Sanjati Majku Značenje?

Sanjati svoju majku obično označava osećanja ili bolove koje još uvek osećate u vezi sa njom. Majka može predstavljati sve što želimo u odnosu brige i ljubavi, ili možda sve što nismo dobili.

Odnos koji imamo sa svojom majkom je psihološki najznačajniji odnos od svih. Retko sve dobro ili loše, naše majke uvek izazivaju snažne emocije. Možemo sanjati svoje majke u mnogo različitih oblika.

Možda je prerušena u naše snove, a naš je posao da je pronađemo tamo. Ako sanjate svoju majku, možda se bavite nekim pitanjima ili nedoumicama u snu, ili se vaš san može zasnivati na dragocenom sećanju.

Opšta slika „majke“ u snu može da simbolizuje različita osećanja i ideje: brigu, negovanje, ljubav, prihvatanje, naporan rad, žrtvu, mučeništvo, itd.

Osim ako nemate problema sa vašom majkom, onda će vaša majka u snu zameniti vašu sposobnost da znate šta je najbolje, da negujete sebe i druge. Tvoji majčinski instinkti.

Ako ste mama, onda vaša majka simbolizuje vašu sopstvenu ulogu mame. Ako vaša mama umire ili je povređena u snu, ispitajte svoje majčinske veštine. Takođe obratite pažnju na savete koje vam mama daje u snu jer dolaze iz vaše sopstvene intuicije.

Videti svoju majku u snu kako se pojavljuje u vašoj kući znači ugodne rezultate bilo kog poduhvata. Uskoro ćete imati dobre vesti iz interesovanja za koja ste zabrinuti.

Da ćerka sanja majku, označava prijatne dužnosti i bračno blaženstvo.

Čuti da vas majka zove, znači da ste zapušteni u svojim dužnostima.

Čuti je kako plače kao u bolu, to je znak njene bolesti ili vam preti neka nevolja.

Sanjati Majku Psihološko Značenje

Majka može da simbolizuje nesvesnu intuitivnu stranu vas. Međutim, simbol majke može imati i pozitivne i negativne forme. Može se pojaviti kao ljubazna majka, baka ili tetka ili kao mesto kao što je pećina, crkva ili bašta. Ove slike mogu predstavljati kvalitete brige, rasta, ishrane i plodnosti.

Simbol negativne majke može se pojaviti kao veštica ili zmaj i predstavlja mračne destruktivne tendencije koje proždiru, zavode ili truju. Neki ljudi imaju problema da se oslobode vezanosti za majku. Ovo sprečava razvoj njihove individualnosti i unutrašnje samozavisnosti.

Sanjati Majku Mistično Značenje

Većina mističnih tradicija ima simbol Majke upisan u svoje legende i mitove. U svom najuzvišenijem stanju, ona je božanska Velika Majka, a najstrašnija je gorgona Meduza ili sumerska boginja Lilit.

Frojd je verovao da Grčki mitovi o Edipu i Elektri simbolizuju psihološka stanja. U priči Edip je ubio svog oca i oženio njegovu majku. Frojd je tvrdio da ovo predstavlja incestuoznu želju dečaka za majkom i ljubomoru prema ocu.

Slično, Elektra je želela svog oca i bila je ljubomorna na svoju majku. Devojčica stoga može nesvesno da veruje da ju je majka kastrirala i da je sada nepotpun muškarac. Prema Frojdu, ovo dovodi do „zavisti od penisa“, što je jedan od osnovnih uzroka ženskog osećaja inferiornosti.

Sanjati Svekrvu

Ako sanjate svoju svekrvu, to znači da ćete nakon ozbiljnih nesuglasica doći do prijatnih pomirenja. Ako sanjate da se svađate sa svojom svekrvom, nervirati će vas svadljivi i bezosećajni ljudi.

Slični Članci