Retrogradni Neptun

retrogradni neptun uticaj

Neptun Planeta Snova

Ovo je simbol za Neptun. Izgleda kao trozubac. Možete li pronaći simbol planete Neptun u vašoj karti?

Neptun simbol u natalnoj karti

Neptun je vladar Riba.

Neptun je simbol univerzalne istine da je sav život povezan. U mitologiji, Neptun je Bog mora, on ima rastvarajući uticaj na oblast života koju simbolizuje deo karte koji zauzima. On rastvara granice i strukture koje se smatraju stvarnošću, stoga je stvarnost i nestvarnost ponekad teško razlikovati kada je on jak u grafikonu. Želja da se pobegne od stvarnosti pomoću fantazije ili na neki drugi način uobičajena je kod Neptuna.

Međutim, ovo zamagljivanje granica je najveći Neptunov dar. Jak Neptun ukazuje na duboku empatiju i saosećajno razumevanje drugih.

Neptun u vašoj karti takođe simbolizuje maštu i umetnički talenat, kao i psihičke sposobnosti.

Neptun kruži oko zodijaka za 125 godina. U svakom znaku provodi oko 10 godina. Svi rođeni u istom 10-godišnjem periodu kao i vi imaće Neptun u istom znaku.

Neke Ključne Reči za Neptun su:

 • Konfuzija, rastvaranje, saosećanje, psihizam
 • Laži, obmana, iluzija
 • Umetnost, muzika, pozorište, film, fotografija

Eskapizam:

 • Droge, alkohol i druga sredstva za izbegavanje stvarnosti
 • Zavisnosti
 • Duhovnost
 • Ograničavanje

Neptun Vlada:

 • Velikim institucijama (vojska, bolnice, itd.)
 • Naftom i naftnim proizvodima
 • Stopalima
 • Gudačkim instrumentima

Šta Znači Retrogradno Kretanje Planeta

Retrogradne planete su planete koje izgledaju kao da putuju unazad, iz Zemljine perspektive. Uticaj koji oni imaju na nas, kao ljude, jeste da, kakav god da je uobičajeni uticaj ove planete, sada će to „ići u drugom pravcu“ u suprotnom smeru od „norme“.

Energije su više usmerene na duševne ili unutrašnje u odnosu na njihove normalne spoljašnje ekspresije. I to sugeriše da ponovo preispitamo, razmotrimo vratite se preko te teritorije, postoji nešto ključno što ste propustili.

Retrogradni Neptun 2023

Neptun ide retrogradno u Ribama od 30. juna 2023 do 6. decembra 2023.

Tamo gde Mesec predstavlja individualnu „matericu“ majčinu energiju, Neptun predstavlja kolektivno iskustvo „materice“ na mnogo višem nivou. Dakle, kao celina, svi se vraćamo u matericu u ovom trenutku, u suštini pripremajući se za (još jedno) ponovno rođenje. Neće biti tako opipljivo kao što bi neki voleli, iz Neptuna dolazi sve stvari bez oblika, ali veoma, veoma stvarne podsvest, muzika, umetnost itd.

Vreme je da se vratimo svom „Izvoru“ i setimo se kada smo bili „Jedno“ sa tim „Izvorom“, uzimajući tu „sigurnost“ koju smo osećali u novi život – postojanje i ispunjavamo svoju istinu, svrhu i sudbinu u celini… a istovremeno Ne postajemo zavisni i-ili se gubimo u tom prostoru i potpuno zaboravljamo svoju svrhu.

Gde god da je vaš Neptun, to će biti mesto gde najviše čeznete da se vratite u to sigurno, toplo, povezano postojanje nalik materici, ali zapamtite da ne možete ostati tamo zauvek. Ovde se morate periodično vraćati za snagu, ishranu i ponovno rođenje, da se vrati u postojanje sa obnovljenim duhom i svrhom.

Neptun je najčešće poznat kao planeta snova i vizija. Dakle, u normalnom danu, Neptun stvara želju za sanjarenjem, stvaranjem, vizualizacijom idealnog ishoda (života, veze, projekta, itd…). On ima tendenciju da sve vidi kroz ružičaste naočare, stavljajući na sve svoju nadu.

Kada je Neptun retrogradan, to može biti manje šokantno od Urana ili Plutona, ali ništa manje efikasno. Njegov primarni cilj tokom Retrogradnog je da nežno rastvori lične granice. Počinjete da shvatate svoju povezanost sa celinom. Nije loša ideja, ali nekima može biti uznemirujuće ako se čvrsto drže granica zbog lažnog osećaja sigurnosti.

Moramo da ponesemo osećaj jedinstva (matericu) u svet sa sobom, izražavajući sigurnost znanja da smo povezani sa našim Izvorom i jedni sa drugima, znajući da je ovaj konkretni život privremen i da ćemo se ponovo vratiti Izvoru i opet dok ne budemo spremni da se više ne vraćamo. Samo znanje da se povremeno možemo vraćati da bismo bili spremni za novo, predstavlja utehu dok se suočavamo sa traumom ponovnog rođenja.

Gde biste mogli da sledite svoje snove i vizije kada je to direktno, kada je retrogradno, možete se usredsrediti na svoje najdublje, najdugotrajnije nade i snove. Budite kreativni. Pišite, pevajte, plešite nasamo za svoju čistu radost i užitak, kao i za čišćenje, oslobađanje.

Umesto da sanjate o zajednici, sanjajte o svom najdubljem „Ja“. Povežite se sa tom prvobitnom namerom, ta originalna osoba kada ste rođeni, pre nego što ste počeli da prikupljate informacije od onih oko vas, oblikujući vas prema njihovim očekivanjima i uverenjima.

Vratite se „Svom“. Vreme je da oslobodite ono što više ne služi i ponovo se povežete sa vašim najdubljim suštinskim bićem, ojačate i učvrstite svoje „Ja“, za predstojeće ponovno rođenje i izađete sa potpuno „Novim Vama“ – potpuno novim izrazom onoga ko ste i za koga ste rođeni biti!

Lepota retrogradnog Neptuna u isto vreme kada i Uran je u tome što vam daje priliku da ispoljite svoje najudaljenije i jedinstvene snove o tome kako biste želeli da vam život teče na dnevnoj bazi. Ako iskoristite energiju snova i vizije, vizualizujući svoju idealnu situaciju energijom neobičnih događaja, mogli biste šokirati svakoga manifestujući upravo to! Samo napred!

Slični Članci