Kardinalni, Fiksni i Promenljivi Horoskopski Znaci

kardinalni, fiksni i promenljivi znaci

Kardinalni Znaci

Kardinalni znaci su obično činioci tj. izvršitelji. Kardinalni znaci su prirodni vođe i obično su veoma dobri u rešavanju problema.

U Kardinalne horoskopske znake spadaju: Ovan, Rak, Vaga i Jarac.

Ovan

Ovan za razluku od drugih kardinalnih znakova je posebno brz da preduzme akciju. Kardinalna energija u Ovnu može se izraziti kao nestrpljenje ili osećaj hitnosti. Ovan je zauvek pionir u novom projektu, verovatno nešto o čemu niko ranije nije razmišljao.

Osobe Ovnovi mogu biti sjajni lideri ako nauče da rade na diplomatskiji način sa drugima. Kardinalna energija smeštena u ovu mušku energiju vatre ima tendenciju da bude mnogo agresivnija i impulsivnija.

Rak

Kod Raka, kardinalna energija se manifestuje na veoma ženstven, negovan način. Rakovi imaju tendenciju da budu najdomaćiji od svih kardinalnih znakova. Ovaj ženski vodeni znak ima sposobnost da neguje odnose. Ovom znaku najviše koriste dugotrajne veze.

Iako ovaj znak nije tako diplomatski i udaljen kao Vaga, Vodeni element ovde daje Raku psihičku prednost. Rak je možda malo emocionalno raspršen, ali Kardinalna energija ovde daje ovom vodenom znaku podršku kako bi se stvari završile.

Vaga

Kod Vaga, kardinalna energija se može izraziti kao diplomatija. Venera donosi harmoniju kardinalnoj energiji u ovom muškom vazdušnom znaku.

Vaga, međutim, ima isto toliko nagona da se stvari ostvare na vreme kao i sledeći kardinalni znak. U stvari, njihov diplomatski pristup bi ih mogao dovesti do cilja čak i ranije od sledećeg horoskopskog znaka.

Jarac

Kardinalna energija u Jarcu se manifestuje mnogo sporije od ostalih znakova. Ali još uvek postoji pojačan osećaj hitnosti koji se manifestuje kao veoma poslušna priroda ovog znaka.

Osobe Jarčevi su veoma dobri u stvaranju veoma strukturiranog života za sebe. U ovoj strukturi oni napreduju. Možda su poslednji do cilja, ali ovaj ženski zemaljani znak će bez sumnje imati najviše za pokazati za svoj trud.

Fiksni Horoskopski Znaci

Fiksni tipovi imaju tendenciju da budu otporniji na promene. Iz tog razloga, oni su veoma dobri u održavanju dugoročne rutine i postizanju dalekosežnih ciljeva.

U Fiksne horoskopske znake spadaju: Bik, Lav, Škorpija i Vodolija.

Vodolija

Fiksna energija u Vodoliji ima tendenciju da se manifestuje kao neograničena količina ideja. Kao i element vode, vazduh može biti jednako kreativan. Međutim, sa vazduhom, postoji malo više fokusa i sposobnosti da se kreativnost iskoristi na veoma intelektualni način.

Fiksna energija im omogućava da sagledaju svoje ideje i da ih ne odbace nakon prvog neuspeha, kao što bi mogli da urade promenljivi ili kardinalni znaci. Neki od najvećih pronalazača imali su fiksnu vazdušnu energiju u ključnim oblastima svoje natalne karte.

Bik

Za Bika, materijalni svet je taj koji motiviše ovaj fiksni zemaljani znak. Ispod šarma je tiha odlučnost. Ne dozvolite da vas ženska energija zavara!

Element zemlje daje fokus ovom znaku. Energija fiksnog režima u Biku omogućava ovom skromnom Zemljanom znaku da čini velike stvari.

Lav

Za Lava su pohvale i vizija uspeha ono što pokreće ovaj muški vatreni znak. Bez obzira na udarac egu ili lično nazadovanje, fiksna energija ovde omogućava Lavu da ostane na kursu.

Ljudi Lavovi obično pokazuju integritet u svemu što rade. Iz tog razloga, oni imaju tendenciju da budu sjajni lideri.

Škorpija

Fiksna energija u Škorpiji je verovatno najintenzivnija. Škorpije vole da se drže emocionalnih stvari. Ako imaju ideju ili strast, imaju moć da je ostvare. Element vode ovde daje Škorpiji intuitivnu prednost u poslu.

Promenljivi Horoskopski Znaci

Promenljivi znakovi se zauvek prilagođavaju promenama. Oni su verovatno najjednostavnije osobe u zodijaku. Međutim, iako mogu izgledati simpatično i prijatno, to se može promeniti kada nešto zahtevate od njih.

Oni takođe imaju tendenciju da budu najslobodniji znaci zodijaka i obično ne vole da ih neko sputava.

U Promenljive horoskopske znakove spadaju: Blizanci, Devica, Strelac i Ribe.

Blizanci

Blizanac je najnemirniji od ove četvorke i poznat je po tome da bez problema odlazi na kratka putovanja.

Promenljivi energija u Blizancima intelektualno je okretna i ugodno razgovara s bilo kim.

Devica

Devica je malo ozbiljnija i fokusiranija od Blizanaca, a ovaj zemljani znak ima urođen osećaj dužnosti prema drugima. Pošto Devicom vlada Merkur, ovaj znak ima tendenciju da bude i intelektualno nadaren.

Ali promenljiva energija Device dodaje sloj poniznosti, tako da možda nikada nećete saznati za oštar intelekt ovog znaka osim ako ne morate da ih izazovete na debatu.

Strelac

Strelci, ponekad, zaista ne izgledaju promenljivi, u poređenju sa drugim promenljivim znacima horoskopa. Međutim, njihova neograničena količina optimizma daje ovom znaku prilagodljivost.

Oni imaju tendenciju da se oporave od mračnih vremena mnogo brže od fiksnih i kardinalnih vatrenih znakova. Iako je ovaj znak promenljiv, Strelcima nikada ne nedostaje mišljenja.

Ribe

Ribe su najpromenljivije od svih znakova zodijaka sa promenljivom energijom. Ovom Promenljivom vodenom znaku ponekad nedostaje identitet i spreman je da se žrtvuje za druge, bez obzira na okolnosti.

Promenljivi kvalitet u Ribama takođe može biti njihova najveća snaga. Ribe imaju tendenciju da budu nadareni glumci zbog njihove sposobnosti da preuzmu identitet druge osobe.

Slični Članci