Planetarna Konjukcija Venera i Jupiter u Ribama

Venera-Jupiter Konjukcija

Da li ste pogledali na nebo predhodnih dana nakon zalaska Sunca i na zapadu primetili jarki sjaj dve zvezde? Ako se pitate koje su to zvezde to su naše najsjajnije planete Venera i Jupiter. A zašto su tako blizu jedna drugoj i da li to nešto znači pitate se?

Nakon zalaska Sunca, dve najsjajnije planete na nebu, Jupiter i Venera, spojiće se u retkoj konjunkciji. Ove dve planete su bile udaljene 29 stepeni na početku meseca februara. Međutim, obe ove planete su se svake večeri približavale jedna drugoj za skoro jedan stepen.

Ako bude vedro nebo 1. marta možete videti Veneru i Jupiter najbliži jedna drugoj u retkoj planetarnoj konjunkciji. Venera će biti skoro šest puta svetlije od Jupitera.  Obe planete će biti najbliže 1. marta, kada će Venera i Jupiter biti udaljeni 0,52 stepena.

Takođe ako mislite da je to sve varate se Mesec će se pridružiti obe ove planete 21. i 22. februara. Mesec će dodati svoj poseban sjaj i magičnost ovom nizu tokom te večeri.

Dve najsjajnije planete na februarskom noćnom nebu Venera i Jupiter svakim danom ovog meseca sve su bliže jedna drugoj. Jutarnja zvezda i gasni džin sijaju na zapadnom nebu posle zalaska sunca tokom celog februara. Planete su sve bliže na zapadnom nebu svake večeri dok se približavaju retkom planetarnom spoju 1. marta 2023. godine.

Venera i Jupiter će se ovog dana pojaviti na istom delu neba 1,5 sat nakon zalaska sunca, u onome što je poznato kao konjunkcija.

Šta je Zapravo Konjukcija?

Konjunkcija je nebeski događaj u kome se dve planete, planeta i Mesec ili planeta i zvezda, pojavljuju blizu jedna uz drugu na gledajući sa Zemlje noćno nebo. Često se dešava između planeta u Sunčevom sistemu jer kruže oko Sunca u istoj ravni, poznatoj kao ravan ekliptike i tako prate slične putanje preko neba.

Pošto će Jupiter i Venera biti izuzetno svetli, njihova konjunkcija se može videti na noćnom nebu ako su atmosferski uslovi povoljni.

Zašto su Venera i Jupiter Tako Sjajni?

Venera, koja je otprilike iste veličine i gustine kao Zemlja, nalazi se blizu naše planete i prekrivena je oblacima sa visokom refleksijom koji reflektuju sunčevu svetlost. Zbog ovih faktora, Venera izgleda svetla ljudima na Zemlji.

Jupiter izgleda sjajno zbog svoje veličine, prema Zemljinom nebu. Gasni gigant je najveća planeta u Sunčevom sistemu, koja ima 11 puta veći prečnik od Zemlje.

Konjunkcija Venera-Jupiter u Ribama: Kako Utiče na Znakove Horoskopa!

Kada su dve planete u istom horoskopskom znaku, to je poznato kao planetarna konjunkcija. Astrološka usklađivanja rezultiraju i povoljnim i nepovoljnim uticajima, čiji se efekti mogu posmatrati u ljudskom životu, naciji i svetu.

Venera će biti znaku Riba od 15. februara do 12. marta. Dok je Jupiter već tu i tu će ostati narednih godinu dana. Venera će moći da se snažno izrazi tokom ovog vremena jer su Ribe njen znak egzaltacije i biće ojačana Jupiterovom ekspanzivnom energijom.

Kao rezultat toga, u Ribama se razvija konjunkcija Venera-Jupiter. Venera i Jupiter su srećne planete, ali su neprijateljski raspoložene jedna prema drugoj.

Venera, planeta obožavanja, romantike, braka i veza, ušla je u znak Riba 27. aprila. Venera će u Ribama ostati samo do 23. maja, dok je Jupiter već tu i tu će ostati narednih godinu dana. Venera će moći da se snažno izrazi tokom ovog vremena jer su Ribe njen znak egzaltacije i biće ojačana Jupiterovom ekspanzivnom energijom.

Planeta Jupiter je povezana sa brakom, srećom, uspehom, duhovnošću, slavom, bogatstvom, decom i brakom.

Venera, s druge strane, označava lepotu, romantiku i umetnički izraz.

U ovom scenariju, životi svih 12 znakova zodijaka će biti pogođeni kada se ove dve planete približe jedna drugoj. Ova zajednica može imati i pozitivne i negativne efekte, ali četiri horoskopska znaka mogu imati značajne poteškoće.

Na ova četiri horoskopska znaka će lošije da utiče konjunkcija Venera – Jupiter u Ribama!

Ovan

U ovoj situaciji možete doživeti povećanje troškova, tako da bi trebalo da se uzdržite od prekomerne potrošnje da biste izbegli buduće probleme. Vaše loše zdravlje može imati negativan uticaj na vaš rad tokom ovog perioda. Vaše zdravlje je nešto što treba da uzmete u obzir. Uključite se u redovno vežbanje. Pored toga, održavajte zdravu ishranu i vežbajte meditaciju. Kao rezultat toga, osetićete olakšanje.

Blizanci

Do 12. marta 2023, Blizanci mogu imati neke probleme u vezi sa poslom. Navika da se hvalite takođe može da vam smeta, a konjunkcija Venere i Jupitera može da vas učini umišljenim, navodeći da mislite da ste najbolji i izneverite one oko sebe.

U ovoj situaciji, procenite svoj stav i borite se protiv želje da budete oholi. Za to vreme, uzdržite se od ogovaranja u bilo kom obliku jer vam to može ometati posao.

Vaga

Vaša potrošnja se može dramatično povećati tokom ovog perioda. Možda ćete biti uhvaćeni kako trošite novac na nepotrebne stvari. Izgledaćete kao da ste pomalo zabrinuti za posao. Na poslu može biti više pritiska.

Govoreći o zdravlju, sada se mora mnogo fokusirati jer bi moglo doći do nekih veoma ozbiljnih zdravstvenih problema. Bolest se može pojaviti sada ako već imate ozbiljno stanje, zato budite oprezni i brinite o sebi.

Vodolija

Vaš govor će tokom ove konjikcije biti oštar, a ako ne budete obraćali pažnju na njega i govorite bez razmišljanja, rizikujete da pokvarite mnoge svoje obavljene zadatke, kao i odnose u porodici i na poslu. Ovaj period će biti veoma plodan za vas što se tiče posla; međutim, pažljivo razmislite o stvarima i potražite savet od iskusnijih pre nego što donesete bilo kakvu odluku. Prejedanje ili uživanje u ukusnoj kuhinji može biti štetno po vaše zdravlje. Možda ćete osetiti bolne nadražaje u ustima ili zubobolju.

Karakteristike horoskopskog znaka Riba su kreativnost, idealizam i mašta. Venera će stoga težiti da inspiriše kreativnost i idealizuje emocionalne veze dok je u Ribama. Na osnovnom nivou, ovo povećava verovatnoću da će se ljudi zaljubiti ili naći inspiraciju u svojim međuljudskim odnosima.

Venera je takođe planeta lepote. Ona kontroliše kreativnost, estetiku i umetnost. Dakle, sada je takođe dobro vreme da kupite odeću, ošišate se, ukrasite svoj dom ili baštu ili se uključite u kreativne poduhvate.

Ovo vreme je povoljno za putovanja jer su Ribe i znak dalekih mesta. Ako putujete tokom ovog vremena, Venera i Jupiter u Ribama mogu učiniti da se osećate skloni da se prepustite nekoj vrsti rasipanja.

Slični Članci