odgovornosti. Ako ste trudni u stvarnom životu, onda direktnije tumačenje može jednostavno značiti da doživljavate neke strepnje da stignete u bolnicu kada dođe vreme.

Sanjati bebu koja plače simbolizuje deo vas koji je lišen pažnje i koji treba negovati. Alternativno, predstavlja vaše neostvarene ciljeve i osećaj nedostatka u vašem životu. Ako sanjate da je beba zanemarena, to sugeriše da ne obraćate dovoljno pažnje na sebe. Ne koristite svoj puni potencijal. Alternativno, ovaj san može predstavljati vaše strahove u vezi sa sopstvenom decom i vašu sposobnost da ih zaštitite i obezbedite.

Sanjati o gladnoj bebi predstavlja vašu zavisnost od drugih. Doživljavate neki nedostatak u svom životu koji zahteva hitnu pažnju i zadovoljstvo.

Videti sebe ili nekoga kao bebu u snu odnosi se na vašu želju da budete zbrinuti i negovani. Alternativno, san može značiti da se vi ili neko ponašate nezrelo.

Sanjati da beba hoda ili pleše odnosi se na potencijal i mogućnosti koje vaš život ima. Budućnost izgleda svetla. San može takođe biti metafora da treba da preduzmete prve korake u vašoj vezi, ka svom cilju, u radnom projektu ili bilo kom drugom poduhvatu. Ako imate bebu u stvarnom životu, onda je san odraz vaših nada za tu bebu.

Sanjati izuzetno malu bebu simbolizuje vašu bespomoćnost i strah od toga da dozvolite drugima da postanu svesni vaše ranjivosti i nesposobnosti. Možda se plašite da tražite pomoć i kao rezultat toga imate tendenciju da preuzmete stvari u svoje ruke.

Videti mrtvu bebu u snu simbolizuje završetak nečega što je nekada bilo deo vas.

Sanjati da uranjate bebu u vodu i iz nje znači nazadovanje. Povlačite se u vreme kada niste imali briga i odgovornosti. Alternativno, takav scenario je podsećanje na vreme kada je beba u fetusu iu svojoj zoni udobnosti. U stvari, neke buduće majke se čak i porađaju u bazenu, jer okruženje u vodi imitira okruženje u materici. Manje je traumatično za bebu dok se pojavljuje na svetu. Dakle, možda, san predstavlja vašu potragu za sopstvenom zonom udobnosti.

Sanjati Flašicu za Bebe

Videti flašicu za bebe u snu predstavlja vaše probleme zavisnosti. Previše se oslanjate na druge. Ako pijete iz flašice za bebe, onda san znači da ste emocionalno nezreli. Treba da odrasteš.

Sanjati Kolica za Bebe

Videti kolica za bebe u snu simbolizuje vašu želju za porodicom ili čežnju za bebom. Ako je kolica za bebe prazna, to ukazuje na tugu ili neispunjeni cilj. Alternativno, to sugeriše da morate da zadovoljite potrebe svog unutrašnjeg deteta.

Sanjati Kolevku

Uobičajeni san za trudnicu je da vidi kolevku koja se ljulja. Šta to znači?

Ako ljuljate kolevku u kojoj se nalazi beba to vam predskazuje uspešan brak i unosan posao. Ako se u kolevci nalaze blizanci, predznak je promene u životu. Prazna kolevka predskazuje bolest.

Sanjati Odeću za Bebe

Videti odeću za bebe u snu sugeriše da se izražavate na suptilniji način. Alternativno, odeća za bebe predstavlja vaš nekadašnji način razmišljanja ili stare navike koje ste prerasli.

Sanjati Hranu za Bebe

Videti ili hraniti hranu za bebe u snu ukazuje na to da su nega i briga potrebni u budnoj situaciji. Alternativno, san može biti metafora koja ukazuje na to da morate da jedete manje porcije hrane.

Jesti ili sanjati da vas hrane hranom za bebe ukazuje na to da ste primorani da ponovo naučite nešto što već znate.

Sanjati Darivanje Bebe

Sanjati o darivanju bebe sugeriše da očekujete novi početak. Pruža vam se šansa da ovaj put počnete iznova i radite stvari drugačije. Imate novu veru u sam život.

Sanjati Babisiterku

Sanjati da čuvate decu sugeriše da morate da brinete o detetu u sebi. Videti ili pozvati bebisiterku u snu ukazuje na to da treba da priznate i radite na svom unutrašnjem detetu.

Sanjati Rođanje/Porađanje

Sanjati da rađate ili vidite da se neko drugi porađa sugeriše da rađate novu ideju ili projekat. Takođe predstavlja novi stav, nove početke ili veliki događaj. Alternativno, san može da skreće pažnju na vaše unutrašnje dete i potencijal da rastete.

Ako sanjate da rađate blizance, onda to predstavlja suprotstavljene ideje. Ako u snu rodite četvorku, to znači da prolazite kroz pozitivnu transformaciju zbog koje se ponovo osećate celim. Direktnije tumačenje ovog sna može predstavljati vaše želje/teskobe oko porođaja ili očekivanje da će se takav događaj dogoditi.

Sanjati da se prerano porađate znači da ste otkrili ili predali projekat koji je bio nedovršen. Osećate se nespremnim ili nevoljnim za novi poduhvat.

Sanjati da rađate neljudsko stvorenje označava vaš nesavladiv (i neosnovan) strah za zdravlje vaše bebe. Preterano ste zabrinuti da vaša beba može imati urođene mane. Ova vrsta sna je uobičajena kod budućih majki u drugom tromesečju. Ako ne očekujete bebu, onda se to odnosi na vaš strah od ishoda neke odluke ili projekta. Pokušavate da prevaziđete teškoće u svom životu i postignete unutrašnji razvoj.

Konkretno, ako sanjate da rađate čudovište, onda to znači da vaša unutrašnja kreativna energija tek treba da procveta i preraste. Možda ćete malo oklevati da pustite ovo „čudovište“ iz straha da će vas drugi osuditi ili da neće prihvatiti vaše ideale.

Sanjati da majka umire tokom prođaja predstavlja transformaciju. San predstavlja završetak jedne stvari (smrt) i novi početak druge stvari (rođenje). Možda pravite promene u životu ili se oslobađate svojih starih navika i načina.

Sanjati da dete umire tokom porođaja ukazuje na to da imate poteškoća da zatrudnite. To takođe može odražavati vašu zabrinutost oko brige o detetu.

Sanjati Dojenje

Sanjati da dojite ili sisate bebu simbolizuje nežnost, ljubav, negu i majčinsku ljubav. Dobre stvari će vam biti na dohvat ruke. Alternativno, san sugeriše da morate biti pažljivi kome se poveravate.

Sanjati da dojite bebu odnosi se na vašu snažnu majčinsku vezu i instinkte. Ako curi ili prska mleko, onda to implicira vaš entuzijazam ili želju da budete majka.

Videti nekoga kako doji bebu ukazuje na to da negujete skriveni aspekt sebe.

Sanjati Dojilju

Videti ili imati dojilju u snu odnosi se na vašu nesposobnost da obezbedite svoju porodicu. Osećate se neadekvatno.

Sanjati da ste dojilja sugeriše da morate biti pažljivi kome verujete i kome se poveravate.

Sanjati Pumpicu za Grudi

Videti ili koristiti pumpu za grudi u snu odnosi se na vašu sposobnost da pružite negu i pružite ljubav.

Sanjati Carski Rez

Sanjati da imate carski rez znači da vam je potrebna pomoć kako biste svoju ideju ili projekat pokrenuli. Ne možete to učiniti sami. Direktnije tumačenje ovog sna može predstavljati vašu zabrinutost zbog carskog reza u stvarnom životu.

Sanjati Pelene

Videti ili nositi pelenu u snu simbolizuje vaše detinjaste ili bebine stavove/radnje. Možda ste previše zavisni od drugih.

Sanjati da menjate pelene ukazuje na potrebu da počistite svoje ponašanje i promenite svoje detinjaste načine. Možda treba da promenite svoj stav i pristup u vezi sa novom idejom ili projektom.

Videti prljave pelene u snu ukazuje na to da morate da počistite nered koji ste napravili kao rezultat vašeg detinjastog ponašanja.

Sanjati Fetus

Videti fetus u snu simbolizuje novu vezu ili ideju u vašem budnom životu. Nešto kreativno se dešava. Alternativno, možda izražavate poteškoće u nekoj situaciji ili vezi.

Sanjati Ginekologa

Videti ginekologa u snu ukazuje na to da postoji nešto što ne želite da znate. Postoji situacija od koje se plašite. Alternativno, san može samo predstavljati vašu zabrinutost zbog posete ginekologu. Možda ste zabrinuti zbog problema sa plodnošću, rakom, polnim bolestima ili seksom.

Sanjati Neplodnost

Sanjati da ste neplodni predstavlja nedostatak kreativnosti. Nešto u vašem budnom životu ne funkcioniše onako kako biste želeli. San može takođe odražavati vaše sopstveno stanje neplodnosti i borbu za bebu.

Sanjati Prevremeni Porađaj

Sanjati da se porađate pre vremena sugeriše da će za postizanje vaših ciljeva biti potrebno mnogo napornog rada.

Ako ste žena i sanjate da se imate prevremeni porađate ukazuje na vašu želju da zatrudnite i da zasnujete porodicu. Doživeti ili osetiti prevremene porođajne bolove ili kontrakcije u snu ukazuju na iščekivanje teškog rada koji je pred vama. Ako ste zapravo trudni, onda san služi kao proba za stvarni porođaj. San pokušava da vas pripremi za porođaj i pravilno disanje.

Sanjati da se neko prerano porađa znači da morate biti bolje pripremljeni za neočekivane izazove koji vam se mogu pojaviti.

Sanjati Babicu

Videti ili sanjati da ste babica predstavlja vašu ulogu u rađanju nekog novog projekta. Vi igrate važnu ulogu u ovom projektu.

Sanjati Pobačaj

Sanjati da imate pobačaj sugeriše da neka ideja ili plan nije prošao onako kako se očekivalo. San takođe može poslužiti kao upozorenje protiv vašeg daljeg pravca u životu. Morate da promenite svoj put ili rizikujete da izgubite nešto od značaja i vrednosti za vas. Alternativno, san ukazuje da vam je na neki način učinjena nepravda.

Ako ste trenutno trudni, onda su snovi o pobačaju uobičajeni u drugom tromesečju trudnoće.

Sanjati Cuclu

Videti cuclu u snu predstavlja emocionalnu negu. Izražavate želju da pobegnete od svakodnevnih obaveza i zahteva.

Sanjati da sisate cuclu znači da pokušavate da „usisate“ namamite nekoga u svom budnom životu. To takođe može da označava vaš nezreo stav.

Sanjati Placentu

Videti placentu u snu simbolizuje zavisnost i oslanjanje na druge ljude. Takođe sugeriše da postoji nešto u vašem životu što više nije potrebno. Treba da se oslobodite nekog nepotrebnog tereta.

Sanjati Trudnoću

Sanjati da ste trudni simbolizuje neki vaš aspekt ili neki aspekt vašeg ličnog života koji raste i razvija se. Možda niste spremni da razgovarate o tome ili da delujete po tome. Biti trudna u snu takođe može predstavljati rođenje nove ideje, pravca, projekta ili cilja. Alternativno, ako pokušavate da zatrudnite, onda san može biti ispunjenje želja. Ako ne pokušavate da zatrudnite, ali sanjate da jeste, onda to simbolizuje strah od novih obaveza.

Sanjati da ste trudni sa bebom koja umire u vama sugeriše da se projekat u koji ste uložili mnogo truda raspada i da polako propada. Ništa ne funkcioniše onako kako ste očekivali.

Sanjati da je neko drugi trudan ukazuje na to da doživljavate bližu vezu sa tom osobom.

Sanjati da je vaša devojka ili druga osoba trudna sa tuđom bebom znači da se vaša draga osoba kreće u drugom pravcu nego što ste zamislili. Vas dvoje više ne delite zajedničke ciljeve.

Ako ste zaista trudni i sanjate ovaj san, onda to predstavlja vašu zabrinutost zbog trudnoće. Ako ste u prvom tromesečju trudnoće, onda su vaši snovi obično o sićušnim stvorenjima, nejasnim životinjama, cveću, voću i vodi.

U drugom tromesečju, snovi će odražavati zabrinutost zbog toga da li ćete biti dobra majka i zabrinutost zbog mogućih komplikacija pri porođaju. Snovi o rođenju bebe koja nije čovek su takođe uobičajeni tokom ovog perioda trudnoće.

Konačno, u trećem tromesečju, snovi se sastoje od vaše majke. Kako se vaše telo menja i raste, snovi o kitovima, slonovima, dinosaurusima i drugim većim životinjama takođe mogu početi da se pojavljuju u ovoj fazi trudnoće.

Ako ste trudni i sanjate o polu bebe, onda san odražava vašu budnu preokupaciju polom bebe. Normalno je da se pitate da li ćete imati dečaka ili devojčicu. U stvari, kada drugi saznaju da ste trudni, često vas pitaju da li ćete imati dečaka ili devojčicu. Ne postoje dokazi da snovi mogu da vam „kažu“ pol bebe.

Sanjati Test za Trudnoću

Sanjati da radite test na trudnoću ukazuje na to da ulazite u novu fazu u svom životu (novi posao, veza, itd.) Osećate da ste stavljeni na test da li ste spremni ili voljni za te promene. Alternativno, ovaj san može biti bukvalnog značenja i baviti se vašim anksioznostima/strahovima od trudnoće.

Sanjati Reproduktivni Sistem

Videti ili sanjati o reproduktivnom sistemu odnosi se na ranu fazu novog projekta ili nove veze u vašem životu. Simbolizuje stvaranje, maštu i nove ideje. Direktnije tumačenje može samo značiti da želite da budete trudni ili ste zabrinuti zbog postojeće trudnoće.

Sanjati Sliku Ultrazvuka

Videti ili sanjati da dobijate sliku sa ultrazvučnog pregleda označava novu fazu u razvoju u vašem životu. Možda započinjete novu vezu, menjate posao ili se selite. San može takođe odražavati vašu stvarnu zabrinutost zbog trudnoće ili vaše želje da imate decu.

Sanjati Mrtvorođenu Bebu

Sanjati mrtvorođenu bebu znači da ste izgubili poverenje u nekoga ili nešto. Može se odnositi i na gubitak nevinosti. Alternativno, mrtvorođenče ukazuje na iznenadni ili neočekivani kraj nečega.

Sanjati Ultrazvuk

Sanjati da idete na ultrazvuk označava novu fazu u razvoju u vašem životu. Možda započinjete novu vezu, menjate posao ili se selite. San može takođe odražavati vašu stvarnu zabrinutost zbog trudnoće ili vaše želje da imate decu.

Sanjati Pupčanu Vrpcu

Videti pupčanu vrpcu u snu predstavlja vaš nedostatak individualnosti. Možda izražavate zabrinutost zbog toga što ste sami i kako će te da izdržavate sebe. Alternativno, pupčana vrpca simbolizuje vaše majčinske veze. Možda ste previše emocionalno vezani za svoju majku.

Sanjati da sečete pupčanu vrpcu ukazuje na to da morate biti samopouzdaniji i stati na svoje noge. Vreme je da se podignete i vratite u život.

Predhodni ČlanakSledeći Članak

Slični Članci